KEPUTUSAN SUKU AKHIR PROTON MALAYSIA OPEN 2011

Salam bahagia..Berita Sukan ! Ngeeehee..Berangan jap jadi pengulas sukan..Dah lama kot dla tak wat en3 pasal sukan..Start 18hb Jan kan telah berlangsung BWF WORLD SUPERSERIES PROTON MALAYSIA OPEN 2011..Tapi masa awal2 perlawanan takde tunjuk la pulak siaran langsungnya..Sebagai peminat tegar badminton dan pelanggan astro supersport merasa sangat kuciwa...Tapi nasib baik hari ni ada LIVE kat Astro Arena dan kat Channel 811. Jadi harini dah set taknak pergi mana2, start pukul 5 petang dah ternganga depan telebisen dengan semangat berkobar-kobar..

Jadi, di bawah ini adalah KEPUTUSAN SUKU AKHIR di dalam STADIUM PUTRA 1 memandangkan ada 3 perlawanan dalam 1 masa tapi tv fokus pada STADIUM 1 sahaja kerana ada wakil dari Malaysia. <--bahasa sehabis skema kertas peperiksaan ni :P
Saingan agak sengit.Taw2lah kan player china ni main
camne memang kuat stamina dorang..Dapat lihat ekceli
penonton Malaysia xnak team China yang menang..hehe..
Siap lepas Denmark menang, Fisher bukak baju dan bagi
kat penonton..Berebut ek dorang ni nak baju masam tuh..
hehe..sekali tengok dah macam final dorang ni..
Yang ni sebenarnya memang dapat agak Wang Xin boleh
menang memandangkan beliau ni adalah pemain no.1 dunia
berbanding Juliane adalah pemain no.5 dunia..Bila Malaysia
nak ada wakil perempuan ni..Harap Mew Choo sorang je,
amik mek dla ni haaa..haha
Ouh ini keputusan yang sangat sedih buat Malaysia..
Sudahlah regu lelaki utama Malaysia terkandas di
awal pusingan lagi, yang ni pun Malaysia terpaksa akur
di tangan pemain Jepun..Mungkin tak berapa serasi
kot sebab dulu kan Zakry ni berpasangan dngn Fairuzizuan..
Ehh, beliau katne ye skang?
Taufik ni memang menjadi kegilaan dulu2..hehe..Tapi suke
tengok beliau ni main sekarang berbanding dulu sebab
nampak lebih cool..beliau ni kan bleh tahan gak hotnya..
Apapun Tago ada potensi tu lebih maju sebab umur beliau muda lagi..
Ouh, tak taw plak bleh ganding2 dua negara..dari BULGARIA & 
RUSSIA..tapi player dari China tu memang otai nak2 Yu Yan, 
agak mudah tadi untuk menang..

Kene bagi pujian jugak kat tien minh ni sebab bersungguh2
dan bersemangat menentang LCW walaupun tahu
agak sukar..semangat camni la yang kita nak..
DATUK MISBUN ade datang taw.
Tapi linesman tido 2 kali, bola out cakap in..APAKAH?

So, sekarang memang harapan kepada DATO' LEE CHONG WEI sahajalah..Tapi dla frust ni, napelah cik abang dla si LIN DAN tu tiba2 TARIK DIRI pulak..aigooo..Rindu giler nak tengok beliau ni beraksi..SAKIT BELAKANG katenyewwww...So,esok LCW bakal bertemu Chen Long kot..Good luck LCW..Chaiyok2! MALAYSIA BOLEH! *gigih tak dla siap buat sendiri kotak result tu..hehe*

p/s : tak sabar ni nak smackdown ari selasa depan..gian dah ni haaa :P

Comments

Cik_Shiqah said…
ada potensi nk jdi pengulas sukan nih. ngahahaha :D
mesti suka sport ni.. heheh
Lisa said…
Tahniah LCW. Td tak sempat tengok. Mase lwn Chen Long akan diusahakan.
JIJI YU said…
waa dasat ni..pehal le apek astro ni tak datang2 lagi nk pasang piring terbang astro
d_LA said…
shiqah : haha..cite2 x kesampaian..

yuyu : suke yg amat..kalo bleh nak husband yg kuat bersukan..hehe

Lisa : jgn lupe taw esok kul 2, jom ternganga dpn tv..hehe..

Jiji : haha..apek tu bz nak raya la jiji..
Pinky Pixie said…
walaweh, yt pun xtaw pasal berita2 sukan ni. hihi. ade bakat jadi pengulas berita sukan kamu ni.. hehe~
LoLyat Gang said…
tp kesian la
dato lee selamanya sayur di tgn lindan
ANATI SOKI said…
bets tgk brita mlm td. bila ada misbun sidek turun padang support lee chong wei.. heheheh
d_LA said…
Yatie : dla ni kan awek lindan..haha..

lolyat : barulah mencabar tgk..LCW pun frust gak taw..

Anati : suke kan, baru smgt LCW nak main datuk misbun ade :)
niesz said…
maju la sukan tuk negara..hehe..d_la mmg minat sukan ek?
d_LA said…
niesz : yupppp, dla mmg hantu sukan..hehe