AKU, DIA & VINTAGE

Hins..hins..hins..Assalamualaikum..Fuhhhh..Nasib baik sempat...Sempat ape, sempat nak join contest..hahaha.. First, dla ditag olen ANAK PAKCIK USOP, dla tengok dateline dia on 5th March, budget nak buat selepas balik bercuti..Kemudian IRA si penggemar BLUEBERRY CHEESE pulak tag dla suruh join contest yang sama gak..Bila bukak, tengok dateline dia hari ini daa..Ottokae??*Kataku..Rupa-rupanya TUAN CONTEST tu dah tukar tarikh daa..Kenapa tak cakap kat dla awal2..

Mula-mula mari kita tampal itu contest punye banner...paku plis..hammer jugak mari sini...Klik je BANNER tu kalau nak join ye kawan-kawan..

sangat suka ini banner sebab ada kete ayah saya masa dulu2..
header saya pun ada kerete ini taw..wink2
Man, nak curik ayat ko leh..Ape yang perlu buat adalah edit gambar sampai jadi vintage. Vintage? Apekah itu vintage? entah, tapi ia adalah satu mechanism untuk mengubah kepingan gambar anda menjadi lain dari yang original. Mungkin bertukar menjadi ala-ala old-skool gitew.haha..Kata, anak pakcik usop..So, kerjanya perlulah anda2 semua mengedit gambar..Dla bab2 mengedit ni memanglah sudah sebati dengan diri ini memandangkan DSLR ku itu entah bila lah nak sampai..Tunggu punya tunggu...Disebabkan KOM bagitau maksimum 5 GAMBAR maka dla akan gunakan peluang itu sebaiknya.MEMPERSEMBAHKAN....

1~ SEBELUM

1~ SELEPAS
Anak buah sayelah ni..tapi pic ntah zaman bila lagi..sekarang dorang dah sekolah..hehe
2~ SEBELUM

2~SELEPAS
Terserlah wajah keibuan..hawhaw..Pic raya tahun lepas..
3~SEBELUM

3~SELEPAS
Tiba-tiba kan terjumpa pokok yang unik..UNIK tak??
4~SEBELUM

4~SELEPAS
Kenangan semasa induksi..huwaaaa..rindu korang T___T
5~SEBELUM
sapelah tukang amik ni, bakul sampah, helmet sume masuk..hehe..wajib edit ni
5~SELEPAS
Tengah menunggu bakal suami masing-masing..hahaha...
Oke...DONE ! nasib bek max 5 je..Kalo 10, maka 10 la dla buat..heeee...Oh ya, hampir terlupa pulak saya<---macam karangan sekolah dulu lak..Dla hanya menggunakan khidmat PICNIK je selepas diperkenalkan oleh cik YATIE si pinky girl tu..Hari tu ada yang tanya dla guna kamera cap ape kan..Takdenye dla nak pakai camera mahal2, edit je guna PICNIK tu..nak yang over ke, yang simple ke, semua ada..Tapi untuk contest ni dla buat over sikit lah, hope ada luck ^^

Walaupun hari ini last, dla kena tunaikan syarat-syarat beliau yang ke-8 iaitu harus tag kepada 3 orang..Mangsa-mangsanya adalah 

Hope dorang sempat join..Dan sape2 je yang nak join cepat klik SINI sebelum tamat pada pukul 11.59 malam ini..

p/s : saya akan jadi warga metropolitan mulai esok selama 2 hari je..Taktau sempat update ke tak..TC !

Comments

niesz said…
gud luck dear...cun2!
Hanis MY said…
huwaaaa anteknyaaaa.... thank u tag...laaaa akak ingtkan 5hb hari ni rupanya huhu2 ritu dh ada srg tag, ooo wat kat piknik eh arigatou! semoga akak sempat join huhu...
ain zuraini said…
gudluck...hehehe..cantik gmbr tu kompom la leh mng...
wah....
menarik...
semua pun cantik2...

good luck... (n_n)
JD Jen said…
Abes laa..harapanku untuk memenangi kamera itu semakin nipis! Huhuhu!
Amirrah Zawani said…
gud luck..
mmg gunakan sungguh peluang yg ada.. 5 keping bagi.. haha!! pandai kamu edit.. saya punya edit buruk je :)
Aziela said…
waaa canteknyer..pandailaa
Gud luck yer
aanie said…
good luck beb...aku x reti pakai picnik, aku reti g picnic kt pantai je..hehe...

mu nak mari kl wtpe?jupo mcsal ko?jom ngedate...
JIJI YU said…
ahaha vintage molek...
Cik Tqah said…
cun r..gud luck :)
yatie's EPISODE said…
soo santek gambarr!! (:
echah mashuri said…
pehh...comey2.kalau xmng lgi xtau ah.dah 5 tuh xkan xde satu pun berkenan<--ayat untuk penganjur kontest.ehhehe


gud luck sis!:)
athirah said…
gmbr 1st tu suka gila.. cntik mata dak tu... hehehehehehehehe
kamarukom said…
tenkiu 4 joining my contest!! ;)
dh rmai dh yg komen rupenye hahak
gudlak ye ^o^
man yusoef said…
cis sempat lagi join...hahaha
haha..lawakla dla..yg pokok kecik tu consider pokok ke *tunggul kayu* tu?uiks
SyahmiFikri said…
serius style !!

gud luck! menng nant kita cutting hadiah yerr
tantekkkkk ;) heee noody pon sll edit gne picnik
alexa yussida said…
kanak2 ribena itu sgt tiuttt :D

gud luck dla..rajen rajen:)
Sasa Al-Sharif said…
pegang kfc sambil kecewa. hahaha. apa pasal posing macam tu?
Robot | Sakti said…
banyok pulop dio buat.

hahahaha


good luck :)
Edy Zaidi said…
lawa..suka gambar 1st tu..good luck yer
Miss Tatie said…
siapa nak duit bernilai rm250? siapa nak tiket wayang exclusive di Platinum Suite Cathay Cineplex dan lain-lain lagi... siapa nak sila join contest di blog tati sekarang!!! sah sehingga 31 mac...

http://berkatalahdia.blogspot.com/2011/02/contest-mesti-menang.html
khairunnisa ♥ said…
cantik la bila di edit.. suka gambar wajah keibuan tu ^_^ goodluck ^_^
zati embong said…
wahh bnyaknya pic dLa edit.good luck dLa!
ARJUNA.Inc said…
waa..bnyak daa org join cntest nih..cun2 ok gamba2 u ol edit..huhu
gud luck..lawa2

jengok cni ye(^____^)
zaty luvlianncezzz
Raji berkata said…
owh lawa gak kau edit o.O
good luck ;D