BERANI MATI : BLOG AKU BEST !

Morning ! hakkk..kantoi baru bangun !
Terkejut dla ni, bukak2 jer blog tengok bahagian bloglist, aik..pehal ramai sangat yang berani mati ni??Dah cukup amal ape??Ade perang ke time tengah tido tadi??Sepantas kilat dla bukak walaupun tenet kesiputan..Wohhh, rupa2nya ini idea ABANG BEN 10 ! Bile skodeng blog orang lain best plak baca..hehe..


Tapi sebenarnya malu gak ni nak melobi diri sendiri, tapi tengah2 kebosanan ni dan pantang dicabar kunun.. lagipun dah lama x join segmen cik abam neh, asek terlepas jer dek kesibukan jalan raya.Well, BEST sangat ke blog aku?? Dla rasa terpaksa berpura-pura best ni, hawhawhaw..

Tapi dla nak rasa bangga gak, sebab dla wat blog ni tanpa tok guru..Sendiri2 godek..Masa tu akak dla yang suruh buat, disebabkan jarak jauh antara kami dla terpaksa wat sendiri itu ini..serius blur taim tu, bukannya dla ni blajar nak pasang widget sume ni..Tapi kira BERANI MATI la tambah itu ini..Walaupun dla xtaw istilah BLOGWALKING, GA time tu, dla tidak berputus angsa..Dla tetap teruskan perjuangan ini, tanpa segan silu.

Kalau ikut usia blog ni sebenarnya dah lebih SETAHUN tapi disebabkan masa mula2 start blogging dla masih blur2, kadang2 dalam sebulan hanya 2,3 en3 sahaja..Percaya tak kadang2 xde en3 langsung dalam sebulan, dla plak x reti nak beramas mesra ngan blogger2 lain, malu2 kucing la konon..Kemudian dla aktif balik selepas SPAIN menang WORLD CUP sebab dla memang vote SPAIN b4 WC lagi..Kire bangga yang amat la taim tu..Bertambah-tambah semangat lagi selepas B.A buat 1 projek bloglist dan dla terpilih..Sape tak rasa bangga weh padahal time tu follower baru 100 orang..WALAUPUN ABANG BEN X FOLLOW SAYA [saje kasi CAPS LOCK dan BOLD!], dla x kisah janji dapat masuk bloglist tu sebab ramai yang frust xleh masuk time tu..Hawhawhaw..jadi kerjaya sebagai BLOGGER ni start bulan 8 tahun ni di mana dla akan usaha untuk buat sehari 1 en3, kadang2 over sampai 5 en3, bergantung kepada idea yang tiba2 datang..

Kalau tengokkan kategori blog ni, leh dikatakan banyak pasal kehidupan2 dan pengalaman2 dla la..tapi dla ni gile sukan jugak jadi banyak jugaklah dla wat en3 pasal sukan sampai ada yang cakap dla ni REPORTER SUKAN dan pernah gak la en3 pasal sukan ni dapat NANGED yang tinggi kat INNIT, bertambah berkobar-kobarlah jiwa ini..Itulah tujuan dla buat blog ni, dla nak share pengalaman2 yang tak seberapa ni, kalu boleh dla xnak share story2 yang sedih, dla nak semua pembaca2  blog dla happy bila bukak blog ini..

Ape yang best pasal blog ni??Hermmm..jap nak telek..heheh..Dla rasa mungkin blog dla ni simple jer kot, x banyak widget gantung sini sana, pic pose maut pun xde..kat header jer ade opsss header tu dla design sendiri sebab xde sape nak tolong buat..hiii..Bangga la jugak, berfeluh-feluh buat walaupun simple aje..Ape yang dla baca dari readers dla, ade cakap dla ni klakar, bahasa yang happening..Hikkk..Maluuu sudah..Pernah ada yang cakap hilang sedih dia bila bukak blog dla, mau tak terharu wehhhh..rasa macam pusat terapi pulak..hakhak..Lagipun kebanyakan cerita dalam blog ni adalah berdasarkan kisah sebenar, nak reka2 siyes dla x pandai..Bahasa dla walaupun agak remaja tapi masih boleh difahami..Betul tak abang BEN??

Kalau pasal trafik jalan raya ni dla nak mantain jer dulu dalam 100-200uv sehari..Sikit yer, memang xleh lawan la blogger2 yang ribu riban, sesuai la dengan tahap kerajinan dla ni..hehe..Tapi yang pasti tahun depan nak lebih la sikit..Apapun yang penting apa yang kita cerita, sampai kepada pembaca2, walaupun trafik tak tinggi, betul x? Namun, SAYA TETAP RASA BEST ! :D :D

Jadi TERIMA KASIH, TQ, XIE XIE, KAMSAHAMNIDA, ARIGATO encek BEN ASHAARI kerana mewujudkan segmen yang memang BEST ni..dan juga semua pembaca2 blog dla ni, korang memang best la..Oke, dahla..Ade yang nak kena hempuk ngan keyboard ni asek best best jer dari tadi..

Mau BERANI MATI jugak? Sila klik SINI skang sebelum idea lain plak datang !

p/s : sorilah kalo terlebih best yerrr..abang ben yang suruh :D

Comments

Syafiq Rosli said…
keep it up..yeah..:)
aanie said…
berani mati mu buat statement ni..kekeke...aku x berani mati lagi nak join...wak segan la...
d_LA said…
syafiq : tq..yeah :)

aanie : hakhak..kebusanangggg !lame dh x join segmen BA, hyperactive sgt beliau tu, xdan aku nk kejar..kali ni xkire, best ke x best ke nk join gak..hawhawhaw..
CGG said…
waa.aaangg ben singgah tu:)
e.l.i.z.@ said…
hehhe akak pun jenis mls gak dyla hehe..tp xpela, berbelog pun suka2 kan
d_LA said…
CGG : xtaw la beliau singgah ke x..hehe..saje2 test market..miahaha..

K.eli : samalah, kdg2 suke bc blog org lain,cari cite best2..
nazirulhazwan~ said…
ape nk kesah ben x folo. den kan folo:P hehe
Miza Yusof said…
"Tahniah. anda memang berani mati"

salam singgah.
selamat berkenalan.
jemput ke blog miza :)
Lelord said…
ekekekekek akak lom berani
alexa yussida said…
kamikaze^^
blog dLA mmg best pon!!
go go power rangers eh dLA syg!
hee
hamzah ian said…
berani mati la...
d_LA said…
naz : dla x kesah pom..korang2 sume bezzz ape??kan kan kan..

Miza : tq miza..nt dla skodeng yer...sile masak nasi yer :P

lelord : belasah jer kak..suke suki aje :)

alexa : kamekaze siyut..x thn derr..tayam alexa ketat2 gak..heheh :)

hamzah : tido mati jer brani ekceli :P
Lulu caldina said…
wah..mmg berani mati....
keep it up girl..
Lulu caldina said…
cantik badge/banner kengkawan tu..
mcm mana awak buat jadik kecik yer?
Betul2 jimat ruang..
d_LA said…
Lulu : tq =)..errr jap dla copy coding dia..ni pun kwn dla yg ajar..kalo xleh gak nt dla wat tutorial yer..



lulu ejas kat height n width tu..kalo dla pnye size 66 jer..terai yer :)