APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Monday, February 07, 2011

Contest "Owh, So Wonderful!" by Sophie Al-Yahya

Assalamualaikum semua..Harap sume dalam keadaan wonderful walaupun dla hampir-hampir EL harini kerana DYSMENORRHEA yang melampau dari semalam lagi..Thanx my roommate yang baik hati sebab hantar dla pergi keje arini..Kugagahkan diri untuk pergi kerja harini..Boss aku patut terharu..Padahal aku malas nak call boss + semalam pun dah cuti + keje yang sangat banyak sedang melambai-lambai..T_______T

Tapi...bak kata CIK SOPHIE " MAKE YOUR LIFE COLORFUL, IT WILL BE WONDERFUL"...Takkan nak straight je kan hidup ni, kena la pandai nak warnakan dengan macam2 kaler barulah wonderful dan wondergirls! Nak COLORFUL lagi, meh join CONTEST SOPHIE ni..hehe
UNTUK LEBIH LANJUT USIA SILA KLIK SOPHIE SIKALANG !

Tekalah dla yang mana 1 kalau korang pandai..
Oke, dah tengok gambar kat atas tu??Tahukah anda apo bondo tu? SOPHIE mesti kenal kan, itu adalah BANANA BOAT bagi yang tidak tahu..Sebenarnya ada kisah yang agak lawak rabak la disebalik wajah eksaited dla tu..haha..Time ni dla kat LANGKAWI, pergi pada bulan OGOS 2007..Muka pun selim melim lagi time ni..Nasib baik jugak akaun FRIENDSTER dla tak delete lagi, sebab semua pic kat LANGKAWI ni dulu ada dalam PC yang sudah jahanam digodam oleh makhluk jahat SI BRONTOX !Dem ! dem !

Kisahnya macam ni, dla pergi travel ke LANGKAWI ni actually berdua je, yang mana dla dari KELANTAN, kawan dla dari KL, kitorang janji kat JETI KUALA PERLIS..Actually kawan dla tu memang kenal dari kecik lagi, kire sangat2 close la.Kat LANGKAWI ni start turun dari bas lagi macam2 peristiwa berlaku tapi dla fokus yang pic kat atas jelah yer..Dipendekkan cerita, kawan dla yang sampai dulu kat jeti tu booked satu PAKEJ KELILING PULAU-PULAU kat LANGKAWI...Dla yang 1st time sampai ni ikut jer, sampai kadang2 terfikir jugak, buatnya orang tu jahat nanti bawak lari kita camne..Cuak gak rasa tapi fikir positif la time tu, sampai akak dla bila taw agak terkejut kitorang berani amik pakej tu sebab akak dla memang stay kat LANGKAWI<---dia sendiri pun tak pernah melawat semua pulau..

Maka bermulalah penjelajahan kitorang berdua menjejaki pulau2 yang ade contohnye PULAU KENTUT BESAR[naseb bek nama ni dla pernah dengar masa study dulu kalo tak memang guling2 kot dla tahan gelak], TASIK DAYANG BUNTING, errr ada lagi tapi AKUUU LUPAAAA ! Dan yang semestinya yang takleh lupa adalah pulau tempat dla naik BANANA BOAT tu kat BERAS BASAH ISLAND.Tourist guide tanya kitorang nak naik BANANA BOAT tak..Maka dla dengan eksaitednya terus cakap nak tapi kawan dla pulak mati2 cakap taknak..Puas dah pujuk, beliau taknak..Mula2 dla pun rasa taknak tapi KEINGINAN nak naik tu sangatlah tinggi..Seperti yang korang lihat pada gambar tu, sebenarnya dla TAK KENAL sorang pun yang naik banana boat tu..Betapa muka tak malunya dla tumpang dua kaki gak naik dengan dorang..haha..

Bila dah naik tu, abang yang bawak boat tanya nanti nak JATUH ke tak? Lagi sekali dengan penuh konfiden dla jawab NAK NAK ! Bile sampai kat kawasan yang agak dalam, abang tu suruh semua lepaskan tangan..Time ni baru dla sedar, JATUH bermakna TANGAN TAK BOLEH PEGANG apa2..Maknanya nanti semua akan TERAPUNG dalam air..OMG ! Abangggg, i tak pandai berenang!!! Walaupun dah ada LIFE JACKET tapi kalau panik boleh lemas jugak taw<---ade kawan dla gitaw[SOPHIE, betul ke tak fakta ni?].Maka bila dah semua terapung tu, terkapai-kapai kitorang berlima kecuali 2 orang je kot yang pandai berenang..Dla yang skill cukup tinggi ni, tolak punya tolak, kayuh punya kayuh tapi still tak bergerak badan ni..HUWAAAAAA....Maka, the one and only cik abang kat situ jadilah HERO dalam drama ini..hehe..Dahla tak kenal 1 sama lain, eksaited terlebih lak tu..Saya terus tertunduk malu, muka sehabes blushing masa dalam boat..Ngeeeee :P..Bagi orang yang tak pandai berenang memang lain sikit la rasa perasaan tu..Sophie, sila ajar dla berenang..huhu..

Rupa-rupanya kawan dla tu pernah naik masa kat PORT DICKSON, siap meraung-raung lagi bile jatuh..haha..Tu yang dia taknak naik..Hampagas tol..Maka, kecohlah dalam FRIENDSTER yang dla ni saja nak tackle pakwe orang...Jahat giler kawan dla tu..hahaha..Tapi serius sangat-sangat best masa pergi LANGKAWI aritu walaupun masa balik, tiket dla clash dengan tiket orang lain..Dla tak dapat tempat duduk sebab dla beli kat agen maybe agen tu lambat fax, so dla tak tidur sepanjang perjalanan..Duduk atas lantai jer selama 10jam perjalanan..Sakit belakang ni sebab dla tak bersandar dengan apa2 pun..Tak nak bagi mengantuk, dla layan games dalam N-GAGE..Tapi dla puas, rasa hidup ini sangat-sangat WONDERFUL dengan pengalaman-pengalaman itu semua..

SOPHIE...sori dear, AKU LUPAAA LAGiiiiii, ini adalah contest! Terpanjang pulak..Thanx baca sampai abes dan lariiiiiiiii!


AKU LUPA LAGIIIII, kene tag 3 ORANG ! Mereka yang bertuah adalah ALEXA, EDY & SASA dan sape2 yang nak join sile jangan segan2 oke ^__^

p/s : tahun ni plan nak gi LANGKAWI..jom pergi LANGKAWI ^__^
Kalau BEST, sila LIKE

60 ORANG MENYAMPUK:

Sophie Al-yahya said...

hahaaa..menarik! tergelak baca.

yep, kalau pakai lifejacket sebenarnya selamat aje. tapi kalau panik dan gabra tu yg boleh lemas.

takpeee panjang2 pun.enjoy bace.

wonderful. Noted! thanks for joining & good luck!!

sahromnasrudin said...

langkawi ohh..langkawi..memang best sana..tapi makanan agak mahal la huhuhuh

JIJI YU said...

aku pon tek reti berenang jugak..ehehe..

:: Zanna :: said...

wah!! sangat menarik....

gud luck yer.. ^.^

n3 baru : senyum-senyum kambing ^.^

ain zuraini said...

jom2 pi langkawi thn nie..hehehehe

aanie said...

dyla...kenapa mu x tag aku?huhu..merajuk ahh...

Robot | Sakti said...

gi derak sokmo dio

hehehe

khairunnisa ♥ said...

dLa, nisa tak sempat main ni tahun lepas di langkawi^__^ tapi best giler tengok orang naik banana boat ni :')

d_LA said...

@Sophie Al-yahya
kalo ingat balik rs malu giler..hehe..

d_LA said...

@sahromnasrudin
sbb tmpt tu kan tmpt pelancongan so mmg mahal la sikit..huhu

d_LA said...

@JIJI YU
jom kite amik kelas renang..hehe

d_LA said...

@:: Zanna ::
thanx zanna..hehe

d_LA said...

@ain zuraini
jom jom jom..thn ni mmg tekad nak pergi lg..hehe

d_LA said...

@aanie
oke..dgn ini aku tag AANIE tuk join contest ini..haha..join je weh

d_LA said...

@Robot | Sakti
hehe..ni holiday hok thn bile lg encek rob..haha

d_LA said...

@khairunnisa ♥
kene try tu neesa..dla xnak naik dah kot..hehe..tatotttt

Hanis MY said...

Godluck Dla... teringin naik naik jugak wuwuwu...

E.d.Y said...

good luck yer..;)

Anati Soki said...

goodluck dear!!! weyh!! naik banana boat!! best kot!! tp anat tak penah naik.. tingin gila nak naik.. tapi ayah tak bg.. T__T sedih tau.. heheheheh
eh! nk dtg langkawi? jum lepak!!! hehehe

Melati said...

Good Luck Lady Dyla =))

Gegar 1,000 blog oleh BEN ASHAARI

Mana pasangan kita?

Amirrah Zawani said...

first time dengar pulau kentut besar.. haha!! patut lah kawan dla tanak naik kan.. takpa la at lis dla ada pengalaman juga nak banana boat tu.. i pun tak reti berenang sbb tu takut nk naik.. haha :)

Sham said...

good luck deh...tak penah sampai lagi langkawi...aduyai...

Lovely Bella said...

lame dh tak gi langkawi.. time kecik2 dlu.. hhuh and banana boat.. guwe nggak pernah cuba lagi.. hehe ..

niesz said...

syok nye naik bnda alah tu..hahaha...

airaniez wirdani said...

Dla punya ayat *Aku lupaa* ni mesti terpengaruh ngan program raja lawak si *nadzmi* tu..haha..lawakla dla..

Farhan Zulhusmi said...

menarik tu...
emmm......
panjang gak lah entry nie...
tapi sbb menarik kena hbskan gak...hehehe.....

saya_arief said...

semoga berjaya dyla..
;p

yatie's EPISODE said...

^^ best tuu naik boat gitu! tak pernah naek ag nih. T_T

btw, gud luck ye. follow ur belog! :D

man yusoef said...

wah ada cotest baru..haha..gud luck ok...tak pernah menjejakkan kaki ke langkawi lagi..huhu

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hehe:) seronok je dpt pengalam camnii kan?
apapun, goodluck ye sis..:)

echah mashuri said...

perghh..macam best..alaaa...takpayah teka.dah kenal.keh2

aanie said...

dyla, wekap wekap bebeh...update entri cepat!! jgn hampakan follower mu yg 800++ tu!!!

terkujat aku..ramainya follower mu weh..

Mohamadazhan hjDesa said...

macam menarik ja tu :)

Zura said...

menarik pengalaman dla nie..teringat masa 1st time naik banana boat tue...mmg serun tp sbb xth rasenye so excited jugak naik..dah terkapai2 kat tgh2 laut dalam...gabra jugak mase tue siap peluk2 ngan kawan..

nasib ade hero erk..kalau xreti berenang mmg kite kayuh2 pun xmau bergerak jugak..hahaha..pape pun good luck dla..

Raji berkata said...

ahhh kalau ak confirm xkan naik lah =.="
nak2 kalau dia nk jatuhkan tuh
perg
ak dh la fobia takut ad ikan jerung nnti
hak2

err best gak ak xtrasa ni contest pun ;P
good luck~

jeera said...

HAHAHAHA!!!
adesss lenkali xnk naik banana boat lah. huhu..
plg xtahan PULAU KENTUT BESAR.
HAHAHAHAHAHAAHAHAHA FIRST TIME DENGAR MACAMNIELA -.-

Miss Yaty said...

so sweet...
kenangan mcm ni memang susah nk lupakan..lepas ni jgn panik2 lagi ye..err miss yaty pun tak pandai berenanh....huk3

p/s: alahai miss yaty nak join gak contet ni tapi tak terbuat lagi entry =,="

d_LA said...

@Hanis MY
Thanx..nt balik mesia pegi taw ^__^

d_LA said...

@E.d.Y
thanx edy ^__^

d_LA said...

@Anati Soki
thanx anat..kene terai tu naik..best walaupun rs cemas giler...haha

d_LA said...

@Melati
thanx dear ^__^

d_LA said...

@Amirrah Zawani
tulahhh, beliau saje xnak gitaw awal2..tp best jugak ^__^

d_LA said...

@Sham
maceh sham..nt ade rezeki pegilah..sonok taw!

d_LA said...

@Lovely Bella
jom pegi thn ni pastu naek banana boat sm2..hehe

d_LA said...

@niesz
syok nies walaupun takut la jugak sbb x pndai berenang kan..hehe

d_LA said...

@airaniez wirdani
hahaha..nadzmi tu mmg lawak kan..asek lupe jerr..hehe

d_LA said...

@Farhan Zulhusmi
hehe..tulah, x sdr diri lak bile menaip ni..

d_LA said...

@saya_arief
maceh arip ^__^

d_LA said...

@yatie's EPISODE
thanx yatie ^__^
nt kalo ade pluang naek taw..kene rasa baru taw best ke x..heee

d_LA said...

@man yusoef
maceh..maceh..join la man..jom pi langkawi thn ni ^__^

d_LA said...

@FIFIEY LYCHEE MARATION
best jugak walaupun mcm nak lemas dh gayanya..hehe
thanx fie ^__^

d_LA said...

@echah mashuri
dh kenal yer?bagus2..canila adeq akak..hehe

d_LA said...

@aanie
yerrrr yunk..aku akan wekap..heeeee

d_LA said...

@Mohamadazhan hjDesa
menarik tertarik..hehe

d_LA said...

@Zura
hehe..smlah zura..dla dahla x kenal dorg..xkan selambe nak gi peluk2..klakar kan bile ingat balik..hehe

d_LA said...

@Raji berkata
hahaha..mana ade jerung weh..hehe..ye kot xde..aku pun xnak naik dh banana boat selagi aku x pndai berenang..hehe

d_LA said...

@jeera
try la jeera..best jugak taw lambung2 dalam air..hehe..tu rrr, klakar giler nm pulau tu tp rasanye dh tukar nm skang ni

d_LA said...

@Miss Yaty
jom kite blaja berenang yunk..baru best naik banana boat..hehe..

joinlaaa, smpat lg yunk

alexa yussida said...

dla!sorry br smpt jnguk.marathonnn post dla..huuu thank taw tag :)

and gud luck dla !^^ dla kalau stat bercerita mmg habesssslaa die mngarang smpai ke esk:p

d_LA said...

@alexa yussida
it's oke dear...tu la pasal, kalo dan stat memebebel mmg ssh sgt nak stop..hehe

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥