LAWATAN SAMBIL BELAJAR [LAST KOT !!]

Oke ni last dah !!!hehe..ni tak gi obesi lagi ni, kalau tak mau 3 bulan update pasal benda sama..Alaaa, dla kan bagi info sekali kat korang, bukan semata-mata nak tunjuk gambar 2 orang bajet model tuh..Penat tau copy info dari passport tu..oooo, ko kopipes je ke dla oiiii..KANTOI ! Masaklah dla nak hafal sume info tu..hehe..Oke, sape2 yang baru mengikuti penjelajahan dla ni, ini adalah SAMBUNGAN DARI INI DAN INI..Perjalanan diteruskan lagi..

Antara tempat yang nak sangat-sangat dla pergi...kali ni dapat tengok monumen
 pun jadilah..Kaki dah eksaited sangat, walaupun hujan dah turun renyai2, naseb
bek tak lebat kalau tak kempunan koi!

SALAM TAJ MAHAL !!! 

Dapat jadi model signboard pun jadilaaaa..hehe

TAJ MAHAL, AGRA, INDIA..INFO: MAHARAJA MUGHAL KELIMA, SHAH JAHAN
telah membina ISTANA TAJ MAHAL bagi mengenang kisah cinta abadinya.
Ia juga sebagai simbol kasih sayang terhadap isterinya, MUMTAZ MAHAL.


Fuhhhhh...Akhirnyaaaa udah sampei kok! Capek loh kaki guwe ! KUDUS MINAR,
CENTRAL JAVA, INDONESIA ini dibina pada tahun 1549 oleh SUNAN KUDUS
(JA'FAR SHODIQ). Rekabentuk masjid ini bercirikan campuran Hindu dan Jawa.
Paling ketara adalah menaranya yang berbentuk Chandi yang kebiasaannya
ditemui di kawasan kuil Hindu.

MODEL BERSAMA TRAM..
Korang kalau rasa penat berjalan bolehlah sewa TRAM ni..tapi kalo dla ni, jalan kaki lebih best oooo walaupun sakit abes tumit ni...Naseb bek tak pakai kasut tumit tinggi 5 inci..kalo tak mau bengkok lutut ni..Selain itu korang boleh SEWA BASIKAL dan juga BUGGY CAR..Next time nak sewa BUGGY CAR lah..macam best lah benda itu ^__^

Destinasi wajib !
Kalau dah jalan-jalan tu, perut pun mengada-ngada la mintak itu ini..hoho..MAKAN TIME ! Ekceli masa beli tiket tu, dia ada bagi KUPON DISKAUN UNTUK MAKANAN sebanyak RM 3 dan KUPON CENDERAHATI RM 2 setiap sorang juga..

Perut dla perut kampung, sehari wajib MAKAN NASI kalau tak rase tak ceria
 je hidup..hehe

Memang dua-dua sangat lapar..tinggal tulang dan halia je 2 ketul

TAHNIAH !! Naseb tak dapat sijil jer macam kat TEMBOK BESAR CHINA tu kan.
Nanti kalo nak pergi lagi, just bawak je passport ni nanti dapat FREE TRAM RIDE
@ BICYCLE RIDE..Kalo kali ke 3 pergi dapat diskaun 30% buggy rental selain
free tram ride @ bicycle ride..JOM BERCUTI !

Nah...cenderahati untuk diri sendiri..haha..Disebabkan bila tengah baca novel
salu tercari-cari boomark maka dla beli bookmark dan juga FM untuk peti mak saya..
Pendek kata hari minggu yang lepas memang bermakna la ^__^

SEKARANG DALAM KEPALA, TENGAH PIKIR NI, NAK BERCUTI KAT MANA LAGI YER..ADE TEMPAT YANG BEST2 TAK KAT TEMPAT KORANG?Wahhhhh..asek nak jalan saje minah ni =) Thanx korang yang sudi baca dari PART 1 lagi..SAYANG KORANG KETAT2 !!! UMMUAHHHHH !!!

p/s : tak sabar nak balik kampung !!!

Comments

saya_arief said…
dye posing ag..
hahahaha.
;p
MofiDhouse said…
selepas go truuuu entri ni... rasanya amat teruja nak gi sana. Dla sudi ke jadi pemandu pelancong kita lau nak gi sana? hehe
man yusoef said…
sgt jarang pegi tganu...bru bbrp kali je..tu pon sebab antar akak pegi uitm dungun..huhu..pastu pegi pasar payang..tu je...
ain zuraini said…
huhuh bile la nak sampai ganu nie...
ain zuraini said…
huhuh bile la nak sampai ganu nie...
ain zuraini said…
huhuh bile la nak sampai ganu nie...
Farhan Zulhusmi said…
lawalah gambar tu...beruntungnya dapt pergi sana...emmm.....
rezekikan...rezeki...
Amirrah Zawani said…
nanti nk pg jugak lah..
seyes menarik tgk gambar2 u :)
Sophie Al-yahya said…
dah pergi!! best kot!! cantik!
suka bangunan dia yg kecik2.. comel..
Hanis MY said…
cantiknyaa taj mahal secantik model yg posing..wahhh nk jugak nasi ayem
E.d.Y said…
untuk rakan2 blogger xde ole2 ke?huhu
Robot | Sakti said…
sedak nasi ayam ko sedak nasi kerabu?

lamo weh dop make nasi kerabu.
huhuhuhu
Ifti Larina said…
laa .. ingat betoi2 pegi agra INDIA tadi. huhu upenye pegi Tman Tamadun Islam.
hehe kite dah penah pegi jugee. besh kan ! :))

btw, followed ! :)
Miss Yaty said…
fuhh..memang puas hatilah datang tamadun islam ni..setiap penjuru pun leh snap gambar...hihihi
Sham said…
minat betul dia bergambar ye...
eiela said…
tak pernah sampai lagi sini tapi mak dengan adik dah pergi dah. huhu jeles

Latest Entri :
Episod 14 : Aku Seorang Blogger
d_LA said…
@MofiDhouse
erkkk.pemandu pelancong???layak ke dla?hehe
d_LA said…
@man yusoef
jauh gak tu dr dungun ke pasr payang..nt kalo pergi lg leh la singgah
Bestnya lawatan sambil belajar korg. Kesimpulannya, berapakah monumen atau replika masjid ada kat sana ye? (jawab, jangan tak jawab.kata *belajar* kan? haha)
d_LA said…
@ain zuraini
InsyaAllah, ade rezeki msti smpai pnye
d_LA said…
@Farhan Zulhusmi
kebetulan keje kat cni, rugi gak kan kalo x pegi..
d_LA said…
@Amirrah Zawani
jemput2 ke terengganu walaupun dla pun menumpang gak ni..hehe
d_LA said…
@Sophie Al-yahya
bile sophie pergi??comey kan, kiyut jerrr..nak pegi obesi x lepas lg..hehe
d_LA said…
@Hanis MY
taj mahal tu mmg siyes cantik..modelnye posing je lebih..haha..kat jepun xde nasi ayam yer...ciannye..
d_LA said…
@E.d.Y
xde..tuk dla je ade..hehe..kalo ade, dla xnak gitaw..seprais..hehe
d_LA said…
@Robot | Sakti
huishhhh..mestilah ns kerabu robbb..hehe..
d_LA said…
@Ifti Larina
hehe..nmpk cam real je kan bgnn dia..kalo betol2 dpn taj mahal tu mahu melompat agaknye..
d_LA said…
@Miss Yaty
puas ati, tp kene tahan kaki la sikit sbb leh tahan gak sakit tumit ni..kene pakai sipar jepun je kot baru best
d_LA said…
@Sham
kenangan tu..bkn sng nak pegi..hehe
d_LA said…
@eiela
nt ade rezeki pergi taw..tak rugi, rs mcm kat obesi pun ade..hehe
d_LA said…
@airaniez wirdani
err..errr..baiklah sy jwb taw..hehe..kalo dlm passport tu, dia tulis ada 21..tp dla kire ada 22 sbb masjid singapore tu baru siap kot sbb xde lam passport..agak2, dpt A x cikgu..hehe..
maCy said…
smpai gambau makanan licin tu macy ase na gelak smpai. haha. comel2.. terus rajin update d_la :)
ahsfantasy24 said…
hhehe..
ok la tu..

kite nei lom smpat nk jenguk2
tmpat cam nei, ehhe..
d_LA said…
@maCy
haha..serius lapar siap tapau karipap lg..hehe
d_LA said…
@ahsfantasy24
kalo ade rezeki pergi taw, x rugi..
ANATI SOKI said…
tingin nk pegi... T___T
Raji berkata said…
tahniah
igtkan menang ap2 ker kt stu
hak2
bgus lah
aku lom lgi lawat semua