APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Wednesday, December 01, 2010

TUTORIAL : BANNER JADI KIUT MIUT ??

Oke, take 5 jap nak wat tutorial..Wahhhh, dla bajet pandai jer nak wat tutorial..Hehe..Ekceli ini adalah permintaan dari CIK LULU CALDINA [apakah beliau ada CALDINA?]..Sile ushar sendiri oke..Beliau tanya dla camne nak wat banner yang besar gabak tu jadi kecik kiyut miyut <--ayat tokok tambah..Sementara m00d nak menulis ni ade, jom terjah tutorial ringkas ini..cekidauutttt !

ini banner dla setelah dikecikkan..

Tulisan yang underline MERAH tu size biasa orang guna..Ni contoh kod banner AILYL..So, kalau nak kecik just tukar size tu ikut suka hati, contoh dla punye size dia "66".FYI, FAHMIE yang bagitaw dla camne nak resize banner jadi comey..Jadi kredit tuk Fahmie, kalo x dla pun xtaw nak camne nak buat..hawhawhaw..

Oke CIK LULU, camtu jer caranya.. selamat mencuba semua!! Semoga berjaya ;) 
Opss..ni dah take 30 ni :D

p/s : hujan sangat melebat !sejukkkk..

Kalau BEST, sila LIKE

10 ORANG MENYAMPUK:

aanie said...

tak paham la weh..wakaka...
nak paste letak mane?

Syafiq Rosli said...

kiut banner ni jadi..comel2 je..

Mr.Ix said...

camne nak generate code tu? nak paste mana erk.

Pinky Pixie said...

comel je. yt pun takdak banner sndrik. haha.

alexa yussida said...

cikgu dLA!!
terima kasih..sy pon blaja wlpon takde banner..(malas actually:p )

d_LA said...

aanie : ni tuk yang ada banner tp nak resize kasi lebih kiut..hehe..ejas coding dia babe..

syafiq : comey kan kan :P

Ix : yang tu kalo wat banner akan ade code dia..dla pun xde banner gakk..hehe..

pinky : dla pom xde banner gak yt..kopipes yg org pnye jer..hee~~

alexa : semsem..hehe..dla pun xde gak yang..haks!

Tomato Gurl's Life said...

bagus share info utk kawan2 :)

tumitKAKIkuLUKA said...

menarik!;)

d_LA said...

@Tomato Gurl's Life
hrp dpt membantu ^__^

d_LA said...

@tumitKAKIkuLUKA
thanx ^__^

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥