APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Tuesday, January 04, 2011

Zaman sekolah memang terbest..setuju tak ?

Salam semua..Sihat tak??Kalau tak sihat sila ke Kuantan kerana di sana ada 1 bas nama BAS SIHAT, dijamin sihat...Ouhhh tidak sebenarnya sebab bas itu selalu penuh dengan penumpang..Apa yang ko membebel neh mek??Cutttt !

Memandangkan followers blog ni ramai murid-murid sekolah jadi akak nak wish SELAMAT BERSEKOLAH la yer adik-adikku sekalian..Belajar rajin-rajin jangan jadi macam akak korang ni memang mak pemalas kalau tak sure2 dah jadi ARKITEK @ DOKTOR kalau rajin banyak..Tapi malas macam mana pun zaman sekolah la paling best..Tol tak??Kalau tak setuju sila sekolah lagi sekali..Now, mari mengimbau gambar2 zaman sekolah dulu..Memori klasik ni der..
Sebahagian kot budak lelaki kelas aku..Ni masa jamuan akhir tahun..Siap pakai baju melayu tu memang lelaki melayu terakhir la sume...Yang perempuan pakai baju batik..Kebanyakkannya sume dah jadi bapak budak tapi ada gak yang ntah ke mana menghilang..Tetapi ARWAH AMIR memang tetap dalam kenangan..Arwah meninggal pada 31 DISEMBER tahun 2001@2002 camtulah..Eksiden, ramai nangis masa taw berita tu..*Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman..Amin...

Yang duduk tu GURU KELAS aku, mengajar subjek ENGLISH..Beliau ni garang tau tapi baik..Ada 1 cerita lawak rabak antara aku ngan SIR TAN ni..Kisah dia camni, masa tu baru habis rehat.Kitorang lak terlebih beberapa minit makan so lambat sikit la tapi masih berlagak cool..Masa otw tu nampak 3,4 orang budak perempuan kelas dla duduk lepak baik punye bawah pondok ilmu..Aku pun tanya apesal x masuk kelas lagi???Dorang pun jawab, korang masuk la dulu..Jap lagi kitorang masuk..So, kitorang dengan penuh konfiden pun masuk dulu dalam kelas..Time tu kelas bahasa inggeris, SIR TAN tulah yang mengajar..Dengan penuh gaya, ketuk pintu cakap "GOOD MORNING SIR!" Baru jer kaki masuk kemudian SIR TAN jerit giler punya kuat kat kitorang ni..Heyyyy, where are u going????OUT OUT OUT !!!Apalagi dah kena sergah camtu kitorang keluar jerlaaaa..Bile keluar kitorang nampak geng perempuan tadi dah guling-guling gelakkan kitorang..Rupa-rupanya dorang dah kena halau dah..Dorang saja je biar kitorang masuk gak biar sama-sama kena..Maka aritu tak belajar la subjek english..Hoho..tapi kalau tanya result english Alhamdulillah beliau bangga gak la walaupun nakal2..Skang ni masih keep in touch dalam fb..Sir, jangan wat camtu lagi taw, lenkali denda dorang berdiri atas kerusi ke, meja ke..hahaha...

Yang no.2 makan belah kiri tu cikgu Kejuruteraan kitorang..Beliau hensem..hahaha..Aku ingat lagi ada kawan aku xleh fokus masa subjek LK sebab dok tengok muka cikgu ni jer..Memang hampeh jer beliau tu..

Nilah rupa kelas kitorang bila cikgu takde..Masa ni form 4 kot..Ekceli kelas kitorang ni memang terkenal dengan kelas paling nakal, kecoh dan ntah ape2 sampai cikgu penat nak layan kitorang..Aku yang pegang kad A4, itu PASS KELUAR kitorang taw, dah gaya rupe sijil haa..Wajib kena gantung kat leher kalo tak ade jer cikgu disiplin bawak rotan mai sebat nanti! Serius !!!

Hurmmmm, kalau boleh sekolah balik rasa macam nak kot sebab dla rasa zaman sekolah paling best pastu nak belajar rajin2 biar lebih berjaya dari tahap sekarang ni..Rindu korang sumeeee!!!!

p/s : time perhimpunan kitorang dok depan taw..semangat !!!
Kalau BEST, sila LIKE

28 ORANG MENYAMPUK:

Zura said...

zaman sekolah terbest sekali dalam hidup...

BlueberrY CheesE said...

huhu. zaman skolah zaman suke duka. ada best, ada xbest. huhuhuhuh

saya_arief said...

sekola bestt.....
woo...
;D

d_LA said...

Zura : betollll..setuju sgt2..

BC : ira..ha'ah..mcm2 pengalman ms skolah..suks duka sume ada..

Arief : jom gi skolah..hehe

Putri_Aizat said...

setuju abis...adoai...tengok gambar2 dyla teringat time2 sekolah dulu...

zaty luvlianncezzz said...

bwu tinggal skola taun nie..
rndu pulak..huhu

echah mashuri said...

bila lah boleh pakai lagi baju putih ngan kain biru.:(.rinduuuu

Nurulbadiah Lai said...

rinduu sgt zaman sekolah

d_LA said...

putri Aizat : mmg rindu giler tgk sume gmbr time skolah..

zaty : dla dh lama tinggal..siyes rindu

echah : kalo wat reunion skolah pakai baju skolan cool gak kan..hehe..

nurul : eh, x sngka nurul komen cni..terharu..hehe..mmg rindu abes

nora said...

betul betul

zaman form 5 paling terbaik
rinduuuuuu

alexa yussida said...

rinduuu jugakk!
dlu masa perhimpunan,suka merayau kat blkg..bajet pngawas:P

bila da f4-f5 plak,assembly tmpt utk tdo:D

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

macam2 rasa ada..best ada tak best pun ada..terindah?? antara yg terindah

Faaein Himura said...

mak aih... besaunya.. pass keluar tu.. nasib baik time sy skolah dulu.. kecik2 aje. hehehe.. =]

d_LA said...

nora : ha'ah kan..rindu2..

alexa : haha..nakal gak alexa ni..dla suke dpn ms assembly sbb kalo dok blkg sure2 kene denda..hehe

baby : suke duka sume ada tp ttp rs best..heee

faeein : tu lahhh psl..mula2 malu lame2 rs best plak..haha

E.d.Y said...

rindu betul dengan zaman sekolah...banyak kenangan terindah

Mr.IX said...

sentimental yer.....kena cri balik la pic skolah2 ni..huhu

maCy said...

bkn terbest. teramat best je. hehe

miszlullaby said...

mmg best zaman skolah..ML pon klo ingat2 blik zaman skolah mmg tegelak2 la.kikiki..

d_LA said...

E.d.Y : tu rrrr..rs nk skolah balik jer..wuuuu..

Ix : hehe..kenangan terindah ni..

Macy : yuppppp..betol tu..mmg teramat best!!!

ML : lucu kan ms skolah ni..hehe..mmg klakar bila ingat blk..

Faaein Himura said...

hahaha.. mesti ramai tak nak keluar kelas guna pass tu kan? hehehe.. =]

d_LA said...

Faaein : mula2 mmg malu giler lame2 rs glemer lak..haha

Pencacai Alim said...

aku setuju dan sokong..tp part kna bgn pagi tuh yg berat..

ahsfantasy24 said...

stuju..
kngkwan skula best mmg
susa nk cari gnti.. ^^,

d_LA said...

pencacai : haha..bgn pagi tuh mmg sumpah liat..smpai skang kot mls bangun pg..hehe..

ahs : betol sgt2..kwn skolah plg best..

Sophie Al-yahya said...

iskk...buat Sophie rindu jek zaman skolah,.. T_T

d_LA said...

sophie : siyes best kan zmn skolah ni..

... said...

as salam..wah! lagi tua rupanya dla?

tahun 99 = ting. 5. <--dla
tahun 99 = ting. 2. <--saya


haha~
oh~
kejuruteraan apa tu.
adik mu ini km. ekeke~
kena bidang tu tu.ada ex-klasmet jadi pereka fesyen. wow.lari bidang.

@_@"

sir tan macam cara cikgu 'The Garang'saya.
dia suka tarik rambut depan yang jambul tu. masa tu kan rambut sikat tengah popular lagi. habis rambut style saya. haha

=_="


masa form 5 tu,kelas tu memang kelas dia la.keluar je dari kelas,dengan rambut 'serabai' kompem dak2 kelas lain yang nampak kan tergelak2.terutamanya perempuan..
cish!
peraturan dia. selagi dia berdiri kat tembok depan kelas dan dia nampak, jangan ubah 'gaya' rambut.

cish!
cish!

=_="


oo..siap ada pass. haha. kelakau la palak.
haha

=D

... said...

eh?
saya ada silap sebut?
adoi..
macam ada..?

@_@"

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥