APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Wednesday, November 24, 2010

P.M.S dan KENA RASUK !

Skarang pukul 1 pagi lebih lebih..Kejadah la wa nak update blog taim gini..Wa dah tdo tadi..Wa kene PMS..Taw x PMS tu ape..Yang gugurl mesti taw kan..Kalo wa dah bahasakan wa ni konpem angin wa ke utara selatan ni..Wa memang camni, tiap bulan akan lalui benda yang sama..Wa x kisah, dah nasib wa, lagipun bukan wa sorang, ramai yang kena PMS..
PMS = PERUT MEK SAKET !!!
Camtula keadaan wa semalam, sambey pegang perut mata wa layan cite anime "XXXHOLIC"..Walaupun petang tu wa dah telan ubat tapi saket maseh datang menepek di perut wa..Wa terima..Last last wa tertido depan telebisen 15inch wa ni.. FYI, ari2 wa memang tdo kat ruang tamu..Bukan wa xde bilik, wa bayar sewa sama jer..Wa ada katil. Tilam wa sangat empuk dan bilik wa sangat comey..Tapi wa punya kipas angin tu sangat segan nak berputar, jadi keadaan sangat peluh2 so wa mengambil langkah yang bijak, bentang je toto depan tv dan meneruskan aktiviti kuak lentang juga depan tv..

Sedang wa asyik melayan perasaan tido wa tiba2 telinga wa terdengar suara2 garau, gemersik, parau dan seksi juga memekik melolong..Wa dah taw dah, ni mesti keje budak2 kolej ni..Wa x paam tol la budak2 ni, nape dorang x balik kampung, hsemate wa cakap budak2 poli beliau dah setat cuti..Hsemate wa tu lecturer dan dia kate budak2  kolej tu pun patut dah cuti sebelum raya haji lagi..Camne watak2 mereka itu masih ada di sini??Mereka tak taw ke yang kami tak perlukan mereka sume???
Wa bajet camnilah rupe mereka ketika sedang berpesta di bawah..Atas kepala tu tanduk sebab orang xkan buat perkara camtu kecuali dah kene rasuk oleh setan2..Kalo korang dengar tadi, sangat hot temper taw..Wa yang tengah PMS ni lagi bertambah sakit..Nak2 wa dah tdo taim tu..Disebabkan mood wa tengah berterabur, wa dah terlepas cakap sambey tdo pejam mata..Wa cakap "budak2 ni nak kene ade sorang jatuh tangga golek2 sampai koma x sedar diri baru insaf agaknya !"Wa xtaw sama ada doa wa dimakbulkan ke tak..Siyesly wa dan seisi taman perumahan ini sume bengkerk..Ekceli acara pekik melolong ni setat dari waktu Maghrib lagi.Nape time setan tengah berpesta korang pergi raikan birthday kawan korang??Otak korang ada kat mana??Pale lutut??Ke taim raya aji banyak sangat makan otak lembu sampai jadi biol sangat??Dorang nyanyi lagu samat ari jadi taim pukul 7 lebih2..Tapi wa dah dengar budak lelaki sebelah tu dah marah dorang sebab bising yang amat..Tapi dorang dah kena rasuk, tinge pun lupe letak mana agaknya..

Lepas wa terdoa tadi, wa sambung aktiviti kuak lentang balik..Sampailah pukul 12 bunyi bising gile baboon lagi..Siyes bising, wa xtaw nak describe camne, sore masing2 lebih dari 5 oktaf..wa x sempat nak rakam tadi..Sampai satu tahap ni wa dah berdoa camni "YA ALLAH YA TUHANKU, KAU SELAMATKANLAH BUDAK2 NI"..Sampai dah xreti dah nak sound camne..Tadi pun jiran2 lain dah sound sound tapi dorang memang banyak kesan degil..Wa terus bangun, xleh tdo..Wa xtawla nak wat camne skang ni??Keadaan dorang ni sangat2 melampau..

Haruskah wa berjumpa ngan ketua taman perumahan wa ni???Atau direct ke pengetua kolej dorang??Memang x tahan dah, dahla bising pastu asek dating jer kejenya..Wa x jeles tapi aksi2 dorang tu sangat meloyakan perut wa ni..Semalam wa nampak dorang duduk mencangkung, muka mengadap pasangan pastu main sentuh2 dagu..YA RABBI...pe kejadahnya dorang ni???

Dulu wa penah wat aduan rakyat kat blog kesayangan wa ni..
Haaa, bacalah baru taw dorang ni degil x degil !
Klik sini --> "KENA SIMBAH!"
Dorang ni memang x serik2 kan..adik2 dalam blog ni sume good2 kan...

p/s : time kasih la sebab beri idea kat wa tuk menulis blog !

Kalau BEST, sila LIKE

26 ORANG MENYAMPUK:

Fello Ariza said...

erkkk...

sabo je lah mek...

hehe

d_LA said...

fell : xtawla, sabar tu bley tp mcm xleh dibiarkan la, makin melampaw skang ni..tensen2..

alexa yussida said...

aigooo~~xske pms!slalu tensi sblom die dtg..huhu..

g lempang laju2 je bebudak tu dLA..hihi

d_LA said...

alexa : kitorang tdi rs nak g paku ngan kayu je pintu rumah dia..biar dorang terkurung !haha..tensen la ade manusia cenggini..

syaf said...

pms..ha3... tapi kalu anak dare sakit perot mesti kelakar kan mukenyer..he3

Gayahspears said...

hak3.. lawak aku tk gmbo tu.. tu muke ko bila sakit perut??? kah3

d_LA said...

syaf : muke dla kalo saket lg tomey..haw haw haw...

meo said...

comelnye lukisan...

keciannnye...

tahan ye... :)

d_LA said...

gayah : dahla saket ade plak makhluk2 meroyan kat bwh..naseb bek aku x jd hulk smlm..hawhaw..tp muke aku ttp tomey kan bile saket..hee~~

Fyzal said...

exotic nya lukisan. hehehee.

d_LA said...

meo : haha..mcm lukisan drjh 1 jer..meo pnye lg lawa, dla dh skodeng..kagum2..btw thanx meo :)

fyzal : exotic yer..hehe..tq :P

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ said...

eemm..bdk2 zaman skg ni..memang payah nk bentuk ckit..(mcm cita kat N3)kena plak jauh dr mak pak diorg..apa lg...
tapi akak suka tngk ko melukis bdk2 tngk karok 2...hehehehe..suit sgt...

d_LA said...

Ladyzul : dorang dah kene sound smlm tpi hati dorang mmg betul2 kering..cian tol kat mak bapak dorang yg berharap..

p/s : dla kalo rs tensen mmg gtl tgn nak lukis2..hehe..

nadia said...

tak suka sakit ni!!

d_LA said...

nadia : terpakse meredahi..huwaaaa..

Pinky Pixie said...

yt kne pms selang seli. huhu. tp kalau sekali kne, macam nk mati kot. huhu. serius sakit. T.T

kdng2 kne malalak smpai terlelap, baru baik. huhu.

Faarihin said...

sabar aje lah dengan bebudak tu..

tu mesti nak enjoy sbelum balik kampung tu.. huhuhu..

kecian cik d_la.. sakit lagi?

Tomato Gurl's Life said...

biasa la tue yunk..time pms mmg moody+rs nak marah je..take care+cool ye dear..

p/s: tenkiu wish besday cik tom :)
selamat mencuba tutorial latest cik tom kl free :)

Hafizi@Online said...

hudoh yer lukisan...hahah

sekamar rindu said...

salam....


wa sangat simpati....

Sophia Rani said...

rehat secukupnya... :)

d_LA said...

pinky : haha..gitu yer caranye..kene melalak..xley thn tol..

Faarihin : sgt2 bersabar skang ni..hari2 dorang njoy, 2 yg x thn..taim org tdo la dia memekak..tensen tol..

pewot dah oke dah..hee~~thanx :)

d_LA said...

cik tom : ekceli sakit tu biasalah, tp kes budak2 tu yg menambahkan sakit pewot ni..huhu..tq cik tom :)

fizi : hape???tak guneeee...haha..

d_LA said...

sekamar rindu : wa sudah sihat..tq :)

sophia rani : tq laling :P

ardinihumaira said...

dni jarang senggugut.. tapi mood dni kalo pms aaa cam singa

d_LA said...

dni : wahhh, bahagianye x kene PMS..tp mood kelaut gak yer..hehe..

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥