APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Monday, February 28, 2011

AKUKAH YANG BLUR ???

PAKCIK TAXI : Adek, nak naik TAXI ke?
SAYA BLUR : Errr tak pakcik, nak tanya kalau nak pergi stesen KOMUTER camne?
PAKCIK TAXI : ooo..adek masuk balik, keluar ikut laluan bas tu adk pergi kanan, ikut jer lorong tu..
SAYA BLUR : Oke, mekasih pakcik...*kirim salam kat anak lelaki pakcik yer [khayalan jerrrr]..haha
[jalan punya jalan, terjumpa 1 family]

SAYA BLUR : Akak nak pergi stesen KOMUTER ke?
AKAK : Ha'ah...
[aku pun follow la...sampai2 tu aku nampak signboard "STESEN LRT"..aku fikir, sama je kot LRT dengan KOMUTER...hahaha..memang sah budak kampung]

Hari Jumaat tu dla pergi KL, naik bas berlima tapi dla punya destinasi lain, yang lagi 4 orang tu nak pergi rumah kakak dorang..Kawan dla lak xleh amik dla kat stesen PUTRA, beliau suruh naik KOMUTER jer..Pesan beli tiket ke BANDAR TASIK SELATAN tapi naik tren ke SEREMBAN..Dla ni bukan x pernah naik LRT ke komuter ni tapi biasanya kawan2 dla beli tiket dla follow je..Tapi sangat2 la jarang naik benda ni, rasanya last masa 2 tahun lepas kot..huhu..

So, dla beli lah tiket ke BANDAR TASIK SELATAN..Masa sampai tempat menunggu tren tu dla tanya lagi kat sorang ADIK pulak, habis orang aku tanya..MALU BERTANYA SESAT JALAN wehhh..Dla punya soalan macam ni..

SAYA BLUR : Adeq, tren ke seremban naik kat sini ye?
ADEQ : Ha'ah, tapi nanti sampai ke BANDAR TASIK SELATAN akak kene TUKAR TREN ke SEREMBAN..
SAYA BLUR : Memang akak beli tiket ke BANDAR TASIK SELATAN[BTS] deq..[sebenarnya aku dah start blur]

Naiklah dla dengan adeq tu, sembang2 sikit..Sampai jer, adeq tu suruh dla gi beli tiket ke SEREMBAN..Dla bajet dla tak sampai lagi kat BTS sebenarnya..Maka pergilah dla beli tiket ke SEREMBAN walaupun dah rasa pelik bebenor ni..Masa beli tu terfikir lagi nape tiket mahal sangat nak pergi BTS..Tapi dla sempatlah SMS kawan dla tu, siap pot pet pot pet cakap kenapa tak cakap awal2 kena tukar tren blablabla..Kawan dla ni pelik terus kol, suruh cari signboard tempat dla berhenti tengok nama apa tempat tu..Dla pun jalan2 cari..Tengok2 nama tempat tu---> BANDAR TASIK SELATAN !!!! Apa ke sengal sangat aku pagi ni??Kecoh kawan dla suruh tunggu situ jangan naik tren mana-mana..Hahaha..Nasib bek tak sampai SOROMBAN den ni..Adeq tu ingat dla nak gi Seremban kot..Rupa-rupanya dla start dari awal lagi tersalah pergi naik LRT, sebab kalau LRT naik tren ke SRI PETALING bukan SEREMBAN kecuali kalau naik KOMUTER baru kena naik tren SEREMBAN..Berbelit tak cerita dla ni?hoho..

Patutnya kena ikut lorong kanan tapi dla pergi lintas jalan ke LRT..
Yang hanginnya kawan dla tu memang dari awal lagi takleh amik tapi saja taknak bagitaw awal2 takut dla tak jadi datang..Hampeh tol..Tapi oke gak, lepas ni dah taw la camne nak pergi ke rumah beliau..Apa pun 2 hari di KL yang penuh kesibukan tu best lah jugak..Nanti dla sambung lagi percutian dla ke KL ni, apa tujuan sebenarnya..Sian kat koranglah nak baca panjang2..Thanx baca kisah dla yang blur ni..Tiket tu jadi kenangan jerlah..Apapun Alhamdulillah dla selamat sampai ke destinasi ^__^

p/s : nak hidup kat KL perlu berani dan kuat...
Kalau BEST, sila LIKE

"GiveAway EdY : KATA KAU!"

Fuhhhh...Mata masih pedih ni maybe tak cukup tidur kot sebab baru sampai dari KL pukul 5 pagi tadi..Tapi, itu tidak menjadi masalah, hajat mesti ditunaikan..Bukan hajat yang itu tapi hajat nak join GA ENCIK EDY ni..Selalu terlepas je..Walaupun due tengahari ni, tak kira, nak join jugak..


KLIK BANNER untuk lebih lanjut oke..So, dla CURI gambar di bawah ^^
Ayahku nak spek rayban, duit pulak tak cukup sepuluh sen !!!
Seorang mangsa bertuah yang dla nak paksa join GA ini di saat-saat akhir adalah AANIE...Mesti join taw..Ini adalah satu paksaan..Hahaha..


p/s : ada yang tertidur masa meeting kang..hoho
Kalau BEST, sila LIKE

Friday, February 25, 2011

AKU, DIA & VINTAGE

Hins..hins..hins..Assalamualaikum..Fuhhhh..Nasib baik sempat...Sempat ape, sempat nak join contest..hahaha.. First, dla ditag olen ANAK PAKCIK USOP, dla tengok dateline dia on 5th March, budget nak buat selepas balik bercuti..Kemudian IRA si penggemar BLUEBERRY CHEESE pulak tag dla suruh join contest yang sama gak..Bila bukak, tengok dateline dia hari ini daa..Ottokae??*Kataku..Rupa-rupanya TUAN CONTEST tu dah tukar tarikh daa..Kenapa tak cakap kat dla awal2..

Mula-mula mari kita tampal itu contest punye banner...paku plis..hammer jugak mari sini...Klik je BANNER tu kalau nak join ye kawan-kawan..

sangat suka ini banner sebab ada kete ayah saya masa dulu2..
header saya pun ada kerete ini taw..wink2
Man, nak curik ayat ko leh..Ape yang perlu buat adalah edit gambar sampai jadi vintage. Vintage? Apekah itu vintage? entah, tapi ia adalah satu mechanism untuk mengubah kepingan gambar anda menjadi lain dari yang original. Mungkin bertukar menjadi ala-ala old-skool gitew.haha..Kata, anak pakcik usop..So, kerjanya perlulah anda2 semua mengedit gambar..Dla bab2 mengedit ni memanglah sudah sebati dengan diri ini memandangkan DSLR ku itu entah bila lah nak sampai..Tunggu punya tunggu...Disebabkan KOM bagitau maksimum 5 GAMBAR maka dla akan gunakan peluang itu sebaiknya.MEMPERSEMBAHKAN....

1~ SEBELUM

1~ SELEPAS
Anak buah sayelah ni..tapi pic ntah zaman bila lagi..sekarang dorang dah sekolah..hehe
2~ SEBELUM

2~SELEPAS
Terserlah wajah keibuan..hawhaw..Pic raya tahun lepas..
3~SEBELUM

3~SELEPAS
Tiba-tiba kan terjumpa pokok yang unik..UNIK tak??
4~SEBELUM

4~SELEPAS
Kenangan semasa induksi..huwaaaa..rindu korang T___T
5~SEBELUM
sapelah tukang amik ni, bakul sampah, helmet sume masuk..hehe..wajib edit ni
5~SELEPAS
Tengah menunggu bakal suami masing-masing..hahaha...
Oke...DONE ! nasib bek max 5 je..Kalo 10, maka 10 la dla buat..heeee...Oh ya, hampir terlupa pulak saya<---macam karangan sekolah dulu lak..Dla hanya menggunakan khidmat PICNIK je selepas diperkenalkan oleh cik YATIE si pinky girl tu..Hari tu ada yang tanya dla guna kamera cap ape kan..Takdenye dla nak pakai camera mahal2, edit je guna PICNIK tu..nak yang over ke, yang simple ke, semua ada..Tapi untuk contest ni dla buat over sikit lah, hope ada luck ^^

Walaupun hari ini last, dla kena tunaikan syarat-syarat beliau yang ke-8 iaitu harus tag kepada 3 orang..Mangsa-mangsanya adalah 

Hope dorang sempat join..Dan sape2 je yang nak join cepat klik SINI sebelum tamat pada pukul 11.59 malam ini..

p/s : saya akan jadi warga metropolitan mulai esok selama 2 hari je..Taktau sempat update ke tak..TC !
Kalau BEST, sila LIKE

Thursday, February 24, 2011

WARTAWAN SUKAN EDISI SLOW

Assalamualaikum semuaaaaaaa....Huwaaaaa, rindu rrrr kat korang semua...Padahal baru SEHARI tak update kurasa macam setahun daaa..Memandangkan kesihatan yang sudah semakin stabil ni, apalagi babe, teruskan perjuanganlah..Semalam seharian dla follow balik mereka yang follow dla, tu je yang boleh buat tapi ada yang dla tak dapat follow sebab takde link..Memandangkan semalam dah masuk ofis jadi komitmen harus lebih kepada kerjalah der..

Sari berita sukan..Ecehhh, terus ubah topik tu..Wartawan sukan anda LAdy_dyLA ingin melaporkan berita SUKAN BASI..Alaaa, ni masa sebelum dla demam teruklah ni..Dla kan degil, dah tahu tengah demam pergi gak..Orang kan tengah ramai, tempat tertutup, panas lagi tu yang bertambah parah tu..Padan muka, memang tak sayang diri sendiri betul lah beliau ni...
See..tempat duduk dah penuh, rela dorang berdiri kat beranda je..

Yang ni masa LEE CHONG WEI vs ARIF..
Sebenarnya masa DATO' LEE CHONG WEI main, penonton paling ramai datang support tapi lepas je abis ramai yang dah mula mengansurkan diri..Tapi ada part yang tak best bila ada PENONTON SENGAL yang kekurangan kasih sayang..Dla rasa mungkin tempat lain pun sama jugak kot, tapi tak patutlah korang ejek2 pemain, secara tak langsung korang dah mengganggu emosi pemain sebenarnya..Korang bayangkan tengah syok tengok tiba-tiba ada PENONTON SENGAL jerit "WOI GEMUK, PERGI BALIKLAH, MAIN NTAH APA2" ataupun "WOI, CEPATLAH SERVICE, HARAP TIKET FREE JE AKU DATANG"..Kurang pro kan dorang ni..Memanglah tiket free, kalau kena bayar, sumpah korang tak datang kan..Patutnya korang hargailah, sebab tempat korang yang jadi pilihan untuk bertanding pada tahun ni..Tapi yang bestnye, yang korang kutuk itulah yang menang, yang korang dok jerit I LOVE YOU tu tak menang pun..Pilih pemain berdasarkan paras rupa camtulah der..Heeee, terEMO sikit takpe kan.

Bereksen jap selepas tamat perlawanan, malas nak turun cepat2, sah2 mesti jem stoberi punya.

Kena tutup, nanti berjangkit demam..hehe..Kipas ini penyelamat, kalau tak mau terbakar kepanasan.
Walaupun kitorang turun lambat sikit tapi best jugak tak rushing nak balik ni sebab.....jeng jeng !
|
|
|
|
|
|
|
|
V
ouh, kenapa kamu tinggi sangat ni??macam aku lak yang over posing..hehe
Tak kenal ke mamat yang pakai baju kaler sama dengan dla tu??Dulu, beliau partner dengan MOHD ZAKRY ABD LATIF tapi selepas insiden kena boo dengan penonton dan beliau yang frust time tu tiba-tiba macam hot la dengan penonton kan..Terus beliau digantung dan MOHD ZAKRY kene bergandingan dengan HOON THIEN HOW..Ensem jugak FAIRUZIZUAN ni bila tengok dekat..tibe-tibe..Ini dia dla kasi video detik2 kemenangan TAN BOON HEONG dan HOON THIEN HOW yang mengalahkan FAIRUZIZUAN TAZARI dan soriii aku lupaa lagiiiii nama partner beliau..hikkkkkk..




Dla sokong TAN dan HOON time ni sebab penonton sengal dok ngutuk HOON THIEN HOW, tapi macam kebetulan taw, penonton bahagian dla sokong TAN dan HOON manakala penonton bahagian depan ramai sokong FAIRUZIZUAN..Padahal semua dari MALAYSIA daa...Apapun, FAIRUZIZUAN memang ensem..hahaha...


p/s : tahniah HARIMAU MALAYA menang 2-0..tapi si ANSAR ABBAS tu ada ke patut wat camtu kat KHAIRUL FAHMI..ko ni betul2 lelaki ke ape der??
Kalau BEST, sila LIKE

Tuesday, February 22, 2011

TAHNiAH DAN TAKZiAH

Assalamualaikum..Lambat macam broadband dla lak rasa sebab baru tahu..Nasib baik tergerak hati nak bukak blog pagi ni..Tiba-tiba tengok nape tiba2 follower bertambah dengan agresif ni??Komen pun banyak..Rupa-rupanya ini kerja encik abang ketul2 yer..Korang tak kenal ke beliau?Sapa lagi yang lebih famous amos dan hyperactive mengepost entry, bukan BEN 10 tetapi BEN ASHAARI..

Ingatkan HEADERku menjadi pilihan rupa-rupanya menjadi BLOGGER pilihan..BA siap cakap lagi dia tak berkenan dengan HEADER dla..Berani yer BA berterus terang..Haha, sebenarnya dla suka dengan penjelasan BA tu..Dengan itu DLA CABAR DIRI ini sendiri sendiri, akan kuubah header itu menjadi lebih berani sebab BA cakap dia suka header yang lebih berani yer..Nantilah, dla pose ATAS BUMBUNG rumah tok ketua ke..

Apapun, thanx BA..Dla cekal yer??Memang cekal, balik kerja semalam terus pergi tengok BADMINTON LIVE dalam keadaan DEMAM..Sebab tulah lambat bukak blog..Disebabkan kecekalan itu dla CUTI hari ni sebab badan bertambah panas, kepala dah boing boing je ni..Kalau teruk sangat kena pergi kliniklah, amik MC..Roommate dla happy bila tahu dla demam sebab dia kata dla normal rupa-rupanya..Haha, mentang2lah dla susah demam tapi tahun ni dah kali kedua demam..Maknanya sahlah dla ni normal..Okelah, rasa macam tak berapa berfungsi je kepala ni, nak pergi makan ubat dan meneruskan perjuanganku yang terbengkalai itu..

Yang mana follow dan komen dla, InsyaAllah, nanti dla terjah blog korang balik..Bagi masa sikit ye memandangkan kesihatan tak berapa bagus ni..Thanx ye follow dan komen blog dla..Disebabkan BA ni hyperactive maka berkurun jugaklah dla nak cari entry semalam tu..Klik SINI untuk ke entry itu..

p/s : dapat bubur ayam best ni..huhu

Kalau BEST, sila LIKE

Monday, February 21, 2011

MUKA DLA MASUK TV

ASSALAMUALAIKUM semua...Ekoran entry KEMATIAN, mood dla pun turut mati untuk blogwalking..Suasana ofis pun sangat sunyi sepi..Selepas perhimpunan pagi, boss bagi pelepasan untuk melawat keluarga arwah..Alhamdulillah, semua dapat menatap wajah arwah untuk kali terakhir walaupun perasaan semua sangat sebak..Memori arwah akan kekal di dalam ingatan kami..Semoga arwah tenang di sana..Amin...So, maaf semua yang datang komen dan mengucapkan takziah, dla akan cuba serang korang balik hari ni yer..

Petang tu kawan dla ajak pergi tengok perlawanan BADMINTON GP KEBANGSAAN yang sekarang berlangsung di STADIUM TERENGGANU..Sebenarnya dla yang kecoh dari minggu lepas lagi nak gi tengok..Walaupun mood tak berapa ada + badan tak berapa sihat [demam+flu], dla kan SEMANGAT KESUKANAN, so pergilah berbekalkan air 100plus..hehe..

Korang tak tengok ke semalam kat ASTRO?? Manalah taw muka dla masuk tv..hehe..Tapi dla semalam sibuk merakam aksi pemain semalam..Bajet wartawan sukan la konon..Time ni terus terfikirkan DSLR..Bestnye kalo ada DSLR, leh dla zoom dari jauh..Tapi okelah, dari takde langsung kan..Syukur oke..

Haaa..kan dah kata MUKA DLA MASUK TV..
Hari ni 1st time dla UPLOAD VIDEO kat YOUTUBE walaupun dah lama create account..AWEK BUNDLE adalah akaun YouTube dla..hehe..Tak sangka makan masa gak nak upload walaupun just berape second je video tu..Jom layan video yang dla sempat amik berbekalkan camera cokia ini ^__^


Oke, dah tengok?? Sebenarnya time ni player sebelah kiri tu tak puas hati sebab umpire cakap shuttle tu out..Dla pun tak perasan..Tapi bila play balik video ni memang IN pun..So, beliau bengang la jugak, dahlah semua penonton sokong ARIF, kesian lak beliau tu dorang ni dok boo..Tak baik taw, tak pro la camni..Ni kan semua pemain Malaysia..Apapun memang arif menang di set ke 3 ni 21-9 dan Arif bakal bertemu LEE CHONG WEI pada malam ni..Jangan lupe saksikan beramai-ramai, manalah taw camera tercondong ke muka dla ke, dapat 2 saat pun takpe dah..hehe..

p/s : hope demam ni x melarat..huhu
Kalau BEST, sila LIKE

Sunday, February 20, 2011

AL-FATIHAH...

Assalamualaikum..Petang semalam kami dikejutkan dengan permergian salah seorang staf dari jabatan kami..Pemergiannya sangat-sangat dirasai kerana arwah seorang yang cukup sporting dan baik dengan semua staf..Dla memang selalu bergurau dengannya walaupun arwah sudah berumur..

Sesungguhnya MATI itu PASTI..Tidak akan CEPAT, tidak akan LEWAT walau SESAAT..Semoga ARWAH POK JAK ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..Amin... 

AL-FATIHAH


Kalau BEST, sila LIKE

Friday, February 18, 2011

DULU SAYA ADA PENYAKIT PELIK

Assalamualaikum semua..Tiba-tiba hari ni nak bagitau sejarah silam yang taklah menakutkan pun..Bukan apa, my bestie tulah DEQ ROSS @ skang glemer dengan nama FARIROSS di dalam dunia blog..Sila ucapkan selamat datang kepada beliau, berkurun dah beliau buat blog tapi baru aktif..Ko jangan hot2 chicken shit taw..


Haritu beliau ada buat entry, bila baca baru dla teringat yang dla ada perangai dan penyakit pelik dahulu kala..Dalam entry tu beliau macam tak sangka lah yang dla serius blogging ni, tak macam masa study dulu. MALAS PERGI KELAS PAGI dan LAMBAT HANTAR ASSIGNMENT ! Eeeeee, teruk giler kot dla ni dulu...haha..Camne ko bleh grad yer?Tapi beliau tahu dla ni sebenarnya RAJIN tapi sekejap jer..Pastu malas tahap dugong ketika nama berada di puncak alam..Beliau cakap dla dah INSAF nampaknya..Mungkin gak kot, dalam dunia kerjaya pun dla kadang2 jadi sangat WORKAHOLIC..Buktinya, sepatutnya arini dla dah cuti hari minggu tapi tetap datang ofis...Mak saya mesti kagum kalau tahu ni..Ketua kampung pun rasa bangga kot dengan kegigihan dla..puiiiiii !


Kadang2 dla fikir, kenapa dla tak macam ni dulu, kalau tak sure2 dah jadi ARKITEK..urghhhh...Tapi kadang2 setiap perkara tu ada hikmah di sebaliknya..tol tak?Nak taw apa PENYAKIT PELIK dla masa dulu2?? Dla ni sebenarnya PANTANG DIPUJI..Bunyi macam bagus jer kan..No..no..maksud dla, contohnya masa zaman pakai baju sekolah dulu, ade sorang cikgu ni sangat2 concern dengan dla..Sampai dla naik rimas dan dla selalu dapat result yang tinggi tuk subjek beliau..Kalau masuk kelas, mesti nama dla disebut-sebut, serius dla RIMAS..Taw dla buat apa, terus buat perangailah, kalau cikgu tu suruh dla baca teks, dla baca macam budak TAKDE LIDAH !Patutlah result SPM dla ciput jer dapat..huhu...


Kemudian masa dekat kolej dulu camtu gak, masa awal2 sem dla selalu kene puji[betol ni, tak tipu], tapi dla ni memang tak sukelah bab2 puji memuji ni..Apalagi, dla setat wat pangai lah..Dla ingat lagi, masa dla present tuk subjek DESIGN, tengah2 present tu tiba2 beliau suruh dla stop..Sebab apa, sebab nak bagitaw yang presentation dla adalah CONTOH TERBAIK..Lepas beliau suruh sambung terus dla jadi BLUR! Apakah??


Sekarang ni dla harap dla dah tak jadi macam dulu lagi.. CIKGU2 tu tak bersalah..LECTURER2 dla pun tak bersalah..Dla jer yang jenis tak suke orang concern sangat pasal dla ni..Pelik tak penyakit dla ni..Sekarang ni padan muka, takde sape nak concern pasal ko dah..haha..Semalam takde entry kan, dla SERIUS BUSY semalam..Boleh jer nak buat entry konon cakap HARI INI SAYA BUSY tapi dla ni takleh, bila dah buat entry tangan ni mengada nak klik2 blog orang lain..Dla kan suke baca blog orang..Dah baca, mestilah bagi komen..Barulah COOL ^^..Korang tak rindu saya ke semalam??hahaha..Bajet rrr ko dla..Sape2 yang rindu saya semalam, terimalah...

GADIS BERSELIMUT KELABU..
Oke, sekarang dengan seriusnya dla nak gi serang blog korang lak sambey wat keje..Selagi terdaya akan kuserang, nampak gaya beruk dla kat rumah tu macam selsema jer..Haishhhh..kenapakah di saat tengat bersemangat ini???Encek beruk, cepat2lah sedar diri..Nasib bek kat opis skang ni..hehe

p/s : HAPPY CHAP GOH MEI
Kalau BEST, sila LIKE

Wednesday, February 16, 2011

PERARAKAN MAULIDUR RASUL 2011

Assalamualaikum kawan-kawan..Hari ni sume gi keje, gi skolah taw jangan wat AKU LUPA LAGIIII pulak..Tapi semalam rasa macam dah hari minggu kan..hehe..

Alhamdulillah, semalam upacara PERARAKAN sempena MAULIDUR RASUL berjaya diarak oleh diri sendiri dengan penuh jaya lagi bergaya..Kitorang memang semangat bab2 camni walaupun sayang nak tinggalkan bantal dan toto sume..Errr tidur atas toto?Yerrr, sejak kipas lam bilik tu tak mau gerak senang2 tidur je kat ruang tamu di samping encek lappy di sebelah kiri, encek tv di depan dan cik rumet bersama teddy bearnya di sebelah kanan..Ouh, rumet aku sungguh bahagia meneruskan aksi penidurannya kerana tak tawlah tahun ni kat opis beliau tu just lelaki je yang join..

Tapi kadang2 pelik dengan sifat manusia ni yang marah2 bila kene join perarakan ni..Kononnya ini adalah perkara-perkara bidaah, Nabi tak suruh pun buat benda2 camni..Habis tu, yang korang merokok[contoh je] tu, ada Nabi suruh ker?Alaaaa, anggap jer pergi joging kalau rasa benda ni macam bidaah sangat kan..Janganlah fikir negatif sangat..Sume benda rasa tak betul tapi taw cakap belakang jer..Oke, tinggalkan mereka itu bersama-sama rokoknya..Ni nak cerita kisah perarakan semalam..Seronok hape...

Muka berseri-seri giler lagi kot..Eksaited sokmo..hehe..Tiba2 kat atas tu ada ayat
1 MALAYSIA 1 UMMAH, sweet lak ^__^

Encek Yusman gaya macam angkat pengusung pesakit  jer..

Orang kuat selaku pemegang banner besar gedabak..

Oh, ada NUR disitu..Cesss perasan..Hakikatnya tengoklah mata aku yang sembap tu..
Ko salahkan diri sendiri la..Layan SB la, blog la, sembang sampai ke pagi lah..
Pukul 12malam selamba je makan nasi..haisshhh x patut tol.

Encek FBI control sopan disitu..hahaha

Makkkk, dorang buli saye..wuwuwwww...Aku penat menunggu turn nak gerak..heheh..

Hoyeahhhh..sudah gerak maaa..Jom berselawat..Orang perempuan tak perlu
volume tinggi sangat oke..

Rasanya tahun ni macam kejap je berarak, tak macam tahun lepas rasa macam
jauh sikit sampai melecet kaki ni.

Seriously aku rasa bangga dengan dorang yang datang sapot perarakan ni..Bangun
pagi2 lagi sebab nak tengok kan..Bagus tol..Tetibe rasa macam pemes ni sebab
sume tengok siap amik gambar, video bagai lagi..Terharu..Aku rasa macam nampak
ABANG TOLAHAH tapi xtaw betul ke x..Maklumlah, ai kan antara penduduk yang RABUN..

Suka bile tengok dorang ni pakai sedondon..Ofis dla just gugurl je yang sedondon
 tupun baju korporat..The boys pakai warna warni di aidilfitri janji baju melayu..
Kitorang kan mengamalkan hidup secara wasadtiyyah..haks!

Sudah sampai..Sume muke tetap ceria maa..Nak2 si sarah tu..hehe

Bergambar bersama-sama itu wajib walaupun ada 5,6 orang kot yang dah tah
 ke mana-mana..Cari nasik kot kat dalam dewan..*Abaikan budak 2 orang yang
 di bawah pengaruh KOREA itu*.

Kejap je sesi perarakan tu..Balik terus carik bantal sume..hehe..Sempatlah tengok kat tv pasal sambutan maal hijrah ni..Dan dla rasa bangga dan kagum dengan adik "WEE SOO YEN" yang juga antara penerima tokoh MAULIDUR RASUL 1432H..Beliau berbangsa CINA yang bersekolah di SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BACHOK tetapi mengambil subjek BAHASA ARAB..Siap pandai cakap ARAB lagi..Wahhhh, tiba2 teringat kat cikgu sekolah dla yang juga berbagsa CINA tapi boleh baca tulisan jawi..Apa ko rasa?Oren?So, tahniah WEE SOO YEN, semoga pintu hatinya dibukakkan untuk memeluk agama Islam..Amin..

p/s : rasa macam kejap je kerja minggu ni..best ^__^
Kalau BEST, sila LIKE

Tuesday, February 15, 2011

BERARAK MENDUNG KELABU...

Tercipta satu lembaran sejarah..
Di tanah suci Kota Mekah..
Hari yang mulia penuh penuh syahadah...
Bermulalah sebuah kisah...oke sila sambung echah [echah gak yang kena]

Pagi ni pun sejarah gak ni..Eh, lupe nak bagi salam..Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...Gigih tak dla pagi2 dah wat entry..Bukan senang ni pagi2 camni nak wat entry, BEN pun kalah kot..haha..Di pagi yang sangat2 mulia ni dla nak wish SELAMAT MENYAMBUT HARI MAULIDUR RASUL..So, dengan gigihnya hari ni dla dan orang2 kampung nak pergi PERARAKAN, korang jangan tak tahu...Hope mata ni dapat bertahan..Rasa kene gi beli air NESCAFE MOCHA dulu kot kasi segar lagi berseri-seri..

Tergamak perempuan baju pink itu tidur sambil berdiri..Siap ade bear lak tu

Kenangan masa perarakan tahun lepas..Tepi dla tu sume adik-adik PRAKTIKAL..Dla kan kakak yang sporting lagi macho...Rindu bangat sama adik2 guwe neh..Waras sih kamu?Ada sape yang kene join perarakan tak hari ni??Jom kite jadi geng..Sape yang tak kene join ini marching sila SELAWAT sorang2 taw..Dengan ini, dla lampirkan SELAWAT untuk korang selawatkan..Selawat jangan tak selawat taw !



Saya pergi berbaris duluuuuuu...Inilahhh barisan kita yang ikhlas berjuang...[tajuk entry main hentam jer..harap maklong!Pagi2 otak beliau hanged!]

p/s : mintak2 dapat cuti ganti..Amin...hehe
Kalau BEST, sila LIKE

Monday, February 14, 2011

14 FEB...

Assalamualaikum..Bila sampainya date 14 FEB kan orang sibuk cerita pasal valentine kan..Ada yang sambut ada yang tak..Tapi dla malas nak cakap pasal valentine ke boikot ke..Korang kalau nak boikot baguslah tapi jangan masa 14 FEB je..Esoknya setat balik aksi MESRRREEE kononnya tu..Sama je derrrr...Yang dah tunang pun sama, tetap tak bleh mesreeee mesreee ni derrrr..Jangan suke suke hati pegang2, ramas2 oke..Kalau nak mesre mesre KAWEN jelahhhh..Dapat pahala lagi.. <--jarang2 bagi nasihat ^__^

14 FEB juga actually birthday kawan ngam ngam hoy dla..Dla berkawan setat dari baby lagi taw..Haha, macam ingat jer..Start dla duduk kat quarters kitorang berjiran sampailah family dla pindah, rupa2nya beliau pun pindah tempat yang sama lagi..hehe..So, berjiranlah kitorang ni dari kecik sampailah dah besar panjang ni..Walaupun dah rasa bosan tengok muka beliau, haha tapi layankan aje dari takde..Sampai makcik2, pakcik2 kat kampung dah taw sangat dah kitorang ni umpama belangkas..Asyik bersembang, jalan2 sampai nak maghrib baru reti balik rumah..
Ni dia kawan dla..Cepat wish bday kat beliau !
Ye..yer..dah ada anak! Dla taw..hehe..Dah jadi mama dah kawan aku sorang ni..Ekceli ramai dah ada anak..Dla je tak sampai seru lagi..Oke, stop pasal tu..Kita nak cerita pasal kawan dla ni kan..Momen paling best masa kitorang berumur 23 tahun kot [betol kot..aku ni kan salu lupa lagiii]..Mengenangkan PERSAHABATAN kami yang SEJAK KECIK lagi so kitorang plan nak cari 23 jenis hadiah pastu tukar..Tak kisahlah hadiah ape pun tapi nak 1 kaler jer..Masa tu dla nak KALER OREN..Kawan dla nak KALER BIRU..Plan masa birthday beliau pastu masa di beri sampai BULAN OGOS sebab bday dla jatuh dalam bulan OGOS...Maka berusahalah kitorang ni mencari barangan kaler oren dan biru..Sampai kawan2 dla yang lain pun tolong cari gak, asal nampak je barang cute2 kaler biru terus dorang gitaw..

DISYA yang kiyut miyut..omey omey !!!
Sekarang dah ada baby, merangkap ANAK ANGKAT DLA ni DISHA ni..Haha..Tetibe sebok ngaku jadi mak angkat Disha yer padahal dla x sempat lagi tengok Disha ni..Asek plan tak jadi...Grrrrr...Disha nak adiah ape, nanti BONDA beli..wahhhhh gitu, BONDA taw!

Sila baca kata2 kat atas bahagian kanan kad ni..kitorang memang burung hantu..
Kaki jalan, mulut sembang, tangan melukis..Opsss, kitorang berjiwa seni kot, sama2 minat melukis..Hope kamu berjaya di dunia dan akhirat yer PUAN SAFFA ! Thanx 4 being my friend..Aku taw, walaupun ko xde blog tapi ko serang blog aku senyap2 je kan sebab kadang2 ko tanya balik pasal entry yang aku post ni..Tapi lagi best kalo ko buat blog gak..Aku tunggu saat itu oke..Jom nyanyi tuk beliau ^__^

ALLAH SELAMATKAN KAMU...
ALLAH SELAMATKAN KAMU...
ALLAH SELAMATKAN SAFFA ADIZA
ALLAH SELAMATKAN KAMU ^__^

p/s : rindu zaman zaman sekolah dulu..rase jadi budak sekolah lagi best kot..hehe
Kalau BEST, sila LIKE
There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥