APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Sunday, January 09, 2011

SEKALi BELiAU TAEKWONDO !

Salam semua..Huarghhhh, dla ngantok ni..Nak taw sebab ape??Bukan dla over time pun semalam, kira awal la gak tido, x sempat nak serang korang bertubi-tubi, sori yer..Tapi geram giler bila ade makhluk yang tidak berdisiplin telah menganggu hidup dan tidur kitorang..Grrrrr...

Ini entry ketiga kot berkaitan tentang masalah ini..Bawah ni link yang dolu-dolu..Kalo rasa nak baca silalah klik tanpa malu-malu yer..Tapi sorilah kalo bahasa agak ganas di situ..BIasalah bila dah geram kan..
KLIK GERAM 1
KLIK GERAM 2
Masalah budak-budak kolej yang menyewa dekat taman dla ni laaa..Inilah masalahnya bila pihak kolej tidak menyediakan asrama, masing-masing perangai mengalahkan hantu..Bila xde warden kan, suka hati jer terpekik terlolong sana sini...Bila takde orang kawal kan jadi macam ni laaa...Dla taw tak semua macam ni, tapi dla rasa kalau kolej sekalipun kena sediakan asrama jugak walaupun untuk 1 SEMESTER pun jadilah supaya budak-budak ni taw DISIPLIN, HORMAT JIRAN TETANGGA..

Kes semalam macam ni, kitorang dah dengar dah riuh rendah tinggi sume kat bawah, dah faham dah budak-budak ni dah nak start sem baru..Masalahnya dorang ni pukul 3 pagi masih dok mengilai macam pontianak lagi...Woiiii, korang ni tak reti nak tido ke???Kalau tak tido lagi pun, xyahlah nak tunjuk yang korang tak tido lagi..Apa ingat orang bangga sangat ke??Lelaki ke perempuan ke sama je, sume tak senonoh, ingat baik sangat la tu 3,4 pagi bersembang kat tangga sampai mengganggu tidur orang lain..So, semalam dla ngan roomate asyik terjaga sebab terkejut dorang ni mengilai..Akak sorang lagi pun asyik keluar pintu bilik intai budak-budak ni..Ingatkan akak tu nak sound tapi tulah dorang memang tak makan saman punya...

Dla punya perangai lak tak suka mengeluh dah mulut je bunyi, suke bertindak dari pot pet saja..So, berbekalkan mata separuh terbukak dan rambut yang menggerbang dla pergi dapur..Masa tu dorang punya gelak memang puaka habes la, apa ingat macho la tu..Sampai kat pintu dapur sebab dorang kat bawah tu je, dengan berbekalkan sedikit ilmu TAEKWONDO dla TENDANG PINTU SEBANYAK 3 KALI !!! DAMN DAMN DAMN camtulah bunyi..
Dla geram sangat-sangat, dahla Ahad kerja, nanti x pasal2 ngantuk kat opis pulak..Pastu baru dorang slow down dah, bunyi start enjin motor dan kereta dorang blah...Rupa-rupanya bukan semua yang menyewa kat situ, ada orang luar suka-suka hati masuk taman kitorang..Dulu taman ni ada pak guard tapi sekarang tinggal pondok je..Tu yang dorang suka suki wat macam kampung sendiri..Ada sape2 nak jadi jaga kat taman dla tak??Meh isi borang cepat..Hawhawhaw, lega taw, lepas berjaya menendang dorang takut gak rupa-rupanya..Hihihi..Sori yer pintu, free free kena tendang..Kalau pintu tu leh cakap mesti nangis pintu tu..Dla tak ganas sebenarnya tapi dah xde cara lain dah nak wat, atleast berhasil gak kan..hehe..Kalau lepas ni dorang wat camtu lagi rasanya kena lapor kat AJK taman tu kot, biar sedar diri sikit..So, adik2 yang tinggal menyewa, jaga peribadi oke, jangan sampai orang menyampah dengan kelakuan kita..Take care :)

p/s : buat abang2 dla, semoga berjaya taw malam ni..aja2
Kalau BEST, sila LIKE

18 ORANG MENYAMPUK:

echah mashuri said...

hahah...diaorg overexcited ler tu masuk sem baru;p.nnti mlm ni try anda pulak bising2 agr beliau rsa sakit hati.heehhe

d_LA said...

echah : dorang ni xyah tgu sem baru..mmg selalu mcm tu..sekali kena skali snyap..kene bawak gi kursus rumahtangga agaknye..hehe..kitorang bising dlm rumah je chah..

JIJI YU said...

ahah kanak2 ribena btol le deorang..hepi2 jer wat gamat..

maCy said...

kursus rumahtangga? ki3

adoi2

jgn emo2. snyum2 di hari mgu ;D

d_LA said...

Jiji : kanak2 tp kalo bab bercinta mmg jauh kedepan..siyes..peluk2 kat tangga mmg biase je dorg ni..

Macy : dla keje la arini yang..hehe..

Phat Lee said...

perrrhhhh....garang beb.tapi nice.hehe

Gayahspears said...

kah3... ko ni dyla lawak la...
ganas gle reaksi gmbo katun ko lukis tu..huhu

alexa yussida said...

fullamakkkk!~

garangnyee akak dLA nih!!kekkee..baguss2..saya sukeee,padan muka dorg..tak reti adab berjiran ke hapaa^^ sama macam minah azerbaijan kat dpn bilik kitorg nih...aiguuu memalam buat hal jeee

Faaein Himura said...

perghhhhhhhhhhhh... dasat tu.. elok juga belajar taekwondo kan.. hahaha... baru dia org tau takut...

d_LA said...

Phat : garang bertempat jer..hehe..

gayah : aku lebih sopan dr kartun tu kot..haha..

alexa : bab bercinta pun teruk dorang tu, raba2 kat tangga la, peluk2 la..xtaw pe nak jd..

Faaein : tp sayang, blaja x abes sbb kene pindah..huhu..pintu jd mangsa..

khairunnisa ♥ said...

d_La!!! Terbaik tu, respect sama luu buat macam tu.. sebab kalau kte bersuara..kejap je diorang buat balik.

kenapa diorang buat bising tak faham keadaan orang lain =.=" haih..

shazlea shayla @ maria said...

nasib baek tak silambam..hahah

d_LA said...

Khairunnisa : geram sgt time tu..hihi..tu la pasal, byk lg benda yg meluat ni ni wat..

shazlea : haha..silambam pintu, dla yg sakit nanti..

e.l.i.z.@ said...

hmmm tak cukup nk menampung student yg ramai kot dyla..tp mmg la budak², suka buat bising..mmg tak pedulik jiran sebelah

Qamarul said...

huhu mesti dak2 tu ingat di sebalik pintu tu ade brader badan tuff yg ngah marah.. tu dorg cuak tue.. huhu

d_LA said...

eliza : kolej tu mmg xde asrama kak..sume dok rmh sewa tu yg bebas sgt tu..

Qamarul : hehe..tu rrr, dorg xtaw sape yg tendang pintu tu

E.d.Y said...

pergghh..nampak ganas..haha

d_LA said...

E.d.Y : xpe, dorang tak nampak..hehe..hasilnya semlam dpt tdo lena..

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥