APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Saturday, November 13, 2010

BLOGWALKING SOFTWARE !! PERLUKAH ?

* ini mungkin en3 hot chilli peppers*
Korang kalo kuat sangat berjalan nanti jadi macam pic kat atas..hehe..
Oke, dla rasa ramai yang taw pasal blogwalking software ni..Kalo kat kotak jerit dla dah bape ramai yang offer suruh daftar BLOGWALKING SOFTWARE..

1st masa taw tu tertarik gak..Senangnye, xyah la kite abiskan masa lama2 kan..Nak2 macam dla yang sangat penyibuk orangnya, software2 camni macam membantu sangat kan..Tapi dla kaji dulu kehebatan software ni..Sampai la dla perasan kat kotak jerit dla, ada la beberapa orang yang sama memang ari2 singgah blog dla..Memang suke ati la, kunun peminat setia kan..hehe..

Dla nak taw, once kita daftar software ni, benda ni akan auto BW kan, so sah2 la kalau diikutkan sebenar korang x bukak pun blog orang tu kan??Sume atas jasa mesin auto BW kan??

Dla yang lurus nipun kelik balik la kadang2 siap komen bagai lagi..Memang pesen dla kalo masuk blog orang, baca dulu, kalo en3 tu menarik memang dla akan rajen komen..Tapi dla rasa kene tipu sebab orang2 yang selalu blogwalking tu sebenarnya guna BLOGWALKING SOFTWARE ! Kata2 dorang memang sama jer pada blog orang lain..Ok, fine..korang x bersalah, ada benda yang memudahkan ofkos la harus dimanfaatkan..Tapi dla sure2 sangat, BW SOFTWARE ni hanya menguntungkan 1 pihak saja..So, kalo dah taw untung, nape x daftar jer??? Tak adil la babe, kalo kite BW ni sure2 la kita harap orang tu balas balik kunjungan kita..Kalo dah sume gune software ni, nampaknya blog yang kita wat ni hanya untuk syok sendiri la...
Sape nak datang baca ? komen apatah lagi kan???

Dla cakap pada pandangan dla je..Setakat ni memang x tergoda la ngan sistem ni, terpulang la pada korang..Kalo sape2 nak trafik menjunam naik, sila la download software ni, memang free jer...Senang gileer baboon beb, set jer bape riban link korang nak auto BW, InsyaAllah yang lurus x bendul cam dla ni akan balas balek..Padahal dorang x masuk secara sah pun..Nak kata emo x jugak, tapi tidak adil..Tepuk dada tanya selera..Dla dah kesan beberapa blog yang wat benda ni, tengoklah kalo mood baik dla akan klik balik..Yang kadang2 pelik tu, ada sesetengah blog dla rasa xyahla wat camni sebab blog dorang dah sedap dibaca, konpom2 orang akan singgah punya..Atau sebab dorang risau, nanti kalu x blogwalking orang kata sombong, camtu?

Style dla, USAH PAKSA PASTI LANCAR SELESA !! Dla kalo xde masa, tahan dulu la nafsu nak blogwalking ni, tunggu taim free baru la setat aktiviti balek..Baca blog kawan2 dla ni umpama terapi, sebab kita boleh baca pandangan orang tu orang ni, barulah best masuk dunia blog..

Apapun, korang yang buat keputusan..Dla x kisah kalo trafik x tinggi sangat..Cukuplah bagi dla blog ini sebagai medan untuk berkongsi cerita jer..Dla nak ucapkan terima kasih la yang selalu BW, komens..dla sangat2 hargai..Kalo dla x sempat reply tu mungkin dla ada prob masa..sebab dla memang ari2 x banyak blog yang bleh bw, mane yang sempat jer, tapi bukan main masuk jer, baca en3 baru jerit2, kalo en3 best dla komen skali..

HAPPY BLOGGING !!!

p/s : sori kalo ada yang terasa..dla maseh budak baru..kalo salah sila betulkan..

Kalau BEST, sila LIKE

17 ORANG MENYAMPUK:

aanie said...

weh,ada jgk ke software cmni?cmne nak tau org tu pakai software ni?mana aci kan??xbaek la...

Mr. J said...

pernah terjumpa satu softwaare lebih kurang macamtu lah/ harga dlm 300-400. tapi xguna.. kena iklhas dalam blogwalking baru ramai kawan betul tak.

d_LA said...

aanie : ade..aku mula2 x kisah lg tp lame2 tu rs bengkerk gak..kite beria lg g blog dia..aku ley taw sbb sari kdg2 4,5 kali dtg..xkan la follower riban2 ade ms byk kali kan..pastu lam blog dia mmg dia gtaw gune software tu..patutla setiap kali masuk ramai tgh online c2..tp tulah, aku ni gatal gak nak skodeng..haha..

d_LA said...

MR.J : skang ni byk yang free jer..2 ramai yg download tu..tulah..blog ni untuk dbaca bkn nak bw saje kan..

Farah-Izzaty said...

blogwalking ikut mood internet je la.. huhuhuhu...

d_LA said...

farah : samala kite..kalo bz, xyahla pakse2 kan..

Azman Roslan said...

BW secara manual, puas hati..

ardinihumaira said...

laaa... dni tatau pun tentang software ni. katak bawah tupperware tul dni ni huhu... apala diorang ni takat bw wat pe kita update.. kita nak orang baca an an an

d_LA said...

dni : haha..ni katak moden ni ddk lam tupperware..hehe..bygkan kalo sume gune software 2??huhu..lemau la dunia blog kita nt..

hiro said...

xyah la..t kne ban spammer

d_LA said...

hiro : tol tu..x perlu sume software camtu..

sabree hussin said...

memandangkan saya guna wordpress, bagi saya guna software untuk blogalking pun bagus jugak. senang nak carik blog orang. tapi saya lebih suka tinggalkan jejak dekat bahagian komen.

Kurang minat la nak tinggalkan jejak dekat bahagian shout box tu, macam tak ada impak je.

Lagi satu, kalau nak guna software, pakai la comment kahuna. oKla.. membantu untuk carik blog

d_LA said...

sabree : ooo..mcm tu yer..x pnh gune wordpress..tq yer :)

alexa yussida said...

ishk xske la org guna bnda alah ni..x ikhlas namanye..kejar traffik semata2..org nak berkwn bkn nk traffik..uuu...

d_LA said...

alexa : ha'ah kan..kalo nak traffic gi bwk kete, jmpe la nt traffic jam ke, traffic light ker..bla bla bla..

Anonymous said...

A friend in need is a friend indeed


[url=http://www.dsquared-outlet.com/dsquared-sandals.html]dsquared sandals[/url]

- shakwandee5ha

pasarsoftware said...

makasih infonya mbak yang cantik..hehe
saya blogger pemula mbak...salam kenal ya...

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥