APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Thursday, November 11, 2010

T.A.R.A S4 ~ BYE2 SUNAINA n DiMPLE

cilok kat encek google :)

Hi ! Saya DLA WU menggantikan ALAN WU yang tengah sakit perut..Wahhh TARA dah masuk minggu ke 8 taw ! Oke, ini en3 bersambung-sambung dari EN3 INI sebab last week just ada HENTIAN MAYA je.

Kalo last week, JESS n LANi yang sampai dulu kan manakala NATASHA n HUSSEIN dikenakan penalti 4jam disebabkan gagal melaksanakan acara RUTIN TRAPEZ..Namun disebabkan jadual penerbangan yang lambat kesemua dapat menaiki flight yang sama menuju ke BRISBANE ! Bestnye dorang ni kan terbang sana terbang cni..Jeles..jeles..

Then, semua pandu van ke SOUTHPORT INDOOR PISTOL CLUB bagi menyelesaikan task menembak..Semua berjaya kemudian task seterusnya adalah pergi ke DREAMWORLD untuk naik GIANT DROP ! Gayat siyut, sebelum sampai puncak dorang kene snap pic maskot yang tengah kibar bendera TARA..Kalau sebelum sampai puncak x sempat snap kene naik lagi sekali..Kelajuan benda alah ni ialah 135kmj siyut..Bleh pecah pale ni..huhu..

ROADBLOCK ! Kene pandu laju2 kat litar yang licin penuh lumpur dalam masa yang ditetapkan..Sape suke drift memang best la leh lepas gian, dapat naik kereta subaru lagi wehhh..sonot sonot :D

Next task, sume peserta menuju ke PANTAI KURRAWA, GOLD COAST untuk mendapatkan task seterusnya dengan menggali kawasan pantai itu menggunakan penyodok yang super besar...oke tipu :P Penyodok tu sangat kecik so dorang prefer guna tangan senang dan cepat ! Taim ni la SUNAINA n DIMPLE tersalah arah dan sesat menyebabkan dorang sampai lewat dan ini memberi luck kepada HUSSEIN n NATASHA walaupun dorang x sedar pun dorang ni bukan team paling last..

DE TOUR ! Pilih sama ada nak jadi PELONTAR BELUKAR @ PEMBURU BELUKAR ! Pemburu belukar ni peserta harus melontar lembing ke arah padi jerami..Manakala pelontar belukar peserta dikehendaki melontar boomerang..Asalnya ramai memilih tuk menjadi PEMBURU BELUKAR tetapi rupa-rupanya sangat susah weh maka sume perserta melakukan acara melontar boomerang..Selesai task tersebut, salah seorang dikehendaki memakan ulat yang bernama WICHETTY GRUB [nama siyut cun tu tapi rupa2nya sejenis ulat]..Benda2 yang cam ni la wat aku berpikir 40kali nak masuk TARA ke x tahun depan..haha...berangan ! Tuk team Malaysia dla bajet ETHAN yang akan makan rupa-rupanya KHAIRIE ngan tanpa perasaan chew benda alah tu, ala2 cam chewing gum jer tengok dorang ni makan..iyewww !

1st to arrive ~ JESS n LANI [PHi]
2nd ~ THE RICHES [PHi jugak..aigoo] 
3rd ~ ETHAN n KHAIRIE [MAS]
4th ~ CLAIRE n MICHELLE [ S'PORE]
5th ~ NATASHA n HUSSEIN [INA]
Last to arrive ~ SUNAINA n DiMPLE [INDIA]

Natasya n Hussein taim ni siyes terkejut sebab dorang bajet paling last sampai..Sunaina n Dimple x sempat setelkan task terakhir, terpaksa dipanggil balik ke pit stop terus sebab dem lewat..hehe..

So, ini sajelah ulasan tentang TARA untuk minggu ini..Kite jumpa lagi minggu depan pada hari raya ke 2 AIDiLADHA ! DLA WU melaporkan dari bilik tdo :P

p/s : dla sesorang ni kat rumah sewa..ada balik kg, ada pergi kursus..huwaaa !! 
temani aku :(

Kalau BEST, sila LIKE

10 ORANG MENYAMPUK:

saya_arief said...

dyla si peminat tegar tara..
;p

Zaifull said...

wahhh!!! peminat TARA jugak ke ni?? hehe

d_LA said...

arief : hehe..nak masuk x lepas..hanya mampu melihat jerlah dorang terbang sana sini..ngee~~

zaifull : hehe..welkem 2 the club :P

alexa yussida said...

dLAAA sayanggg..alexa datang!!!dah tdo belom??
cuba tgk kat dapor tu..ape bising2 tu...klepuk klepak bising jaaa...heeee....

alexa yussida said...

dag oke yang:D tu pon lps panggil technician..mlayang 300ruble ku...huuu bunyik cam bynk je kan?kekeke 30hengget++ je actually:p

ardinihumaira said...

dah bangun tdo tak ni dear..
heee..
dni tak,online malam tadi

Pinky Pixie said...

tara tu ape? macam tora ke? hihi. xtaw, xpaham.. kehkeh

Gayahspears said...

alahai ciannyer..
ko sorg2 ya.. mjum aku teman..
umah sewa ko katne..hahaha

d_LA said...

alexa : bunyi kucen tgh bertengkar..haha..tgh2 bw tertdo smlm..heee~~

dni : dla ade seminar pg td..baru jer balek..bru leh beramah mesra skang..hee~~

d_LA said...

pinky : haha..tara ni lebih cedap dr tora..lama x beli tora..hee~~

gayah : 2 rrrr..cian aku sesorang ni..naseb bek pg td ade seminar, xlah aku boring sgt..

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥