APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Monday, November 15, 2010

Yeyeay..j0m balek kampung !!

Harini last keje, petang ni dla balik kampung ! Hoyeeeee~~~
Korang x balik ker?? X dapat cuti yer..olololohhhh cianya..Ni nak gtaw dla esok dah setat cuti sampailah hari SABTU !! Maknanye 5 HARI babe gua cuti..
Ouh..sangat bahagia..haw haw..

Tapi kan nape orang cakap raya haji ni happening kat PANTAI TIMUR dan NEGERI KEDAH jer?? betol ker?? dla pun xtawla betul ke x tapi yang dla taw ramai yang x beria nak balik taim raya haji..Haishhh, kalo dla ni, raya deepavali pun rasa nak cuti seminggu..tetibe..Taim nilah nak gather2 ngan family kan, nak2 cam family dla ni bila dah sume kawen, merata la kedudukan..Taim raya camnilah nak kumpul ramai2 kan..Dla teringat kisah masa dla kerja kat Kuantan dulu..Tiket abis babe !! Nak balik nak balik, jerit gua dalam perut..Kendian dla halo2 kawan dla kat JERANTUT sebab beliau kerja kat KTMB..Tanya tiket beliau kata ada lagi..So, jadi amik tapi maknanya dla kene naik bas dari KUANTAN - JERANTUT dulu..Pastu dari JERANTUT naik train ke KELANTAN ! Jauh giler perjalanan, tapi xpe janji dapat balik..Xkanlah dla nak beraya sesorang kat rumah sewa tu kan..huhu..

Maka dla naiklah bas dari KUANTAN - JERANTUT, dah gaya cam budak Jerantut pun ada..haha..wa gamble jer, speaking Jerantut..hehe..Sampai Jerantut dekat Maghrib, tapi train lambat lagi dalam kul 2 pagi..Lepak2la ngan kawan dla, makan2 dulu..Masa naik train tu dla super terkejut mak kau weh, ramai sangat2 anak2 muda lam train tu..Sanggup taw balik walaupun xde tiket, dorang berdiri jer babe ! Saspek rr ngan dorang, semangat kekampungan tu tinggi..Nampak jer kadang2 muka dorang tu ganas, tapi DALAM HATI ADA KAMPUNG der..sabas sabas !
Tapi naik train giler sejuk la..x tahan gua neh..

Tapi tahun ni ada yang x dapat balik, sebab ada kakak ipar dla bersalin, tengah berpantang..Akak pun x balik sebab ada kenduri kat rumah bapak mertuanya..So, kemebiaan agak sunyi sikit la, tapi xpe ramai lagi geng2 bas sekolah yang bakal meruntuhkan imanku ini yang membuatkan dla boleh bertukar menjadi minah hijau secara tidak sedar..Maka encek lappy dla juga akan menjadi rebutan geng penggodam tegar nanti..huwaaaa !!! Selamatkan encek lappy anda !!

Oke, bye2 sume..kalo line oke, INSYAALAH dla sergah korang yer !!
BALIK KAMPUNG HOHOHO BALIK KAMPUNG !!!
TAKE CARE SUME ;)

p/s : jangan makan daging banyak sangat !

Kalau BEST, sila LIKE

10 ORANG MENYAMPUK:

fairus said...

Tahun ni raya haji kat KL.. Hehe..

aanie said...

dyla...aku pun insya-Allah blk kampung gak!!!kolo kerai, tunggu!!!

ardinihumaira said...

jum3 balik kampung :D

d_LA said...

fairus : wahhh..beliau balek bandar !

aanie : hoyeeeee...x sbr nk balik ni :P

dni : jmput beraye ke rmh..hehe :)

alexa yussida said...

hamboiii..eksaitek ko kak!!:P
selamat hari raya dLa cayunk:DD

jgn balik buli lembu lak..kesian depaaa:p

Mohd Hafizan Nurdin said...

kampung jauh.. sabah bah.. ikut dla boleh..?? Hee.. xp

Fello Ariza said...

mek..

slamat ari raye..

jemput dtg ke rumah..

haha

Nabilah said...

Betul kot apa yang orang kata tu , yang raya haji happening kat blablablabla .

Tak balik kampung laa , adik cuti dua hari jep . huhuu . jelez jelzz =.=

hamzah ian said...

raya raya raya

d_LA said...

alexa : samat ari raye laling :P

hafizan : thn dpn ikut dla yer..haw haw haw :P

fell : samat ari raye pak :P..nak kek sarawak :P :P :P

nabilah : dla balik..haw haw haw..tp akak n abg x balek..sedes !

faiz, eh hamzah : otomen x raya la..haw haw haw :P

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥