APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Tuesday, November 30, 2010

TEMUI NOVELIS THRILLER NO.1 MALAYSIA

Yuhuuuu !! Sihat x semua?
Kenal tak sape novelis thriller no.1 kat Malaysia ni?? Ni dia pemenat no.1 beliau, ecehhh bajet tol..Betul la, dla memang selalu tertunggu-tunggu karya terbaru beliau taw..Once korang baca novel2 beliau, bleh tak tido malam weh, korang akan tido siang nanti..hawhawhaw :P

Beliau yang dla maksudkan adalah RAMLEE AWANG MURSHID, dla pernah wat spesel en3 pasal beliau ni, punya la minat kan, tahap demam kura2 gak la..Oke, info ni dla dapat dari KELAB RAM di mana beliau akan melancarkan NOVEL TERBARU beliau yang berjudul RAYYAN FANTASI.

Harga: RM19.90
Halaman: 512
Penulis: Ramlee Awang Murshid
ISBN: 978-983-124-615-3
 SINOPSIS !
RAHSIA susur galur Aiddin sengaja dirahsiakan oleh ayahnya, Ibrahim. Justeru... dia memiliki sebuah keluarga yang bahagia. Bagaimanapun kehidupan manusianya yang gembira dan ceria, tercalar apabila disahkan menghidap barah otak tahap empat. Doktor meramalkan Aiddin hanya mampu hidup dalam tempoh yang sangat singkat. Jiwanya terganggu dan sejak itu, Aiddin suka bersendirian.
Aiddin yang berduka cita ditenteramkan oleh tunangnya, Feena yang berjanji akan setia pada ikatan cinta mereka. Impian terakhir sebelum kematian meragut kehidupannya adalah untuk mendaki Gunung Kinabalu. Impian itu terlaksana, tetapi Aiddin hilang di kawasan hutan pergunungan. Selepas lima tahun berlalu, Aiddin muncul semula di kawasan tersebut. Sejak itu, beberapa siri pembunuhan ngeri berlaku. Manakala Aiddin sendiri sering mendengar bisikan suara perempuan.
RAMLEE AWANG MURSHID berjaya mewujudkan sebuah rahsia dalam lingkaran saspens, seram dan misteri dalam novel ini. Faktor cinta pula adalah pengikat, tetapi tidak semestinya tersimpul mati. Rayyan Fantasi merupakan genre yang berbeza dalam karya Ramlee kali ini. Ketika membaca novel ini, pastikan di sekeliling anda adalah realiti kerana fantasi begitu bijak menipu fikiran.
SUMBER : ALAF 21
Novel ini  akan berada di pasaran pada 4 Disember hanya di MPH Alamanda, Putrajaya. Manakala seluruh Malaysia hanya bermula 6 Disember 2010 ini. Kepada peminat setia, datanglah beramai-ramai ke MPH Alamanda 4 Disember untuk pelancaran novel dan sesi autograph dan menjadi antara pertama memiliki novel tersebut di Malaysia.
SUMBER : KELAB RAM [hahh..join da club skali oke!]
Bilalah dla leh jumpa encek RAM ni..Tapi kalo jumpe nak tanya ape ekkk...hehe..So, kalo korang rasa nak jumpa beliau ni apa lagi, ni lah peluangnya..Dla memang susah la nak gi, jauh derr tapi memang plan nak naik KL 3hb ni tapi ada urusan lain, rasanya x sempat kot nak usha2..huhu..Mintak2 la kalo kebetulan gi, sukenyeeeee....ouh ABANG RAM <---angau !

p/s : Alhamdulillah, our 1st GA sambutan sangat menggalakkan..tq sume yg sapot..tayam korang :D
Kalau BEST, sila LIKE

11 ORANG MENYAMPUK:

::..pr.skYleto..:: said...

wah!!!!!!huhu,saia pun minat gak karya2 ramli awg murshid...hehe,terutama watak yg xbleh lupa sampai skrg...laksamana sunan.... :)

Zura said...

minat penulisan dia...pnah bace Mandatori tp xabis sbb buku org..hehe

d_LA said...

pr.skyleto : dla mmg dem minat sume karya beliau..sume suke baca..welkem 2 da club bebeh :)

zura : dla setat minat dia ms bc MANDATORI pastu trus melekat xnak blah..heheh :)

alexa yussida said...

dLA!!!!kita pon die hard fan die taw!
gila punyer minat lak smpai berlonggok novel die lam almari..
hehhe..wahhh bestnye kalo dpt jupe..aigooo,kena tgu taun dpn la bru leh bli novel latest ni T__T

1st novel die yg kite bace n jatuh cinta is satu janji..jatuh cinta sama lukman..tros beli/bace sume collection..hehe

sugar2 kapas strawberry said...

hri tu bc novel dia yg tajuk mikhail..

best gler..siap berimaginasi lagi scene tembak menembak tuh.haha

d_LA said...

Alexa : yeah..welkem 2 da club bebeh..sm rrr. dla pantang kalo taw ade novel baru beliau, laju2 g cari..ciannye kene tgu thn depan..wuwu..bile nak blk mesia yang?

sugar2 : heheh, mmg novel2 dia wat kite jd khayal sbb mcm real kan..terbaek la abang RAM ni..

apik pehe said...

huhuhu..apik x baca novel la dila..

aanie said...

dyla, meh skodeng blog sinopsis novel nih..

http://norhazlina.blogspot.com/

blog mak sedara aku nih..mu kenal kam??

E.d.Y said...

suka sngt kat RAM

.:: Zul ::. said...

hua..x sabar dh ni!hihi. tp x bes la dy ltak model kt mukadpan..kang bla bca,nak imagine watak, terimagine yg kat depan tuh..huhu

d_LA said...

apik : apik bace buku skolah dahla..hehe..

aanie : ni kakal lyn kam???nt aku terjah !

E.d.Y : saya pom sukee..hehe :)

Zul : hehe..takut ker??kalo yg ranggau dulu lg la seram kan..hee~~

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥