APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Monday, February 28, 2011

AKUKAH YANG BLUR ???

PAKCIK TAXI : Adek, nak naik TAXI ke?
SAYA BLUR : Errr tak pakcik, nak tanya kalau nak pergi stesen KOMUTER camne?
PAKCIK TAXI : ooo..adek masuk balik, keluar ikut laluan bas tu adk pergi kanan, ikut jer lorong tu..
SAYA BLUR : Oke, mekasih pakcik...*kirim salam kat anak lelaki pakcik yer [khayalan jerrrr]..haha
[jalan punya jalan, terjumpa 1 family]

SAYA BLUR : Akak nak pergi stesen KOMUTER ke?
AKAK : Ha'ah...
[aku pun follow la...sampai2 tu aku nampak signboard "STESEN LRT"..aku fikir, sama je kot LRT dengan KOMUTER...hahaha..memang sah budak kampung]

Hari Jumaat tu dla pergi KL, naik bas berlima tapi dla punya destinasi lain, yang lagi 4 orang tu nak pergi rumah kakak dorang..Kawan dla lak xleh amik dla kat stesen PUTRA, beliau suruh naik KOMUTER jer..Pesan beli tiket ke BANDAR TASIK SELATAN tapi naik tren ke SEREMBAN..Dla ni bukan x pernah naik LRT ke komuter ni tapi biasanya kawan2 dla beli tiket dla follow je..Tapi sangat2 la jarang naik benda ni, rasanya last masa 2 tahun lepas kot..huhu..

So, dla beli lah tiket ke BANDAR TASIK SELATAN..Masa sampai tempat menunggu tren tu dla tanya lagi kat sorang ADIK pulak, habis orang aku tanya..MALU BERTANYA SESAT JALAN wehhh..Dla punya soalan macam ni..

SAYA BLUR : Adeq, tren ke seremban naik kat sini ye?
ADEQ : Ha'ah, tapi nanti sampai ke BANDAR TASIK SELATAN akak kene TUKAR TREN ke SEREMBAN..
SAYA BLUR : Memang akak beli tiket ke BANDAR TASIK SELATAN[BTS] deq..[sebenarnya aku dah start blur]

Naiklah dla dengan adeq tu, sembang2 sikit..Sampai jer, adeq tu suruh dla gi beli tiket ke SEREMBAN..Dla bajet dla tak sampai lagi kat BTS sebenarnya..Maka pergilah dla beli tiket ke SEREMBAN walaupun dah rasa pelik bebenor ni..Masa beli tu terfikir lagi nape tiket mahal sangat nak pergi BTS..Tapi dla sempatlah SMS kawan dla tu, siap pot pet pot pet cakap kenapa tak cakap awal2 kena tukar tren blablabla..Kawan dla ni pelik terus kol, suruh cari signboard tempat dla berhenti tengok nama apa tempat tu..Dla pun jalan2 cari..Tengok2 nama tempat tu---> BANDAR TASIK SELATAN !!!! Apa ke sengal sangat aku pagi ni??Kecoh kawan dla suruh tunggu situ jangan naik tren mana-mana..Hahaha..Nasib bek tak sampai SOROMBAN den ni..Adeq tu ingat dla nak gi Seremban kot..Rupa-rupanya dla start dari awal lagi tersalah pergi naik LRT, sebab kalau LRT naik tren ke SRI PETALING bukan SEREMBAN kecuali kalau naik KOMUTER baru kena naik tren SEREMBAN..Berbelit tak cerita dla ni?hoho..

Patutnya kena ikut lorong kanan tapi dla pergi lintas jalan ke LRT..
Yang hanginnya kawan dla tu memang dari awal lagi takleh amik tapi saja taknak bagitaw awal2 takut dla tak jadi datang..Hampeh tol..Tapi oke gak, lepas ni dah taw la camne nak pergi ke rumah beliau..Apa pun 2 hari di KL yang penuh kesibukan tu best lah jugak..Nanti dla sambung lagi percutian dla ke KL ni, apa tujuan sebenarnya..Sian kat koranglah nak baca panjang2..Thanx baca kisah dla yang blur ni..Tiket tu jadi kenangan jerlah..Apapun Alhamdulillah dla selamat sampai ke destinasi ^__^

p/s : nak hidup kat KL perlu berani dan kuat...
Kalau BEST, sila LIKE

67 ORANG MENYAMPUK:

niesz said...

niesz xsuke naik train..dah la lambat..sesak lak tu..lg2 kalau kena tukar2 train..malas tul..

mama_iris said...

masa zaman matrik kole pilah dulu..terer la bab2 komuter nih...skrg dah segan dah kalo org tanya..langsung x ingat...

man yusoef said...

haha! tahniah dla..anda maju setapak lagi..hahah...erm tapi klu naik lrt aku confuse sbb jrang naik...so better bertanya supya tak sesat jalan..hehe

airaniez wirdani said...

haha..gile complicated kisah *tiket* dla ni..lain kali nak g kl klu sesat bgtau je kite dla..kita cpt2 pick up dla anta kat tpt yg sepatutnya..skrg naik tren kat kl ni mmg conpius..huhu

aanie said...

dla,adoi...sian mu...masa mula2 dtg kl nak naik lrt mmg pening skit...nsb baik x smpt smpi seremban...klu x, nangis la patah blk...

Raji berkata said...

hahaha sian weh
slamat kalau tak kau pergi lah ke seremban =.="

JD Jen said...

Xpe..ko salah naik komuter jek..tersalah naik kapal terbang kalu, jwb nye ko HOME ALONE laa! heh!

Putri_Aizat said...

yup setuju...hehe...berbelit2...sib baik faham...hehe...tersenyum jek baca entry dly ari nih...

JIJI YU said...

hahaa..aku pon lepas idop kat obersi baghu le aku berani bak pergi mane2 kat mesia ni

mamaqari said...

dh lama giler x naik tren @ komuter..leh sesat jgk mcm dyla nnti=)

nora said...

hahahaha sib baik tak sesat woh

Sasa Al-Sharif said...

aku pun dah mula blur. tak kisah la panjang. janji aku dah dapat maklumat di situ. hehe

khairunnisa ♥ said...

nisa pun dah lupa camne naik train ^_^ tunggu bulan 6 nanti suruh kawan amik.. hati hati dLa ^_^

zati embong said...

dLa,jat yg baca ni lagi nganga.haha

org kuantan bc psl lrt n komuter.

yg jat tahu 1 je,dtg kl, stay legend hotel,naik lrt sebelah htel,turun sogo, shopping kat sogo balik hotel balik.haha

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

kalau OE mesti OE lagi blur dan terus macam nak nagis...
OE akan jadi keliru kalau dekat tempat yang OE tak tahu dan waktu tu OE sorang2...
kalau OE pergi tempat yang OE tahu dan sorang2... itu tak pe...
(n_n)

echah mashuri said...

HAHAHA...akk nehhh...blurrr.tp ecah pun blur gak kalau jln2 gitu;p

Edy Zaidi said...

xsuka naik komuter..slow sngt2


p/s : jgn lupa vote my slogan..step untuk vote ada di bawah benner blog saya...terima kasih...:)

SyahmiFikri said...

wah!! tetiba aku pon nak blur jugak!! hahaha

Miss Yaty said...

dla pegi kL wat pe? jeng3...hihi..

alexa yussida said...

dla,alexa lagiiii la lama gila dah tak naik..kompem2 leh sesat kalo g sorg taw..slalu naik ber bodyguard kiri kanan(abg alexa la)hehe..last naik 2008 kut..haha nek kete ag best wlpon jam..huu

apik pehe said...

haha..apik pon pening la dila..baca post dila x paham langsung..sbb apik x pnah naik lrt atau komuter..hehe

MofiDhouse said...

heheheheh...... kelakar la cik dla ni.. em... tapi kalau ana pun kat tempat entey.... 2x5 jugak... hehe
sib baik tak malu tuk bertanya.... akhirnya berjaya jua.. ;)

FarhanaFabulous said...

betol2..kalau tak kuat jgn idup kt kl..following yaww!

sahromnasrudin said...

itu belum lagi drive kat KL..kne pandai cilok..kalau tak, tak bergerak la gamaknya huhuhhhh

ain zuraini said...

la, awat tak kabor dtg kl...hehehe

saya_arief said...

kami lagi jakun, ta penah naik lagi mende tuh.
hahaha.
:D

yatie's EPISODE said...

npe dla tak kol yati? yati terer bab2 tren nih! hakhak :p

sis^widda said...

salam..sis follower baru..singgah2 ler di teratak bonda sis yer?tq

sis^widda said...

tq dla...

Hanis MY said...

betul tu nk idup kl mmg kena berani dn kuat..mula2 je pastu alah bisa tegal biasa..take care dyla!

Bazilah said...

adoi kesian, takpe yang penting kalau malu bertanye sesat jalan ;D

Pengsan beramai-ramai lepas check saman

izzad b* said...

ahahaha
serius blur nie

Sophie Al-yahya said...

sebenarnya kan DLA, Sophie yg duduk kat Subang ni pun tak berapa tahu taw naknaik komuter. tambah2 lg kalau nak gi seremban la, yg kena tukar2 tren laa..aduhaii..pening..

miszlullaby said...

pening2..dla nk g mne sebenarnye ni??kikiki

d_LA said...

@niesz
dla ni mslhnye x reti nak naik..hehe..time pg oke lg, x pack sgt lam tren tu

d_LA said...

@mama_iris
yg nak bertanya pun kene tebalkan muka giler2 kak..kalo x tnya camne nk pgi kan..

d_LA said...

@man yusoef
maceh..maceh..mmg kene tnya kalo x mmg ttidur bwh jmbtn la aku ni..haha

d_LA said...

@airaniez wirdani
terharunye..nt dla gi KL lenkali, aira pick up yer..tp best gak dpt blaja bnda baru^^

d_LA said...

@aanie
kalo smpai seremban aku berkampung kat sn la dulu..hehe..x jd jmpe disha

d_LA said...

@Raji berkata
kalau aku smpai seremban den tpksolah menyamar jd orang soromban..haha

d_LA said...

@JD Jen
giler ko, mmg sah blur la aku kalo slh naik flight..hehe

d_LA said...

@Putri_Aizat
maafkan saya yg blur ni=.='

d_LA said...

@JIJI YU
ko dok obesi lg gamble kot brbanding aku..kat mesia sng lg kita nk brtanya kot..

d_LA said...

@mamaqari
dla ni hmpir tersalah tren nsb bek smpat dihalang oleh kwn dla..huhu

d_LA said...

@nora
tu rrrr, kalo x nangis la aku kat c2..hehe

d_LA said...

@Sasa Al-Sharif
sasa ko jgn blur cam dla..Alhamdulillah dpt gak bg info kat korg yer..

d_LA said...

@khairunnisa ♥
kalau btl2 xtaw srh je kwn amik neesa nt..lg secure..

d_LA said...

@zati embong
ha'ah, LRT tu dkt ngan hotel legend..dla kalau taw jln okelah, ni mmg xtaw tu yg blur tu..hehe

d_LA said...

@Orkid Edyliyne @ OrkEd
kalau kat KL kene wat cool dan selamba sbb nt org taw kite ni x biasa kat KL..bahaya taw..

d_LA said...

@echah mashuri
haha..akakmu ni mmg salu blur echah oiii...heee

d_LA said...

@Edy Zaidi
komuter slow yer..naseb dla naik LRT aritu..

d_LA said...

@SyahmiFikri
syahmi jgn blur2, nt patient lariiii..hehe

d_LA said...

@Miss Yaty
pergi jumpe pakwe makwe..hehe

d_LA said...

@alexa yussida
nak drive jauh la yunk pastu lg sesat kot sbb mmg xtaw jln..hehe..smpai sn biar dorg yg bwk dla jln2..

d_LA said...

@apik pehe
hahaha..patutlah x fhm rupenya x pnh naik..hehe..yg pnh naik pun still blur lg pik..

d_LA said...

@MofiDhouse
kene wat x malu nak bertanyalah kalo x mmg xtaw nak g mane..hehe

d_LA said...

@FarhanaFabulous
ha'ah, kalo x mmg xkan berjaya..dla dh follow lama kot blog farhana^^

d_LA said...

@sahromnasrudin
betol2..dorg dahla sume laju2..huhu

d_LA said...

@ain zuraini
nak bgtaw awal2 takut x jd lak yunk..hehe..nt lenkali yer, kite jumpe ajk mama hafiy tu skali^^

d_LA said...

@saya_arief
kalo x pnh naik mmg lg blur thp gaban..tp arief cool kan..wat je mcm biasa dh naik..hehe

d_LA said...

@yatie's EPISODE
nt dla pegi lg skali yatie amik dla yer, kene bwk dla tawaf 1 KL..muahaha

d_LA said...

@sis^widda
thanx follow dla ^^

d_LA said...

@Hanis MY
kalau buat muka takut2 mmg lg bahaya kan..sbb kita xtaw org tu baik ke x..

d_LA said...

@Bazilah
tol 2, dlm keadaan camni mmg kene tanya org gak..

d_LA said...

@izzad b*
ya..ya..mmg serius ini blur!

d_LA said...

@Sophie Al-yahya
ooo..sophie kat subang yer..sbb sophie drive je kan pegi mana2 so mmg xtawla nk naik komuter ni..tol x?

d_LA said...

@miszlullaby
hahaha..yg sbnrnya nak gi BTS..hehe..pg2 trus jd blur dla ni..

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥