APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Monday, December 27, 2010

KENAPA AKU JARANG BALIK KAMPUNG ?

Salam...Nahhhh..Amik kuih ni sorang 1..Ole-ole dari kampung...Jangan tanya nama kuih ni sebab dla xtaw dalam bahasa stendet nama beliau, kang nanti dla gitaw lam bahasa dla korang bantai gelak pulak..Hahaharun!

Huhuhu..Skang dah back to normal, mengadap segala jenis file, kes, pelan..Terus penyakit migrain datang..hoho..Syok taw balik kampung tapi kejap lak plak rasa 3 hari tuh..Aigooo..Dah taw syok balik kampung tapi jarang gak balik, sebulan sekali aje..Padahal xlah jauh sangat dalam 3 jam setengah jer..Dla dah  buat kajian selama 3 tahun kenapa dan mengapa dla harus kontrol nafsu untuk selalu balik kampung..

1~ Nafsu makan yang meluap-luap..maw 4kali sari makan nasi..Nasi penuh lagi ! Kalo kat rumah sewa sekali sari jer..Bedaaa tu..bedah!

2~ Mak masak sume  makanan peberet ku..Adehhhh..Dlaaa??ngadap lappy..not nice!

3~ Dla akan seharian ngadap tv korea..Cian kat ma n ayah dla xleh tengok cite gerak khas[ade lagi ker?].

4~ Malas nak bersenam..asek ngadap tv, makan, sembang, tido...blablabla..

5~ Orang kampung yang terlalu mengambil berat..Dla ni kalo dapat baby memang dok main ngan baby la, alih2 orang kampung pun tanyala, Dla bile nak kawen??Bile nak ada anak??Tahun depan makcik..

6~ Line tenet selow tahap siput khinzir, x dapat ler nak nak skodeng korang laju-laju..muahaha..


7~ Bagi can la kat mak ayah dla honeymoon lagi..hee~~siyes skang ni tinggal mak ayah dla jer kat rumah..masing2 dah bawak diri ke hulu ke hilir..

So, pendek kata..better dla dok jauh dan jarang balik..Barulah ade rindu2 ngan ayam itik sume..Skang sesi tunjuk menunjuk pulak oke..Ni gambar masa akikah anak buah dla yang terbaru time ari jumaat bebaru ni...

Ini kerja dla..Dla ni suke wat kerja lelaki..Bab2 dapur agak kureng, bukan i x reti masak taw tapi bile ramai2 dla jadi blur..haha..So, dla suke angkat pinggan, basuh membasuh dan kemas mengemas serta makan memakan :P

Ini adalah KEPALA !! Kepala kambeng daaa..

Menu hari itu...Kambing 2 ekor, itik 7 ekor dan ayam 10 ekor..Tapi dla amik lauk ayam dan ikan kering jer..Tak suke kambing..Sebab beliau takut mandi..haha, x senonoh taw mengata kambing belakang2..

Untuk para tetamu...

Ni haaaa beliau, budak baru yang muncul dalam family dla..Adam Asyraff, abah dia suke sangat dengan imam muda Asyraff tu sebab tu letak nama Asyraff..

Apa tengok-tengok?? Nampak tak muscle kat lengan i ni??Rindu beliau ni..Tak taw bile la bleh jumpe lagi sebab beliau dah balik Melaka dah...Cayang mucuk-mucuk..

p/s : kalo x kawin, i nak amik anak angkat..sape xnak anak bagi kat dla cepat!

Kalau BEST, sila LIKE

18 ORANG MENYAMPUK:

sugar2 kapas strawberry said...

klu kt kelantan my mum called it kuih embun

Iman's Umi said...

Tu nama dia kuih ambun la dla,,,uish gerun tgk muscle imam kecik asyraff ni.

ardinihumaira said...

dni kampung dekat pun jarang balik :D

d_LA said...

sugar2 : betul..betul..betul..

iman's umi : haaa..betull..nak gitaw takut org trkejut dgr..tu rrr, baru 2 bln dah naik muscleh..hehe..

dni : haha..dni xpe dah stay ngan mak ayah kan..kalo kg nenek, dla xde la dni..wuwuuu..

tenangsudey said...

comelnya budak kecil nih.. huhu

aanie said...

kuih embun??sama x dgn kuih apam?huhu..xreti la bab2 kuih ni..

sian ko mak mu..lain kali mu la masak utk mak mu pulok...hehe...


Cuti-cuti sekolah GA

Cik_Shiqah said...

saya pun jrg blik kampung jgk. huhu.
comel sungguh adam asyraf tuh. kenyit mata kat spe tuh? hehe :)

Robot | Sakti said...

balik rumah la best.

leh jumpa kawan-kawan lama.
bab makan tu, gua pun takleh tahan.

hehehe

nora said...

amboiii adam asyraff...kecik2 dh pandai kenyet2 mata nampak

auntie tergoda karang ha, auwww

Fyzal said...

daging kambing best tu cik dLa. sedappp...

cik dLa.. jemput join segmen pertama saya sempena penghujung 2010 ni kat entri ni .. http://fyzals-territory.blogspot.com/2010/12/yang-termanis-dan-terpahit.html

d_LA said...

tenangsudey : x puas main ngandak kecik tuh..wuwuuu..

aanie : haippp..x sm la weh..haha..mu neh..apam lain daaa..aku msk time xdok org..kalo sume blk aku jd pemalas..haha..

shiqah : oke gak kan jrg2 blk ni..baru ade pasaan rindu..adam kenyit mt kat maksu dia..heee~~

robot : mslhnye kat kg dla ade makcik2 n pakcik2 jer..anak2 mude sume berhijrah..huhu..sunyiiiii..makan mmg best, nak2 mskn mak..hehe..

nora : adam kenyit mata mata kat auntie nora kot..

fyzal : org lelaki ramai suke dgg kambing kan..Nt dla join yer segmen tu..InsyaAllah..

Encik Luncai said...

kuih tu mcm muffin ke?..luncai pun xkenal nama kuih ni.

Kreatifkan Profile Facebook

d_LA said...

Luncai : yg dla taw org pnggil kuih ambon..xtaw rr kot2 ade nm lain..hehe..tp bukan muffin taw..

Zulfahmi Abidin said...

perempuan semua same je.kuat makan.entry slalu pasal makan.^_^

Db Cooper said...

perkh, kambing 2, sdap kot

alexa yussida said...

kuih tu gebuuuu n tak manis sgt..shedapppp:D

taun depan ye dLA?keke nk join org kg yg sgt mengambil berat tuh la:P

somelllnyeee adamm!!

miszlullaby said...

tembamnye!!geram tgk~hahaha...ML pun kalau balik kampung.malas nak wat benda2 masak.Memang blur.Plus makcik2 kat kampung tu bajet hero nak wat sume.Menyampah i.Last2 ML keje angkat pinggan,potong pisang.kekeke..

d_LA said...

Fahmie : makan BEST !

Db cooper : ni seorang lg geng kambing..haha..

alexa : Amin..masin mulut alexa..kiki..

ML : Kite 1 geng..ape kelas join org tua kan..haha..

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥