APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Saturday, November 27, 2010

MALAS MANDi


Gegegege...sejuk maaaaa....
Skang ni kat sini salji air turun dengan begitu lebat sekali...Tak tahan dla ni dibuatnya..Sampai berlaga-laga gigi ni menahan ketar babe! Haip, camni punya sejuk pun dah tak tahan ker??Ko bajet dok obesi hape??

Korang dah mandi??Haha, pe punya soklan daa petang2 gini tanya..Bape kali sari korang mandi ekkk??? Dla siyes gtaw, kalo weekend gini, x kuar mane2 ngan salji air yang x benti2 maw skali jer mandi..Hawhaw..tapi i tetap rasa wangiiiiii :D Shower heater dla rosak [ padahal setat pindah cni memang dah xleh pakai :P ], hiasan semata-mata lam bilik air tu..Tingat zaman skul dulu, pagi2 bertapa dulu dalam bilik air, termenung kemain lama sebab sejuk maaa...Last2 akak jerit suruh mandi barula amik cebok simbah2 air tu pun kat kaki dulu.Tapi kalo abang dla lagilaaa, kene mak dla jerang air baru beliau mandi...Lagi giler penyejuk beliau tuh..
Terfikir dla ni camne ALEXA ngan ML kat MOSCOW tu yer??Hiiii, dua orang ni jer kawan alam maya dok obesi yang kitorang saling ketuk2 pintu..Sane memang tengah lebat giler salji..Yang paling tak tahan, asek nak ke tandas jer..Arini dah dekat 20 kali masuk tandas..penat dah ulang alik masuk tandas..Hehehe..Ni baru kat Malaysia, dah rase beku sampai ke tulang sumsum der..Nak melumpat tinggi-tinggi la camni biar panas sket..

p/s : cane nak gi obesi tahun depan ni?Lalala :P

Kalau BEST, sila LIKE

20 ORANG MENYAMPUK:

ardinihumaira said...

SAMA LA KITA. HEHE :D

d_LA said...

dni : patutla ada bau..haha

fulas said...

hahaha...menyegakkn badan sejuk2 nie...orang mbuk pun leh segar..

d_LA said...

epul : tu la pasal..org mabuk pun x jd mabuk..hehe

fulas said...

hahaha...mandi la anda...

d_LA said...

epul : nanakkk..sejukkk ! :D

Zulfahmi Abidin said...

buruk weh perangai kau.mandi sekali jer.mandi lah ikut jadual.hehehhe..
Terkini:
1. Contest Makan Ayam
2. Eh! Kenape Nama Kau Vicky?
3. Saranan Aku Untuk Kerajaan

Fyzal said...

dLa.. kene biasakan la dengan sejuk baru la boleh gi obesi :)

ala sejuk tu kejap je.. beberapa saat pertama je bila nak mandi.

bukak shower.. terus lompat bawah air tu.. takyah pikir2.. hehehehe

d_LA said...

fahmi : jimat air maaaa...namun sy ttp rasa wangi :P

fyzal : berangan jer tu nak gi obesi..hehe..esoklah dla mandi..haha..

alexa yussida said...

hahahha...sama la kita dLA....:p
hari biasa mndi la sbb nk g klas..kalo tak mmg liat abesla...
wiken plak mndi sbb nak mnjakan badan dan rambut..ikut hati mmg tak nak mndi^^..mmg la ade air pns tp tak tahan sejuk bila kua dr toilet tu..aigooo

d_LA said...

alexa : hawhawhaw..ni dia 2 org pompuan mls mandi..alexa lg la sejuk giler kan..xleh byg cane la kesejukan kat moscow tuh..kalo dla maw bersimut 24h..hehe :P

fulas said...

haha....cam miss mbekkk la plak...

d_LA said...

epul : hape???sy dh mandi la arini <--sbb keje kene mandi awal..gegege

Pinky Pixie said...

kalo dok rumah, mmg yt x sentuh air kolam. slalu pakai water heater je. da duduk rumah sewa mase zmn blaja baru knal erti mndi air sejuk pg2. haha

d_LA said...

pinky : terbukti sudah ramai yg x suke mandi..hawhawhaw..pi mandi cik yatie..mucuk la :P

fulas said...

kire sbb kerje la yg mandi tu kn...

d_LA said...

epul : haha..taw xpe..kalo x agaknye dok termenung dpn tv lg taim ni..epul jom join GA dla..Tapi ni G.A kwn dla..dla tukang pomot n sponsor..kire bergabung la ni..mane taw ade luck

fulas said...

hehe...nk berusaha ah nie...

Lelord said...

heheheh akak sini pun sejutt gak..xde salji pun tp dh start musim sejuk kat doha ni

d_LA said...

epul : yer..sile berusaha ngan gigih.

lelord : agak2 sume tmpt mmg tgh beku kan skang ni..huhu

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥