APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Monday, November 22, 2010

TEKNOLOGI KADANGKALA MENYUSAHKAN !!!

YUHUUU !!!
Hebat tak saya bleh update blog time ni dikala orang2 lain sebok mengadap tugasan..Ini bukan salah dla oke, sile marah kat encek2 server yang telah pengsan sejak pagi tadi lagi !! Seronok ke bila xleh buat keje?? Seronok la jugak mula2, rase nak lumpat tinggi-tinggi!Tapi bila dah masuk 3jam still x baek2 lagi, 
terus rase nak tdo bawah meja 8)


Itu yang best lah, tapi keje still masuk taw, once system dah oke, mula lah juling mata ni nak siapkan keje2 yang dah nak due..Hipertensi mak neh dibuatnya.. Sejujurnya keje ni kalo sume pakai komputer boleh menyusahkan hidup gak taw !! Memang la keje kita lebih sistematik..Tapi kalo dalam sebulan 2,3 kali down maw muntah hijau taw..Nak2 kalo time beliau tu pengsan kene tunggu berminggu-minggu baru recover memang la  rasa nak jer balik kampung ngadap ayam itik !!

Masa mula2 setat keje sini dla sempatla keje secara manual lebih kurang setahun la, pastu baru dorang install program yang memang bagus la tapi kalo mende ni guna server bermakna kalo server rosak alamak xleh wat keje la...Arini siap blackout lagi tadi nasib baik x lame..Fenin fenin..

PROSES MANUAL
1 ~ kene selalu bangun duduk <--bagus taw, secara x langsung ia adalah senaman !
2 ~ charting pakai tangan jer <--tangan menjadi lebih berseni..kononla...
3 ~ Mata menjadi lebih fokus sebab kene cari sendiri kedudukan lot..
4 ~ Kurang mengantuk kerana selalu bergerak..
5 ~ Kelemahan --> proses keje agak lambat !

PROSES KLIK2
1 ~ duduk jer atas kusi tu, xyah bangun2 dah <--patutla aku makin belon !
2 ~ type jer lot, trus kuar, kalo kene charting pun just klik2 jer..senang !
3 ~ Mudah ngantuk kerana mata mudah letih akibat terlalu lama mengadap skrin pc.
4 ~ Cepat dan hasil keje nampak pro..

So, mana yang best?? Tapi siyesly sejak sume pakai mesin ni, dla mudah sangat ngantuk kalo dulu dla jarang ngantuk kat opis, asek segar memanjang..Lately memang mudah sangat nak pengsan depan pc walaupun banyak acara iklan macam bukak blog ker, racing kete ke..Ni pun rase nak tdo jer..hoho..

Sebab itulah dla kene bersukan gak atleast sekali seminggu kalo x memang lemau tahap siput la..Bila peluh keluar, asid2 dalam badan pun keluar barulah rasa segar badan ni..Kalo x, urat tersimpul rapi jer.

p/s : jum kite race nak?

Kalau BEST, sila LIKE

14 ORANG MENYAMPUK:

Fyzal said...

kalau boleh exercise 3 kali seminggu ye. lagi nice. :)

d_LA said...

fyzal : ha'ah, 2 yang terbaik kan..tp dla stakat 2kali seminggu je sempat..okela 2 kan dr x langsung..

azzey said...

d_LA: Ada pro & kontra nya kannnnn....

d_LA said...

azzey : ha'ah, skang ni mane ade wat keje manual kan..sume gune mesin..

aibaks said...

takpe dyla.. kite sama2 jogging dalam blog.. kasi kuruskan jari jemari kite.. hehe

alexa yussida said...

ngadap ayam itik..keke leh imagine dla ckp ngn depa:p klaka la dLa ni..hihi..guna la eyemo yang bila mata dah penat sgt:D

papepon dLa tc ye..:D syg dLA!!

ardinihumaira said...

nanti nak joging ajak dni tau :D

...:::Ms Quincy:::... said...

dyla:
mase duduk tu pun leh exercise..goyangkan kaki...byk2 kali..hehehh..

Kimmy Ai said...

phew~ that's why rasa mcm tak suka je kerja dlm ofis.. hehe.. nanti mau kerja yg brgerak je sepanjang masa! ;)

d_LA said...

aibaks : haha..memang kurus lg runcing la jari-jemari ni, x benti2 smpai tdo baru stop..

alexa : ha'ah la, dh lame x gune eyemore..rasenye bdk unit dla sume ada eyemore, dla jer xde..bagus gak dak lelaki ni..tq alexa,ni tayam alexa ni..hihi..

d_LA said...

dni : kite joging lam opis dla jerlah..ujan la petang2..huhu..xpun meh kite lwn badminton..nak2? xpun smackdown ker..hawhawhaw..

quincy : xleh, org lelaki kate kalo goyang2 kaki ni errrr..senset senset, xleh gtaw..huhu..unit dla sume lelaki, abis rrr dla kalo asek guyang2..

d_LA said...

kimmy : huhu..dla pun x suke sgt tp nk wat camne dh tersurat cinta..i redha..

Gayahspears said...

ade lg satu.. proses memerah otak.. yelah pk nk update n3 ape la arini kat blog.. x gtu dyla??? hak3

d_LA said...

gayah : aku kalo xde idea, terjah blog org jerlah senang..haha..kot2 la tetibe idea dtg kan..

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥