APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Sunday, December 26, 2010

PIALA AFF AKHIR 1 ~ TAHNIAH MALAYSIA

TAHNIAH buat pasukan bola sepak Malaysia kerana berjaya mendahului pihak lawan dengan 3-0 !!! Cayalahhhh..tadi dla baru sampai agak penat sebenarnya tapi kerana Malaysia, celikkan jugak mata ni luas2..Berbaloi-baloi la..hehe..

Walaupun insiden penjaga gol Indonesia MARKUS yang terkena sinaran laser agak mengganggu, namun Malaysia terus terus bangkit..Dengan bantuan dari Nor Shahrul Idlan, Safee berjaya menyumbangkan gol sulong buat negara pada malam ini.. syabas..syabas..Shahrul memang player terbaik la malam ni, real assist ! tol tak ayat aku tuh??heee~~~ cayalah abam sharul ni dah juga safee dan juge sume2 la..Kuat gak dla ngan rumet tadi jerit-jerit, sebab masa 1st half tu memang boring giler kan rasa nak tukar tengok channel zee je..Lepas insiden laser baru sume sedar diri..heh, sedap mulut ko jer dla yerr..Apapun saya merasa amat bangga duh !


Jadi keputusan penuh bagi AKHIR PERTAMA :

MALAYSIA [3], INDONESIA[0]

Jangan lupa nanti saksikan perlawanan akhir kedua di Indonesia pula pada hari rabu ini ye sume..Dla, bentang toto depan tv jerlah bersama jajan double decker..
Semoga piala ini menjadi milik Malaysia..InsyaAllah...
MALAYSIA BOLEH !

p/s : tak puas la balik kampung..wuwuuuu..

Kalau BEST, sila LIKE

14 ORANG MENYAMPUK:

Ayeem Jemain said...

shahrul hebat!

d_LA said...

ayeem : kaki sharul mmg menjadi giler la kan..hebat..hebat !!

Tok Esah said...

suke norshahrul..

ayam ganu tu.. ashaari pun..

safee pun.. semualah yeay!!!



suzuki cup 2010: Malaysia mengamuk di bukit jalil

d_LA said...

tok esah : sume best kan ms main 2nd half..i lap mesia !!! hope menang nt..

HaNa HoNeY said...

semua player hebat la
malaysia boleh!!
hehe

d_LA said...

haha honey : tol tu..mmg saspek, bangge kejap..hehe

MyZone~theUn4given said...

bangga ngan Harimau Malaya...:)

d_LA said...

myzone : harus berbannge!!hehe

nazirulhazwan~ said...

den banggo walaupon den sekadar duduk di bangku simpanan:P

d_LA said...

naz : den raso sbb ekau x main la malaysia monang..hawhawhaw...

Gayahspears said...

yahuu... Malaysia menang~

d_LA said...

gayah : yahuuuuuu !!!!!!!!!!

alexa yussida said...

sonok!!
jangannnnlaa depa pedajalkan kita 2nd leg nti..huhu

d_LA said...

alexa : x sbr giler nak melayan mlm esok ni..gomo mesia gomo..hihi

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥