APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Friday, February 18, 2011

DULU SAYA ADA PENYAKIT PELIK

Assalamualaikum semua..Tiba-tiba hari ni nak bagitau sejarah silam yang taklah menakutkan pun..Bukan apa, my bestie tulah DEQ ROSS @ skang glemer dengan nama FARIROSS di dalam dunia blog..Sila ucapkan selamat datang kepada beliau, berkurun dah beliau buat blog tapi baru aktif..Ko jangan hot2 chicken shit taw..


Haritu beliau ada buat entry, bila baca baru dla teringat yang dla ada perangai dan penyakit pelik dahulu kala..Dalam entry tu beliau macam tak sangka lah yang dla serius blogging ni, tak macam masa study dulu. MALAS PERGI KELAS PAGI dan LAMBAT HANTAR ASSIGNMENT ! Eeeeee, teruk giler kot dla ni dulu...haha..Camne ko bleh grad yer?Tapi beliau tahu dla ni sebenarnya RAJIN tapi sekejap jer..Pastu malas tahap dugong ketika nama berada di puncak alam..Beliau cakap dla dah INSAF nampaknya..Mungkin gak kot, dalam dunia kerjaya pun dla kadang2 jadi sangat WORKAHOLIC..Buktinya, sepatutnya arini dla dah cuti hari minggu tapi tetap datang ofis...Mak saya mesti kagum kalau tahu ni..Ketua kampung pun rasa bangga kot dengan kegigihan dla..puiiiiii !


Kadang2 dla fikir, kenapa dla tak macam ni dulu, kalau tak sure2 dah jadi ARKITEK..urghhhh...Tapi kadang2 setiap perkara tu ada hikmah di sebaliknya..tol tak?Nak taw apa PENYAKIT PELIK dla masa dulu2?? Dla ni sebenarnya PANTANG DIPUJI..Bunyi macam bagus jer kan..No..no..maksud dla, contohnya masa zaman pakai baju sekolah dulu, ade sorang cikgu ni sangat2 concern dengan dla..Sampai dla naik rimas dan dla selalu dapat result yang tinggi tuk subjek beliau..Kalau masuk kelas, mesti nama dla disebut-sebut, serius dla RIMAS..Taw dla buat apa, terus buat perangailah, kalau cikgu tu suruh dla baca teks, dla baca macam budak TAKDE LIDAH !Patutlah result SPM dla ciput jer dapat..huhu...


Kemudian masa dekat kolej dulu camtu gak, masa awal2 sem dla selalu kene puji[betol ni, tak tipu], tapi dla ni memang tak sukelah bab2 puji memuji ni..Apalagi, dla setat wat pangai lah..Dla ingat lagi, masa dla present tuk subjek DESIGN, tengah2 present tu tiba2 beliau suruh dla stop..Sebab apa, sebab nak bagitaw yang presentation dla adalah CONTOH TERBAIK..Lepas beliau suruh sambung terus dla jadi BLUR! Apakah??


Sekarang ni dla harap dla dah tak jadi macam dulu lagi.. CIKGU2 tu tak bersalah..LECTURER2 dla pun tak bersalah..Dla jer yang jenis tak suke orang concern sangat pasal dla ni..Pelik tak penyakit dla ni..Sekarang ni padan muka, takde sape nak concern pasal ko dah..haha..Semalam takde entry kan, dla SERIUS BUSY semalam..Boleh jer nak buat entry konon cakap HARI INI SAYA BUSY tapi dla ni takleh, bila dah buat entry tangan ni mengada nak klik2 blog orang lain..Dla kan suke baca blog orang..Dah baca, mestilah bagi komen..Barulah COOL ^^..Korang tak rindu saya ke semalam??hahaha..Bajet rrr ko dla..Sape2 yang rindu saya semalam, terimalah...

GADIS BERSELIMUT KELABU..
Oke, sekarang dengan seriusnya dla nak gi serang blog korang lak sambey wat keje..Selagi terdaya akan kuserang, nampak gaya beruk dla kat rumah tu macam selsema jer..Haishhhh..kenapakah di saat tengat bersemangat ini???Encek beruk, cepat2lah sedar diri..Nasib bek kat opis skang ni..hehe

p/s : HAPPY CHAP GOH MEI
Kalau BEST, sila LIKE

29 ORANG MENYAMPUK:

Robot | Sakti said...

tokse puji dah eh.

hehehehe

:P

yatie's EPISODE said...

saye rindu dla! saye rindu! hihi

Anonymous said...

laa..nasib baik sy xsempat puji kamu.keekekek...tp sptutnya akak kena bngga tau org concern pasai akak.ishh..pelik bebebnorrrr.


ecah mashuri

Hanis MY said...

kiut betul enrty ni! of course la wi du kat dla lagi best kalau dla post nasi kerabu kat sini hahah eh eh takde kaitan la pulok! take care!

Zura said...

kekdg pujian buat kite rimas....:D

skandaLdariLangit said...

itu tuala ya?

aanie said...

cikgu manakah tu???hehe...

apik pehe said...

haha..ni hok payoh nok puji ore nih..mesti gebah idong..hehe

apesal gambar camtu tu dila?x mandi kan?isk3

Amirrah Zawani said...

ok tanak puji dla lah..
baru igt nk puji tadi.. :P

Melati said...

Puji ikhlas =))
hehee kelakar rasa time tengah present suhbenti sebab presentation contoh terbaik! keep up ur good work masa alam pekerjaan nanti yea =)


Entry yeayy!,.Maybe u tak ♥ i

ardinihumaira said...

hehehe...
nakal ye.. kalo dni puji gak cemana? larikssss

Fariross said...

Eh kamu apsal, promot blog saya tue... malu saya tau... (padahal suke, promo la lagi, promot laa lagi) :-p...

:: Zanna :: said...

ehehe~~ dulu malas2, anta ssignment lambt tu besala kte x yah fikir pe2 skunk mn boleh nnti prestasi keje terjejas susahkan..huhu~~


Terkini : menang GA ^,^

Nurul Afifah Addnan said...

nak puji gak~ erk..puji ape ek.. =.='
nk puji entry akk best.. :))

airaniez wirdani said...

Haha..nak puji..dla suka ckp pasal makanan..dla mesti pandai masak kan...puji-pujian yg membawa makna tersirat..haha

Trah Wann said...

Selalu kena puji pun boleh jadi rimas kan ? huksshukss

zaty luvlianncezzz said...

dla pnya pyakit mmg pelik..btw sila terjah blog zati yek

zati embong said...

haha,a ah dLa memang penyakit pelik 2.hormon terus bertukar O.o

man yusoef said...

teruknya penyakit ko..aku dulu rajin je..hahaha

Miss Yaty said...

hihi..rupa nya dla pun menghilang jap ek..hihi..

thansk dla sebab singgah blog yaty..laptop yaty prob tu yang seminggu menghilang..tapi sekarang mood plak ngah down..mybe sok atau lusa yaty kembali ceria..insyaAllah.. ;)

E.d.Y said...

haha..mmg pelik penyakit tu

Pinky Pixie said...

da tntu la sy rindu anda. hehe. smlm dtg juga. tp dla xupdate. sedihnya. sob2.. hihi.

Anati Soki said...

ok2 takpe2.. pasni anat tak puji kamu dah.. wakakaka teheeee

... said...

as salam..
puji tu boleh kata sebagai satu batu loncatan ;)

apa yang penting, bila kena puji, bersyukur kepada-Nya.kerana itu juga satu nikmat.kalau kita tidak 'mengakui' nya, ia seperti kita 'tidak' bersyukur kerana apa yang baik itu datang dari-Nya. yang buruk, datang dari diri sendiri.kerena dari diri sendiri itu, adanya zat nafsu.


"kerana hari-hari adalah hari untuk kita bersyukur kepada-Nya"

:)

miszlullaby said...

hahaha...macam tu plak perangai dolu2.tapi ok gak..dari ade sesetengah org yang bile di puji,lupa diri kan. Jap,part beruk seseme tu ML xfaham la.Dla bela beruk betul2 ke?

ain zuraini said...

hehehe penyakit biase mase belajar2 dolu...

alexa yussida said...

erk oki...tak nak puji dla lagi dah:p

sorry dla slalu lmbt bace post..alexa tak bukak belog pon friday tuh

khairunnisa ♥ said...

hoh =.='

seram berslimut cam tu ^_^ haha.. nice story weyy ;)

Raji berkata said...

hahaha aku plak jenis suka dipuji
tapi xpernah dipuji T.T

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥