APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Sunday, February 13, 2011

MIGRAiNE + PONSTAN + CHOCOLATE = ZZZ...

Assalamualaikum semua !!!! Dengan tanpa rasa bersalah, baru nak update tuk hari ini..Hehehe...ECHAH pun dah sound kat SB suruh update..Sori dear dan sume yang menunggu entry dari dla, kalo adalah..Ngaaaa...Ceritanya hari ini dla terkena MIGRAIN !Mentang-mentanglah hari ni keje, dan dan tu jugak sakit ni datang taw..Pagi tu oke lagi, sempatlah sembang2 kat SAHABAT BLOGGER, chit chat dengan FIFIEY pasal MALWARE yang serang blog beliau..Dla pun sempatlah serang beberapa blog walaupun dah rasa berat sebelah kepala ni..Rasa nak muntah dan segala jenis perasaan la menyinggah..Nak mengadap pc pun rasa senak bijik mata ni..So encek bos, sori banyak2 sebab terpengsan banyak kali tadi..hehehe..Tak tahan sangat2, tidur kejap pastu try bangun rase nak pengsan balik..so, tanpa rasa bersalah dla terpaksa, TERPAKSA  oke menyembam depan pc..huhuhu...

Ensem pulak mamat google ni walaupun tengah migrain..agagaga

Terpaksa oke..TERPAKSA telan ponstan !

Korang ada petua tak camane nak hilangkan migrain tanpa menelan PAIN KILLER? Tadi ingat nak try tahan tapi tak bolehla, kang tak pasal2 tumbang lak..Sian dorang kene kol ambulans pulak kan..Dapat MC lagi..ai tak suke la MC ni..Saya xnak susahkan orang..hehe..Tapi tupun amik masa gak nak kasi lega..Tak tahan jugak...So, LANGKAH KEDUA adalah....

Kalau migrain dla akan cari coklat !
Nasib baik dalam laci ada stok coklat..Maka 3 jenis coklat berjaya dikunyah tanpa segan silu..Masa kunyah rasa macam tenang je kepala nehh..Dla rasa kene tambah POWER SILAU kot sebab lately kalau tengok lampu walaupun dah pakai spek still rasa silau yang amat...Ntah2 power rabun pun kene tambah jugak..Huwaaaaaaa....

Mamat google tengah tido...

Tapiiiii...kalau tak tahan jugak...Finally jadi macam pic kat atas tu jugak...Terpaksa derrrr..TERPAKSA TIDUR...Sampai dekat nak balik tak tahan jugak...Sampai rumah pun dok guling atas katil..Tapi yang MAGICnya sebab dah janji dengan roommate dla nak pergi SHOPPING kat GIANT sebab arini last offer, tiba-tiba rasa sihat ni..hehehe..Maybe ubat tu dah masuk dalam salur darah sume kot..Pandai la aku ni wat andaian..Happy giler lak tu masa gi shopping tadi..Tapi sebenarnya dla rasa lagi macam berat2 sikit kepala ni just taknak layan sangat sakit ni..Ke sebab salu sangat ngadap PC?Balik rumah ngadap lappy pulak..Kena kurangkan kot sikit..Korang sume, jaga diri oke..Lebiu ol ! Ummuahhhhh !!!

p/s : nak kunyah2 strawberry pulak..sedap sangat2 !
Kalau BEST, sila LIKE

24 ORANG MENYAMPUK:

zati embong said...

jat penah ade pengalaman seblik dgn org yg migrain. masa mtrik n masa kat U. Pernah terbaca,sujud lama2 boleh hlgkan rasa skit 2.

d_LA said...

@zati embong
thanx dear..nt dla cube amalkan yer ^__^

echah mashuri said...

HAHHA..akak!org baru saound sikit dah buat entri.;p
yela.pelik betul kalau sehari dtg sini xde entri.rasekurang satu blog menarik+gila2 ak dibaca.keh.keh.tp kalau migrain gini cpt2la tido.jgn paksa diri.;p

ohh peningg..nakkk makkk,nakk makkk


kalau sbb big sale tuhh dimaafkan.kalau ecah pn jadik sihat.wakakaak.

JIJI YU said...

mueheh..eh2..malware yg serang blog tu camne lak..ehe..

d_LA said...

@echah mashuri
gile2 yer..haha..thanx echah oii..echah kalo pening mmg nak mak kan..kalo dla nak mekdi..huahua

d_LA said...

@JIJI YU
kalo blog kene srg malware, org xleh nak masuk blog kite..biasanya sbb ade link yg kite bloglist tu ade yg kene malware..<---mcm berbelit je ayat aku..haha

sahromnasrudin said...

saya cadangkan pergi berbekam..insyaAllah migrain akan hilang..yang penting, ada usaha untuk mengubatinya

Wan Hafisah Collection's said...

jgn sll amalkan mkn ponstan. tak baik utk sistem badan kita. akak pengguna tegar ponstan, lama2 sbb sll mkn, bila sakit je mkn, last2 takde rasa ape. bdn dah immune dgn ponstan.

saya_arief said...

kalo makan ubat lipas jadik x?
;p

ain zuraini said...

hubby ain pun migrain gak kengkadang. so mkn coklat cadbury @ van houten @ mane2 dark coklat (yg tak campur susu or pape yg lain okeh). Selamat mencube...

Hanis MY said...

huhu siannya kat Dla... take care ye, kalau sakit kepala ubat dia mmg kena tidur dan rehat je..satu lg pernah dgr org ckp minum air 100 plus atau seangkatan campur dgn air, get well soon dearie...

Raji berkata said...

aah kalau ada asam pun sedap gak
makan benda2 manis and masam
hilang skit rasa loya and rasa mual tu ;D

Anati Soki said...

heheheh.. anat time period baru telan ubt tuh.. hehehe.. senggugut itu sgt menyeksakan

khairunnisa ♥ said...

dLa, banyakkan berehat tau. cuba elakkan caffeine or lain lain, pastu cahaya lampu adjust bagi sederhana..tak terlalu terang or gelap. if dLa kuar dari rumah, then tiba tiba nampak cahaya matahari.memang pening and silau tu buat kita pening. =.="

niesz said...

chocolate!my favorite..ehe..

d_LA said...

@sahromnasrudin
x pnh try la bekam ni..InsyaAllah kalo ade pluang leh try gak

d_LA said...

@Wan Hafisah Collection's
tu rrr, dla kalo leh xnak amalkan mkn pain killer ni tp xde cara lain nak kasi ilang migrain ni..huhu..

d_LA said...

@saya_arief
jadi..ce try..haha

d_LA said...

@ain zuraini
tu rrr, dla kalo migrain teros rs nk mkn coklat..rs cam lega sket

d_LA said...

@Hanis MY
ooo..kalo minum 100+ leh ilangkan penin pale gak yer..ingatkan time demam jer.nt dla try..thanx kak ^__^

d_LA said...

@Raji berkata
asam xde time, nak suroh ko bli ko xde lak..haha

d_LA said...

@Anati Soki
time senggugut pun dla terpakse telan gak bende alah tu..kalo x sah2 kene tuang keje..huhu

d_LA said...

@khairunnisa ♥
ni 1 lg prob dla, mmg ketagih dgn kafein..kalo lmbt skit trus migrain..camne tu yunk?huhu..silau mmg dla alah sikit sbb dla mmg rabun silau tp jrg pakai spek..hehe..neway, thanx dear ^__^

d_LA said...

@niesz
coklat mmg best !!hehe

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥