APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Saturday, January 22, 2011

LEE CHONG WEI MENG"AYAM"KAN CHEN LONG !

Eeeiiii, jahat giler tajuk taw!Assalamualaikum..Saya dla, wartawan sukan tak berbayar ingin melaporkan berita sukan terkini..hee~~Tahniah Datuk LEE CHONG WEI kerana berjaya menewaskan CHEN LONG walaupun ramai yang berharap LIN DAN dapat beraksi bersama LCW termasuklah dla..Sakit belakang yer bang?Taknak potpet panjang2, jom tengok KEPUTUSAN SEPARUH AKHIR BWF WORLD SUPERSERIES [PROTON MALAYSIA OPEN 2011] yang telah berlangsung dari pukul 2petang sehingga pukul 6lebih tadi :
Sangat sengit juga sebenarnya tapi sayang,
 dalam game ke2, Fischer terpaksa menarik diri
sebelum tamat perlawanan kerana kecederaan lutut kot..
Sape yang menang tak kisah pun.bagus produk china ni yer
Serius best dan sengit ! Tapi player jepun agak gopoh
kalau tak dorang dapat menang masa game ke-2..
Tabik kat Rasmussen walaupun umur hampir 34tahun
tapi  stamina macam umur 20tahun ! Semalam Fischer
baling baju kali ni dorang siap baling raket lagi kat penonton
Kedua-dua pasangan sama hebat sebenarnya..
Yu Yan dan Ma Jin adalah pemain peberet dla..
Dla rasa tahap confident LCW sangat SUPERB harini !!
LCW memang selesa giler menentang Chen Long..
itu bezanya LCW, kalau tadi menentang Lin Dan mungkin
agak mendebarkan tol tak..Apapun syabas LCW..
Memang bangga tengok kesungguhan LCW tadi !
Esok pusingan FINAL, LCW bakal bertemu TAUFIK HIDAYAT..Jom ramai2 support LCW..Ouhh, kalo dla ade kat KL maybe dla pergi tengok kot..Bawak JALUR GEMILANG..hehe..Beliau memang semangat kesukanan! Tapi tapi tapiii....... ESOK GUA KEJE !!! FINAL START PUKUL 2 PETANG !! HUWAAAAAAA... Nangis guling2 ! Ottokae??Ottokae??

p/s : haruskah aku EL esok??errrkk..bilik meeting ada TV..ahha!
Kalau BEST, sila LIKE

15 ORANG MENYAMPUK:

zaty luvlianncezzz said...

relax dla

got a new n3

n i.ve included ur name too

:)

ley jawab soklan zati skali sal yg u tag tue.huhu.

y u y u Z u l a i k h a said...

haishhhhh! dia suka sungguh sukann.. huhuhuu...

aanie said...

aku pun xtau lcw main harini..lynn (mak sedara aku) call bgtau anak aku tgh lawan...hehe..chen long tu sedara chen jin ke?

p/s: arini sibuk baca blog org je..x sempat nak update n3 baru..huhu..

niesz said...

lame giler niesz da x tgk sukan nie..hehe..

d_LA said...

zaty : hehe..yerr rilax rilax..

yuyu : haha..semangat kesukananggg!

aanie : ha'ah chen jin kan mcm muke adam..hehe..xtaw la plok aku adek badik ke dop?weh, lyn tu azlin kan?

niesz : dla mmg suke giler sukan ni..hehe..mengalahkan lelaki kesemangatannya..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

Tahniahhhh lahhhhh chong wei

JIJI YU said...

LCW mmg salu camtu...tapi aku syok je tgk die wat camtu.

Sasa Al-Sharif said...

alahai tajuk yang cukup kontrobesi. haha

mie said...

itulah kekuatan lee chong wei..
heheeee

d_LA said...

Afzainizam : tahniah2..

Jiji : yupp..tp lg mncbr kalo dpt jmpe lin dan kan sbb sm hbt..

sasa : hahaha..wartawan lbh2 ni..hee

mie : superwei!

saya_arief said...

datang jauh2 dapat 9 point je..huhu..
tahniah chong wei.
:D

MofiDhouse said...

Malaysia boleh....
Tahniah buat Dato'....
Takziah buat yang kalah....

d_LA said...

arief : hehe..naseb bek dpt gak mata..kalo tak maw meraung chen long tu..

Mofi : jgn lupe tgk ptg ni pulak pastu update laju2..hehe

JD Jen said...

Liputan yg terbaekk!! Teruskan meliput ye? xD

d_LA said...

JD Jen : thanx..tp ptg ni xleh tgk..sgt sedih ni..

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥