APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Sunday, November 28, 2010

HALF NAKED GiRL in the middle of the ROAD

Tajuk jer lam bahasa mek saleh..Isi perut maseh bahasa mak saya..Tak sampai hati nak tulis dalam BM tajuk tu..Telus giler plak kalo dalam BM kan..Nak sebut pun malu..Kalo dalam bahasa mek saleh rasa berani lak nak tulis atau sebut..

Apa tujuan dla wat tajuk camtu??Nak populariti??No no no..Ada tujuannya dan kebanyakkan en3 dla ada maksud dan berkaitan dengan hidup dla..Dah lama nak utarakan isu ni sebenarnya..Oke, siyes ni dla tanya APA AKAN KORANG BUAT BILA NAMPAK "HALF NAKED GIRL" berdiri kat tengah-tengah jalan??Dla memang tak pernah jumpa sebenarnya, tapi nak tanya korang apa yang korang akan buat??

1 ~ cepat2 amik henpon canggih korang, snap sampai full memory..
2 ~ amik video then publish kat u tube, my tube or ape2 jerlah..
3 ~ kol kawan2, jiran2 supaya sume datang tengok free show ni
4 ~ Keluar dari kereta dan usik2 sambey jerit pheewitt2..
5 ~ Mengutuk-ngutuk atau ketawa guling-guling..
6 ~ Tak layan dan meneruskan perjalanan.
7 ~ Telefon polis.

Oke, ape jawapan korang? Dalam pekse SPM xde ni soklan camni..Dla nasihatkan korang la kalau2 la berdepan ngan situasi macam ni pelis2 la amik langkah yang 
KE-7..Cuba korang bayangkan kalau2 benda ni berlaku kat family korang atau kawan2 korang??Korang x sedih ke kalau ada yang amik kesempatan amik gambar atau amik video camtu, nak2 korang kenal.Macam kes aritu, ramai yang tengok jer, nasib baik ada abang polis lalu..Kesian kan :(

Yap, benda ni terjadi kat kawan dla, beliau memang sakit..Walaupun kitorang x rapat sangat tapi tetap terasa sedih bile sakit beliau datang  sebab memang teruk sampai beliau akan bertindak di luar kawalan..Contohnya macam tajuk kat atas tu, bukan sekali malah sepanjang dla hampir 3 tahun kat sini dah lebih 2kali kot benda camtu terjadi..Ekceli tengahari tadi dla pergi rumah dia, ada makan2..Memang beliau x sihat lagi, dapat tengok dari cara dia bercakap yang tak benti2 seolah-olah mesin..Tapi kitorang memang layan jerlah dia..Dalam hati rasa sedih taw..Dulu dla xtaw beliau ni sakit sebab memang dia nampak oke, peramah dan dla pernah MAIN FUTSAL dulu ngan dia, itulah kali pertama dla main futsal..Beliau sebenarnya sangat bijak malah mempunyai DEGREE, sebab tu bile dla taw yang beliau ni sakit camni, terkejut sangat2.Sejak 2menjak ni memang acap sangat sakit dia tu datang..Kitorang sume x leh wat apa2 taw..Tapi yang sedihnya bile ada gelak2 bila terjadi benda camni..Siap main2 lagi, hey taw tak kita semua berisiko terkena sakit mental ni taw sebab semua bermula dari STRESS !

Kita yang iman senipis kulit limau ni rajin2lah berdoa kepada Allah supaya kuatkan iman kita, lapangkan dada, tenangkan jiwa kita..Memandangkan hidup skang ni penuh dengan dugaan, godaan, asek nak enjoy jer..itulah dugaan untuk menguji sekuat mana iman kita..Sayang menyayangilah kamu, jangan ada hasad dengki, jauhi fitnah, jauhi umpat-umpatan, keji mengeji kerana semua ini boleh merosakkan hati..Bile ada kawan yang sakit, dekatilah dia, curahkan kasih sayang, temanilah dia kerana mungkin dia perlukan perhatian kita, 
mungkin ketika itu jiwa dia sangat sunyi..
pic pakcik g00gle
Doakanlah kawan dla tu sihat..Dla pun doakan korang2 sume sihat selalu taw..Jauhi stress, kadang2 kene enjoy juga, jangan straight sangat hidup ni..Macam2 cara nak hilangkan stress ni antranya bersukan, memasak, shopping [sekali sekala kene beli hadiah untuk diri sendiri sebgai ganjaran ], blogging, camwhoring, bersembang ngan kengkawan ke..oke sume, samat berhujung minggu :D

p/s : arini en3 skema ketas pekse yer kengkawan..
dla sayang korang sume..muah muah :P

Kalau BEST, sila LIKE

11 ORANG MENYAMPUK:

SyUhAdA said...

sedihnye..
xdpt nak dbygkan klau jd kat family sndri.
mintk djauhkan la..

Mknace said...

:):):)
kalau aku mau blank jap

d_LA said...

Syu : sedih kan..mintak dijauhkan sume tu..

Mknace : xleh bayangkan camne..mmg terkejut giler kalo jmpe..ingat yer, npk situasi camni trus kol polis oke..

alexa yussida said...

siannyee die...

moga die cpt smbuh...

taw tak,nex month cycle blaja sal psychology...rase2 nya msti akn ade n3 sal psiko nti...slalunye patient ckp doc yg gila bkn depa..doakn alexa ye..huhu..(kang masin mulut patient,naya jee..)

fizi said...

urm...kecian dia kan...tekanan punye psl. tp kt kg fizi pun ad pernah jadi kes cmtu dlu. tp org laki lah...huhu

pape pun...fizi doakan dia makin chat n xkn ad lg peristiwa cmtu...amin

d_LA said...

alexa : mmg kesian sgt2..dia mmg xleh serabut sket trus sakit dia dtg..gd luck alexa, cbrn tu berdepan ngan patient camtu..huhu

d_LA said...

Fizi : fizi taw kan sape..makin truk dia skang..tp kitorang x brani nak wat ape2, dengar jer kalo dia bercerita itu ini..tahun ni aje dh bape kali masuk spital..

gigi rongak said...

semoga kwn dla tu sembuh la ye.

d_LA said...

rongak : tq..rongak pon moga sihat2 slalu oke :)

miszlullaby said...

kalau ML,bukak kain tudung ML (coz still ade anak tudung) and gi balut badan org tu dlu..pastu bru la kol polis.

kesian kawan dyla,sakit mental ni mmg susah sikit..pening kepale ML belaja psal org sakit jiwe.Mudah2an sakitnye terkawal dan boleh sembuh.=)

d_LA said...

ML : tul tol..kalo ade kain, gi balut dulu sbb mmg dia x sdr taim tu..cume kdg2 takut dia ngamuk jer..cian dia

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥