APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Friday, January 21, 2011

KURSUS MENYANYI...

Assalamualaikum semua..Sihat tak?Hari selasa lepas kan dla pergi KURSUS PEMANTAPAN KEPIMPINAN, sampai demam makin teruk.MANTAP la katakan..hahaha..Kadang-kadang nak gelak gak bila dapat kursus2 macam ni..Oke, mula2 memang mengalir segala air hidung dan air mata la bila dorang tunjuk video kekejaman  israel tu..Memang sedih siyot..Tengah2 layan feeling sedih tu, semua kena bangun nyanyi lagu RINDU by AMELINA ehh tak tak, dari HIJJAZ..Bertambah la sedih wehh, tak tau la kenapa rasa sedih sangat nyanyi lagu ni padahal hari2 dengar takde perasaan pun..Maybe sebab lepas tayang video tu kot..Oke layan gambar jap..
Semasa perasmian kursus ini.
Part ni memang terasa la sedihnya..SERIUS!
Masa perasmian yelah cerah masa depan, bila start slot, sume lampu padam, dla rasa ramai yang padam jugak..hehe..Dla ingatkan 1,2 lagu je kena nyanyi..Rupa-rupanya hampir seploh kali kena bangun weh..Nak nak LAGU TEMA=BILA DIRI DISAYANGI, rasanya lebih 3kali kena nyanyi..Memang dah jadi macam KURSUS MENYANYI..Tapi part yang PALING TAK BEST bila sentuh bab POLITIK !Rasa nak blah je, tapi nanti takde sijil lak..Malas la nak dengar pasal politik, macam tak kena dengan majlis jer..Aigoo..Disebabkan waktu gap agak panjang so, dla jalan2 la kat kawasan ni..Sebenarnya kan, walaupun dah hampir 3 tahun dla kat Terengganu, ni 1st time dla masuk kat Pulau Wan Man yang tersohor dengan MASJID KRISTAL tu..so, dla amik kesempatanlah, jalan2 kat kawasan pulau ni..
Masa ni kat cafe, cuci mata jap..Bagi dla memang tenang la dok sini,
best je layan perasaan..hehe..

On the way ke MASJID KRISTAL..
Solat zohor kat sini, tapi dla duduk luar je..hehe..faham2lah ye..So, tak dapatlah nak gi sentuh dinding kaca masjid ni..Lagipun orang tengah ramai giler la nak gi mempoyokan diri..Kalo bawak DSLR takpelah gak..heee
Yaaa tuan-tuan dan puan-puan, kita udah mau sampai..Lupakan segala kontroversi, sebagai budak seni dla nak fokus pada rekaan senibinanya aje tapi tulah, dapat tengok dari jauh je..
Betul2 depan masjid sekarang ni..Serius cuaca sangat panas time ni, tu yang mengalir laju cendol ni..Tapi nasib baiklah tempat rehat dia ada bumbung..

Kerusi rehat ada bumbung sebab sangat2 panas..Dla rasa nanti nak pergi lagi kot sebab tak sempat nak melawat replika2 masjid kat dalam tu..Jom melawat Terengganu...hehe, promote tuh..


p/s : banyaknya baju nak kena basuh! Tolong !
Kalau BEST, sila LIKE

28 ORANG MENYAMPUK:

y u y u Z u l a i k h a said...

yuyu dah pernah pegi sane.. siap tangkap gambar berjuta lemon!

JIJI YU said...

mueheh..bes tak g kursus sambil layan jiwe dan perasaan..ehehe

Zura said...

mmg pun...dlm ceramah agama pun sure ade politik..ape daaa..

airaniez wirdani said...

wah..bestnya dapat g masjid tu..teringin nak tgk design masjid kristal..nak solat gak kat situ..huhu

eB ezrin said...

cantek yer.... nak gi gaks la :)

Syla Rosli said...

haaaa..kite belaja kat terengganu..memang best tau!!

d_LA said...

Yuyu : eiii..mana aci, x ajk dla pun..nak gi lg skali la cani..

Jiji : haha..best sgt2..dpt pulak penceramah yg suke sergah2..asek opocot je dla ni haaa...

Zura : kan, skang ni siki2 politik..boring tol...

airaniez : jom rrr melawat negeri tganu..dla pun rs nk gi lg ni..nak menghayati kesenian..ecehhh..

EB : jom pakat maghi tganu..boleh shooting2..cantik taw..

Syla : ooo..study kat tganu yer..katne yunk?

ANATI SOKI said...

diorng suruh bngun nyanyi tuh sbb tak nk bg org tido kot.. hehehehehhehe

zaty luvlianncezzz said...

wow dyla!! suke la msjid kristal tuh

wink2

gigi rongak said...

aik? kursus apa ni sampai ada politik segala.haha

echah mashuri said...

nmpk seronok je kurusus tuhh.heee...nak g gak msjd kristal.xpenah pegi pn:(

Mata Hati said...

biasalah apa saja kursus yg dianjurkan oleh badan kerajaan mesti terselit sikit2 bab politik..

comel ah masjid tu...

Nescafe ais said...

Salam

Lepas balik kursus ni mesti betul-betul jadi mantap.kehkeh

Gambar yang menarik. Header blog ni pun menarik. Nice.

niesz said...

mmg xde mud lgsung bile sentuh bab2 politik nie..

misyamissyou said...

knpe mesti de bab politik eh? mcm dh penat dgr psl politik..pdhal xde kne ngena pn..

d_LA said...

Anati : ha'ah, mmg tu motip sbnr..hehe..layankan aje..

zaty : suke yer..cantek kan..

rongak : haha..biasalah dh dkt PRU ni mcm2 carala dorg nk tarik undi..hehe

echah : jom chah, kite jln2..dla pun baru pestime msk..hehe..

d_LA said...

Mata hati : mmg xleh blah kan..layan jerrr..hehe..

nescafe : sedapnye nescafe..peberet ni..
mantap menyanyi kot..hehe..TQ tq..blushing dah ni..

niesz : tu rrr, time tu rs nak blah sgt2..

misya : tu yg ramai x suke pergi kalo ada kursus camni, dorg dh taw msti campur aduk hal politik..kalo x selitkan hal politik xde hal sbnrnya..

Imran nyambek said...

nasib baik gua dah pernah sampai sana

JD Jen said...

Salam!
hi there..
feel free to visit mine ek? xD
Thanx!

E.d.Y said...

dah lama tak g terengganu...

ahsfantasy24 said...

kat institut kte pn ad program
sadness of palestine nei kmarin..

mmg sdih klw tgk orang Islam
dizalimi..

:(

syaf said...

oh politik dlm kursus2 cam tu...cukop x berkenan

Fello Ariza said...

mek..

upload pict banyak2 sket :P

khairunnisa ♥ said...

tak pernah sampai sana lagi ^__^

ubi said...

haha...dla kena upload nyanyian yg dekat 10x tu..hahaa

nora said...

ape lagi nyanyi ar sikit

nak denga gakk

d_LA said...

Imran : bagus2..dtgla lagiii :)

JD : berehhh !

E.d.Y : jom melawat tganu

ahs : sape x sedih mmg keras hati..mmg sdh giler !

syaf : sm rrr..mmg x berkenan langsung!

d_LA said...

Fell : x byk snap aritu sbb org ramai giler la..nt lenkali la dla gi snap lg..hehe

neesa : nt sng2 dtg taw..

ubi : dla x nyanyi pun..xde sore time tu..huhu

nora : kalo dla nyanyi nt pemes pulak ssh nt..hehe

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥