APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Monday, February 14, 2011

14 FEB...

Assalamualaikum..Bila sampainya date 14 FEB kan orang sibuk cerita pasal valentine kan..Ada yang sambut ada yang tak..Tapi dla malas nak cakap pasal valentine ke boikot ke..Korang kalau nak boikot baguslah tapi jangan masa 14 FEB je..Esoknya setat balik aksi MESRRREEE kononnya tu..Sama je derrrr...Yang dah tunang pun sama, tetap tak bleh mesreeee mesreee ni derrrr..Jangan suke suke hati pegang2, ramas2 oke..Kalau nak mesre mesre KAWEN jelahhhh..Dapat pahala lagi.. <--jarang2 bagi nasihat ^__^

14 FEB juga actually birthday kawan ngam ngam hoy dla..Dla berkawan setat dari baby lagi taw..Haha, macam ingat jer..Start dla duduk kat quarters kitorang berjiran sampailah family dla pindah, rupa2nya beliau pun pindah tempat yang sama lagi..hehe..So, berjiranlah kitorang ni dari kecik sampailah dah besar panjang ni..Walaupun dah rasa bosan tengok muka beliau, haha tapi layankan aje dari takde..Sampai makcik2, pakcik2 kat kampung dah taw sangat dah kitorang ni umpama belangkas..Asyik bersembang, jalan2 sampai nak maghrib baru reti balik rumah..
Ni dia kawan dla..Cepat wish bday kat beliau !
Ye..yer..dah ada anak! Dla taw..hehe..Dah jadi mama dah kawan aku sorang ni..Ekceli ramai dah ada anak..Dla je tak sampai seru lagi..Oke, stop pasal tu..Kita nak cerita pasal kawan dla ni kan..Momen paling best masa kitorang berumur 23 tahun kot [betol kot..aku ni kan salu lupa lagiii]..Mengenangkan PERSAHABATAN kami yang SEJAK KECIK lagi so kitorang plan nak cari 23 jenis hadiah pastu tukar..Tak kisahlah hadiah ape pun tapi nak 1 kaler jer..Masa tu dla nak KALER OREN..Kawan dla nak KALER BIRU..Plan masa birthday beliau pastu masa di beri sampai BULAN OGOS sebab bday dla jatuh dalam bulan OGOS...Maka berusahalah kitorang ni mencari barangan kaler oren dan biru..Sampai kawan2 dla yang lain pun tolong cari gak, asal nampak je barang cute2 kaler biru terus dorang gitaw..

DISYA yang kiyut miyut..omey omey !!!
Sekarang dah ada baby, merangkap ANAK ANGKAT DLA ni DISHA ni..Haha..Tetibe sebok ngaku jadi mak angkat Disha yer padahal dla x sempat lagi tengok Disha ni..Asek plan tak jadi...Grrrrr...Disha nak adiah ape, nanti BONDA beli..wahhhhh gitu, BONDA taw!

Sila baca kata2 kat atas bahagian kanan kad ni..kitorang memang burung hantu..
Kaki jalan, mulut sembang, tangan melukis..Opsss, kitorang berjiwa seni kot, sama2 minat melukis..Hope kamu berjaya di dunia dan akhirat yer PUAN SAFFA ! Thanx 4 being my friend..Aku taw, walaupun ko xde blog tapi ko serang blog aku senyap2 je kan sebab kadang2 ko tanya balik pasal entry yang aku post ni..Tapi lagi best kalo ko buat blog gak..Aku tunggu saat itu oke..Jom nyanyi tuk beliau ^__^

ALLAH SELAMATKAN KAMU...
ALLAH SELAMATKAN KAMU...
ALLAH SELAMATKAN SAFFA ADIZA
ALLAH SELAMATKAN KAMU ^__^

p/s : rindu zaman zaman sekolah dulu..rase jadi budak sekolah lagi best kot..hehe
Kalau BEST, sila LIKE

22 ORANG MENYAMPUK:

Robot | Sakti said...

comel disya

:)

aanie said...

happy birthday kak sal manjer..

kak sal x skodeng pun blog aku....arghh, serang dia balik..

ain zuraini said...

hepi besday mama disha..tanye kat bonda, biler lagi?? hehehehe...

nelly said...

alamak ..
comelnya..germ!!

y u y u Z u l a i k h a said...

halamakkkkkk! comel nyaaa!

ardinihumaira said...

wahh bonda gtew hehe ;)
epi bday disha! mintak adiah ipad ngan bonda tau hehe

nazirulhazwan~ said...

disha tu pompuan kan??die nak tak jadi bini den bile die da bosar kang??hahaha

yatie's EPISODE said...

comelnyee~ nak comel mcm tuhh! kah3. gedik yati ni. wuu.

Qaseh dalia adelia said...

cute budak itu

kembatolo™ said...

dari baby lagi? fuyooh..~ hahaha

Raji berkata said...

wahhh bestnyer kawan kau tuh ;D
hahah tnggu lah plak turn kau nnti
bkn bonda jer mak sume bole panggil
hak2
happy birthday to her

ahsfantasy24 said...

Insyaallah..
moga2 Allah selamatkan..

Say No To Valentine!


Terbaru:
Pengalaman saya hampir lemas di perkampungan Orang Asli
Kalau Kamu Bercinta, Harap Kamu Jadi Macam Dia!
Kalau Dia Asyik Ulang kesalahan Sama, Kamu Geram Tak?

echah mashuri said...

olololo..sweet:)
hepi bday to her gak.bday sis bile?

E.d.Y said...

alahai..comelnyaaa

Mohd Hafizan Nurdin said...

eheh.. comel mcm fizan la.. xp

Anati Soki said...

kim slm die..!!!! ckp die anat kim slm and wish die happy birthday!! hehehe

Sasa Al-Sharif said...

utk rakan2 non muslim tu memang sambutan diorang la.

tp yg muslim tak tau apa2 tu pun sukati sambut tanpa tahu sejarah sambutan tu

MAMA FIRAS HAFIY said...

finally... jeng3...
aku saje jea... kekekeke...
kau jgn percaya same aku yea... kuang2.... MAMA sapa la ni ^_^ (nak gak!!!)

khairunnisa ♥ said...

Selamat Hari Lahir untuk kawan dLa.. best nya tukar 23 hadiah :)

niesz said...

happy besday tuk si comel.. :)

Sophie Al-yahya said...

wow..selamat hari lahir kepada Saffa Adiza. Comel la kad tu Dila..btw, comel st baby tuh..

alexa yussida said...

comelllnye baby tu..mau kiss die smpai lebammm:D

happy birthday kwn dila..besday sama ngn adek alexa:)

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥