SAYA ADALAH CIKGU FBI

SELAMAT PAGI !!!! TEMAN ADIK DI SINI...haipppp..bajet adeq kunun, rambut dah beruban..ASSALAMUALAIKUM sume..Sihat tak??Kalau tak sihat cepat2 gi apply MC..muehehe..

Sekarang sila panggil saya CIKGU DLA...Saya adalah cikgu yang tidak bertauliah, yang tidak mempunyai apa2 sijil perguruan tiba2 semalam menjadi cikgu..Cikgu ape taw, CIKGU SUBJEK BLOG ! Macam terkejut sikitlah bila ada kawan seunit dla mintak tolong ajar cara nak buat blog..Sebelum ni maybe dla sorang je kot ada blog kat opis neh, kadang2 best gak bile blog kita ni kawan2 kita tak taw, padahal bukanlah dla buat en3 yang bukan2 kan...Saya kan PEMALU..hahaha..

So, dla ajarlah yang basic2 dulu, DAFTAR NUFFNANG, DAFTAR SHOUTBOX, CARA NAK POST ENTRY blablabla..Banyak-banyak kan nanti pening..Dla dulu pun takde tok guru, sendiri godek sebab tu blog ni selow cam tuan dia..hahaha..Daftar NUFFNANG pun selepas beberapa bulan blogging..Tapi semalam macam terkejut la bila siap daftar nuffnang, terus naik iklan MILK A DEAL tu..pemurah bebenor nuffnang ni, terus bagi iklan kat newbie..Tapi pagi tadi lepas bangun tido masa nak off lappy ternampak entry dari blog EDY bertajuk JIKA ANDA BLOGGER ISLAM...Terus cuak giler masa baca..Nauzubillah sangat-sangat..Thanx EDY for sharing that info..Korang kalau ada yang tak baca lagi, klik kat tajuk tu..Benda2 macam ni kena sebarkan tapi Alhamdulillah iklan tu dah stop.
Inilah dia encek F.B.I, cikgu tengah mengajar sempat lagi curik tangkap gambar beliau..Sori der..hehe..Sedang mendaftar nuffnang..FBI ni, yang menariknya beliau wat PART TIME kat JPAM..So, banyak jugaklah berita2 sensasi yang beliau ni cerita kat kitorang..So, dla rasa oke jugaklah beliau ni ada blog, bleh sharing2 kan.
Haaaaa..ini adalah satu contoh kerja yang beliau selalu buat..TANGKAP ULAR! Sape2 kalo rumah korang ada makhluk yang tidak diundang masuk , cepat2 kontek beliau..So, apa lagi JOM SERANG FBI sekarang!Tapi jangan pengsan pulak tengok gambar dalam tu..Kepada FBI, JANGAN HANGAT2 CHICKEN SHIT je taw..Satu lagi, ikhlaskan berblog, jangan sebab berita RED MUMMY yang dapat ribu riban, juta juti tu maka sebab tu buat blog..Niat harus betul oke..RED MUMMY tu lain sebab RED MUMMY=RM. To FBI, HAPPY BLOGGING DER !

p/s : THANX CIK PINKY GIRL[yatie] TOLONG INGATKAN AKU untuk update BLOG arini..hehe..terharu..DLA skang ni sehari 1 entry jer yunk, kalo ada masa lebih baru update 2,3 entry..

Comments

cikgu!!! ajar saye camne nak bagi belog saye gempak cam belog cikguUU! peliss!
nora said…
tetiba

tunjuk ajar ku sifu
misyamissyou said…
mak aii besau ulau tu!
hehee..nnt cik dla leh aja kite lak..hehee
aanie said…
tahniah dah jadi cikgu...aku dulu pun godek2 sendiri je...xde org nak ajarin...huhu...
MofiDhouse said…
cikgu.... camner nak apply tuk jadi anak didik cikgu? cam berminat je... saya ni baru je jadi blogger.. tak layak nak panggil blogger pun...harap cikgu leh ajar... peace
echah mashuri said…
cikguuuuuuuu...ajar saya!ajar saya!sambil angkat2 tangan,ehhhee
n!da said…
tengs for sharing cik dya.
tapi siyes saye tapenah pasan pon iklan tu. hmm..
MofiDhouse said…
serius... saya tak pandai daftar nuffnang.... terbatal niat nak belajar....
d_LA said…
Yuyu : eiii..die pnye blog lagi gempakk rr dari kite pnye..babab kang!

nora : muehehe..cikgu ni garang taw..

misya : beliau mmg suke tangkap ular..kitorg salu tgk jer..haha..dla ni ape sgt la taw psl blog ni..

aanie : tu rrr..aku rs skang sng kot nak blogging sbb byk tuto dr blog org lain..

Mofi : haha..meh isi borg dulu..ade minggu orientasi lg ni haaa..dla pun sm jer, sekadar berkongsi cite jer..hehe

echah : ni kenape lambt masuk kelas ni?tiyom kang!

nida : iklan tu x slh kalo kene cara sbnrnya tp dla respect ekceli org yg x psg nuff ads tu..serius!

Mofi : sng je sbnrnya..xpe2 kalo betul2 nak taw dla leh ajrkan..
wah...d_la dah jd *mentor* ye skrg..apa ciri2 protege anda?miahaha..
niesz said…
bsr nye ular tu..geli la..haha..ni kalau kwn niesz tgk ni confirm lari, die gmbr ular pon xley tgk..hahaha..
FBIRESQ said…
ADUH... EE MALU,,TERHARU PUN ADER NII.... TIMA KACEH CIKGU DLA...
AAA KEMBANG JADI ANAK MURID SULONG... AHAHA...
ria said…
bole ajar saya plak lps nie. .:)
ahsfantasy24 said…
bsorny ular.. takot..!
ok la tu, sebarkan ilmu yg
bermanfaat, slamat mnjdi cikgu :)

hehehehe~
ni3za said…
halluuuuuuuuuu...saya singgah sini...dan follow kamu..mari singgah blos niza lak.. ^_^
ANATI SOKI said…
ajar anat sama!! hehehe
syaf said…
pergh jadik cikgu blog pulok...mey ajar saye macam mane nk shantek kan blog saye :p
sahromnasrudin said…
wah!!! selamat datang cikgu heheheeh..

mungkin awak patut tukar kerja jadik cikgu kot huhuhuhuh...

lagipun, pekerjaan yang mulia kans
JIJI YU said…
ajdilah cikguku pless..
E.d.Y said…
cikgu ku..mentor ku..tunjuk ajar ku sifu..huhu
khairunnisa ♥ said…
kawan ada gak minta ajar buat blog. bila diorang dah ada, best gak sebab boleh baca apa yang diorang tulis and kongsi :)
si para para said…
bagus jugak tu..ajak kawan buat blog.
boleh kongsi elmu dan maklumat lain..
Afzainizam said…
,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

Sekgu-cekgu... saya ni lambab sikit pasal IT ni.... bila blajer ajer masuk telinga kanan tetap keluar telinga kiri herankan.... tak ade satu pun yang masuk kat kepala lahhh...
Redbloodsnow said…
whoaa! kecut usus perut tgk ulor tuh :D
Sophie Al-yahya said…
hahahaha red mummy=RM.

agak laaaaa kan.

waahh..hujung minggu ni sophie ade latihan dgn JPAM kat langkawi..
Sasa Al-Sharif said…
lepas ni boleh la jadi cikgu blogger sambilan :)
d_LA said…
@airaniez wirdani
hehe..sng jer..perlu taw cite2 terbaru korea..miahaha
d_LA said…
@niesz
dla pnh pegang ular sekali..ekceli x geli pun, nmpk je geli..serius!
d_LA said…
@FBIRESQ
blaja rajin2 taw..muahaha
d_LA said…
@ria
dla kalo nak mekap lbh2 mmg x reti ria..just wat yg simple jer yunk..xpe, kalo ade pe nk taw tnye je, mane taw dla leh jwb
d_LA said…
@ahsfantasy24
sikit2 bolehla yunk..yg pelik2 dla x pandai gak..
d_LA said…
@ni3za
tq follow..dla akan serang blog nieza nt ^__^
d_LA said…
@ANATI SOKI
blog anat dah perfect dah..anat lbh terer kot dr dla..hee~~
d_LA said…
@syaf
malu neh..dla pndai yg basic ye pakcik syaf oiii
d_LA said…
@sahromnasrudin
dla sbnrnya x pndai sgt mengajar ni..xtaw nak setat camne..kecuali org tnya baru dla bleh tjk ajr..hehe
d_LA said…
@JIJI YU
ko kan lecturer, dla patut blaja ngan jiji kot..hehe
d_LA said…
@E.d.Y
hahha..banyaklah sifu kunun..kalo pekena seafood best gak tuh..tetibe!
d_LA said…
@touyakaruma
hehe..anak urid nak blaja ape?sile kemukakan soklan :P
d_LA said…
@khairunnisa ♥
tulahhh..dulu xde org minat nak blogging ni..dla lyn sorg2 je kat opis..skang ni cam ramai dh berminat sjk bite red mummy tu
d_LA said…
@si para para
kalo dla taw mmg x kisah pun nak share..rase puas kalo dpt sebarkan ilmu kan walaupun sikit je
d_LA said…
@Afzainizam
bukan lembab..selow jer..hehe..kalo rjn berusaha lama2 berjaye..InsyaAllah
d_LA said…
@Redbloodsnow
comey kan ular tu..hehe
d_LA said…
@Sophie Al-yahya
wahhhh...bestnye sophie gi langkawi..nak itotttt...akak dla ade kat langkawi..rindu beliau
d_LA said…
@Sasa Al-Sharif
kalo ade cikgu blogger cam sonok gak kan..asek ngadap blog la yer 24/7
Amni said…
cikgu, macam mana cikgu buat reply to komen ni guna pop up window ni? kenapakah saya tidak nampak reply to comment tu? huhuhuhuhu....
d_LA said…
@Amni
nt dla gitaw kat blog amni yer ^__^