APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Saturday, January 08, 2011

DRiVE THRU PUN BOLEH...

Muka separa happy sebab beban kerja makin berkurang..Ini gambar edit jadi harus tunjuk separuh sahaja supaya mata anda tidak terus dikaburi oleh pipiku yang gebu..wahha..bajet 2011 tol..Walaupun ada lagi kerja tak setel, sambung esok jerlah..hehe..Nak pegi memanjakan diri pulak..Apalagi...window shopping laaa, tapi ushar-ushar takde yang berkenan..Selamat duit i arini..wiwiwiiiii..Tapi disebabkan dah nak CNY so dla beli LOKAM dan BISKUT TELUR..Sekarang beliau sedang menikmatinya..Nom nom..

Perut ni pulak bunyi-bunyi nak makan satay ikan..Tapi seriously macam dah lama sangat tak makan satay ikan ni..Dulu selalu gak sebab joging kat situ tapi semenjak serius dalam dunia badminton ni dah lupa dah apa itu joging..Biasa kalau kat Batu Buruk memang ramai penjaja kat situ, apalagi dengan impak maksimanye memecut teros ke Batu Buruk demi satay ikan..Nasib baik pakcik peberet dla tu ada, kot2 la pencen kan mana taw..
Tapi budak ni pemalu dan pemalas nak keluar, so bukak cermin kereta je order..Mat Saleh panggil DRIVE THRU jerrr..Ape, ingat kat mekdi je ada..Pakcik ni pun layan drive thru taw..Pakcik, saye nak 5 henggit..Cepat sikit yer..Jangan layan brader tepi tu :P

Pakcik...sila layan saya pulakkk..Pakcik ni memang x bukak helmet beliau tu kot...Dla rasa kan mungkin sebab taknak bagi asap-asap tu masuk celah lubang idung pakcik tuh kot..Dla kalo tengah bakar ikan ke daging kan pastu mesti lubang hidung jadi hitam..haha..ini kisah betulllll...

Inilah rupabentuk SATAY IKAN..Ada ke yang tak kenal?Kesiannnn..Rasanya sedap, dla suke yang hangit-hangit tu, memang heaven laaaa..Jadi, menu makan malam arini adalah ini jer..hihi..Makannnnn !

p/s : layan biskut telur sambil menonton cite koya :P
Kalau BEST, sila LIKE

21 ORANG MENYAMPUK:

CheQ PP JoY said...

fy pon suka sate ikan...sedap sgt2!! =]

zaty luvlianncezzz said...

satay ikan..x penah mkn kot..
ey visit my blog n share pdpt bout diz coming AJL ><

iqbalhakimi said...

fuh...sate ikan..best2..kat batu burok!!..hehe..

http://iqbalhakimi.blogspot.com/2011/01/alamakmereka-tahu-saya-ada-blog.html

JIJI YU said...

muhahah..kalo orang kelantan paggil penjual die tu ngan name lokceng..ehhee

FaiHash said...

wah , dh lama gila tak makan satay ikan. bestt woo satay ikan! haha. curlast boleh drive thru. ehiks ;)

Rozuan Ismail said...

satay ikan best..masa kecik dulu suka makan..kalau yang panas,lagi layan..huhu

Faaein Himura said...

pergh.. nampak sedap.. tak pernah rasa pun lagi satay ikan ni.. ada kat batu buruk aje eh? alahai.. jauhnya.. =(

eqhaZIN said...

hye cik dila! hee.

btw, kalo tuka url, dier xusik pun follower kita.
then kne tuka url kt nuffnang jugk.
then2 kne bgtau kt org len yg kamu da tuka url, t org len xley bukk belog kamu ;)

Shaofie said...

jemput join segmen. mudah je.

http://shaofie.blogspot.com/2011/01/segmen-blog-aku-bukan-privasi-lagi-jom.html

ahsfantasy24 said...

wah...!
suka ny.. kcik2 slalu mkan,
skrang jrag ket org jual..huhu

Papa Mifz said...

papa mifz bg award k..ikhlas punyer..:)
http://budakspectacle.blogspot.com/2011/01/best-follower.html

black paper said...

agak menyesal bace entry ni,,
menambahkan kelaparanku ini,,

thanks for visiting my blog just now,as an appreciation,and also because of ur catchy entries,i'm following ur blog ;)

khairunnisa ♥ said...

Dyla.. orang baru tau ada sate ikan.. nak try la nanti ^__^

Gayahspears said...

sedapnyer satay ikan ni...
kat cni tak ade jual camni..huhu
amboi Dyla sempat snap pixcha lagi ya..hahaha

CIK TOM said...

sate ikan best..nak jgk!

Kasim Ahmad said...

satey ikaann.. dulu lepas balik sekolah.. gua selalu beli kt sorang pak cik tu..

alexa yussida said...

sate ikan!!!sodapppppp:D

aanie said...

weh, aku rindu la sate ikan abe yg naik basikal tu...klu blk kg, mesti nak cari..nasib baik masa prgnt x ngidam...klu tak, wajib blk kg...

d_LA said...

Fy : sedap kan..

zaty : x pnh mkn yer..sdp taw..

iqbal : kat batu buruk makin ramai jual satay ikan ni..

jiji : betol betol..lokching..

faishah : pokcik mmg sporting..hehe

rozuan : ha'ah, time panas mmg lg layannnn...

d_LA said...

Faaein : sedap taw..rasanya kat pantai tmur kor pemes mknn ni..

eqha : oke..tq taw..tgh pk ni nak tukar ke x..

shaofie : InsyaAllah kalau ingat ye..

Ash : dulu blk skolah mmg suke beli..

papamifz : Nt dla amik yer..tq

Black paper : hehe..sedapppp...

d_LA said...

Khairunnisa : serius ehhh..kene try tu yunk..

gayah : aku mmg suke pedajal org, main snap je..hehe..

cik tom : jom kite lepak batu buruk cik tom

Kasim Ahmad : gua pun dulu lepas blk skolah suke beli..

Alexa : Kat moscow sure xde kan..huhu

Aanie : Aku ingat, abang ensem tu..Aku rs satay ikan beliau hok terbaik..siyes..xleh lawan la yg kat cni..jom blk kg weh..hehe

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥