APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Tuesday, November 30, 2010

TEMUI NOVELIS THRILLER NO.1 MALAYSIA

Yuhuuuu !! Sihat x semua?
Kenal tak sape novelis thriller no.1 kat Malaysia ni?? Ni dia pemenat no.1 beliau, ecehhh bajet tol..Betul la, dla memang selalu tertunggu-tunggu karya terbaru beliau taw..Once korang baca novel2 beliau, bleh tak tido malam weh, korang akan tido siang nanti..hawhawhaw :P

Beliau yang dla maksudkan adalah RAMLEE AWANG MURSHID, dla pernah wat spesel en3 pasal beliau ni, punya la minat kan, tahap demam kura2 gak la..Oke, info ni dla dapat dari KELAB RAM di mana beliau akan melancarkan NOVEL TERBARU beliau yang berjudul RAYYAN FANTASI.

Harga: RM19.90
Halaman: 512
Penulis: Ramlee Awang Murshid
ISBN: 978-983-124-615-3
 SINOPSIS !
RAHSIA susur galur Aiddin sengaja dirahsiakan oleh ayahnya, Ibrahim. Justeru... dia memiliki sebuah keluarga yang bahagia. Bagaimanapun kehidupan manusianya yang gembira dan ceria, tercalar apabila disahkan menghidap barah otak tahap empat. Doktor meramalkan Aiddin hanya mampu hidup dalam tempoh yang sangat singkat. Jiwanya terganggu dan sejak itu, Aiddin suka bersendirian.
Aiddin yang berduka cita ditenteramkan oleh tunangnya, Feena yang berjanji akan setia pada ikatan cinta mereka. Impian terakhir sebelum kematian meragut kehidupannya adalah untuk mendaki Gunung Kinabalu. Impian itu terlaksana, tetapi Aiddin hilang di kawasan hutan pergunungan. Selepas lima tahun berlalu, Aiddin muncul semula di kawasan tersebut. Sejak itu, beberapa siri pembunuhan ngeri berlaku. Manakala Aiddin sendiri sering mendengar bisikan suara perempuan.
RAMLEE AWANG MURSHID berjaya mewujudkan sebuah rahsia dalam lingkaran saspens, seram dan misteri dalam novel ini. Faktor cinta pula adalah pengikat, tetapi tidak semestinya tersimpul mati. Rayyan Fantasi merupakan genre yang berbeza dalam karya Ramlee kali ini. Ketika membaca novel ini, pastikan di sekeliling anda adalah realiti kerana fantasi begitu bijak menipu fikiran.
SUMBER : ALAF 21
Novel ini  akan berada di pasaran pada 4 Disember hanya di MPH Alamanda, Putrajaya. Manakala seluruh Malaysia hanya bermula 6 Disember 2010 ini. Kepada peminat setia, datanglah beramai-ramai ke MPH Alamanda 4 Disember untuk pelancaran novel dan sesi autograph dan menjadi antara pertama memiliki novel tersebut di Malaysia.
SUMBER : KELAB RAM [hahh..join da club skali oke!]
Bilalah dla leh jumpa encek RAM ni..Tapi kalo jumpe nak tanya ape ekkk...hehe..So, kalo korang rasa nak jumpa beliau ni apa lagi, ni lah peluangnya..Dla memang susah la nak gi, jauh derr tapi memang plan nak naik KL 3hb ni tapi ada urusan lain, rasanya x sempat kot nak usha2..huhu..Mintak2 la kalo kebetulan gi, sukenyeeeee....ouh ABANG RAM <---angau !

p/s : Alhamdulillah, our 1st GA sambutan sangat menggalakkan..tq sume yg sapot..tayam korang :D
Kalau BEST, sila LIKE

Monday, November 29, 2010

BERANI MATI : BLOG AKU BEST !

Morning ! hakkk..kantoi baru bangun !
Terkejut dla ni, bukak2 jer blog tengok bahagian bloglist, aik..pehal ramai sangat yang berani mati ni??Dah cukup amal ape??Ade perang ke time tengah tido tadi??Sepantas kilat dla bukak walaupun tenet kesiputan..Wohhh, rupa2nya ini idea ABANG BEN 10 ! Bile skodeng blog orang lain best plak baca..hehe..


Tapi sebenarnya malu gak ni nak melobi diri sendiri, tapi tengah2 kebosanan ni dan pantang dicabar kunun.. lagipun dah lama x join segmen cik abam neh, asek terlepas jer dek kesibukan jalan raya.Well, BEST sangat ke blog aku?? Dla rasa terpaksa berpura-pura best ni, hawhawhaw..

Tapi dla nak rasa bangga gak, sebab dla wat blog ni tanpa tok guru..Sendiri2 godek..Masa tu akak dla yang suruh buat, disebabkan jarak jauh antara kami dla terpaksa wat sendiri itu ini..serius blur taim tu, bukannya dla ni blajar nak pasang widget sume ni..Tapi kira BERANI MATI la tambah itu ini..Walaupun dla xtaw istilah BLOGWALKING, GA time tu, dla tidak berputus angsa..Dla tetap teruskan perjuangan ini, tanpa segan silu.

Kalau ikut usia blog ni sebenarnya dah lebih SETAHUN tapi disebabkan masa mula2 start blogging dla masih blur2, kadang2 dalam sebulan hanya 2,3 en3 sahaja..Percaya tak kadang2 xde en3 langsung dalam sebulan, dla plak x reti nak beramas mesra ngan blogger2 lain, malu2 kucing la konon..Kemudian dla aktif balik selepas SPAIN menang WORLD CUP sebab dla memang vote SPAIN b4 WC lagi..Kire bangga yang amat la taim tu..Bertambah-tambah semangat lagi selepas B.A buat 1 projek bloglist dan dla terpilih..Sape tak rasa bangga weh padahal time tu follower baru 100 orang..WALAUPUN ABANG BEN X FOLLOW SAYA [saje kasi CAPS LOCK dan BOLD!], dla x kisah janji dapat masuk bloglist tu sebab ramai yang frust xleh masuk time tu..Hawhawhaw..jadi kerjaya sebagai BLOGGER ni start bulan 8 tahun ni di mana dla akan usaha untuk buat sehari 1 en3, kadang2 over sampai 5 en3, bergantung kepada idea yang tiba2 datang..

Kalau tengokkan kategori blog ni, leh dikatakan banyak pasal kehidupan2 dan pengalaman2 dla la..tapi dla ni gile sukan jugak jadi banyak jugaklah dla wat en3 pasal sukan sampai ada yang cakap dla ni REPORTER SUKAN dan pernah gak la en3 pasal sukan ni dapat NANGED yang tinggi kat INNIT, bertambah berkobar-kobarlah jiwa ini..Itulah tujuan dla buat blog ni, dla nak share pengalaman2 yang tak seberapa ni, kalu boleh dla xnak share story2 yang sedih, dla nak semua pembaca2  blog dla happy bila bukak blog ini..

Ape yang best pasal blog ni??Hermmm..jap nak telek..heheh..Dla rasa mungkin blog dla ni simple jer kot, x banyak widget gantung sini sana, pic pose maut pun xde..kat header jer ade opsss header tu dla design sendiri sebab xde sape nak tolong buat..hiii..Bangga la jugak, berfeluh-feluh buat walaupun simple aje..Ape yang dla baca dari readers dla, ade cakap dla ni klakar, bahasa yang happening..Hikkk..Maluuu sudah..Pernah ada yang cakap hilang sedih dia bila bukak blog dla, mau tak terharu wehhhh..rasa macam pusat terapi pulak..hakhak..Lagipun kebanyakan cerita dalam blog ni adalah berdasarkan kisah sebenar, nak reka2 siyes dla x pandai..Bahasa dla walaupun agak remaja tapi masih boleh difahami..Betul tak abang BEN??

Kalau pasal trafik jalan raya ni dla nak mantain jer dulu dalam 100-200uv sehari..Sikit yer, memang xleh lawan la blogger2 yang ribu riban, sesuai la dengan tahap kerajinan dla ni..hehe..Tapi yang pasti tahun depan nak lebih la sikit..Apapun yang penting apa yang kita cerita, sampai kepada pembaca2, walaupun trafik tak tinggi, betul x? Namun, SAYA TETAP RASA BEST ! :D :D

Jadi TERIMA KASIH, TQ, XIE XIE, KAMSAHAMNIDA, ARIGATO encek BEN ASHAARI kerana mewujudkan segmen yang memang BEST ni..dan juga semua pembaca2 blog dla ni, korang memang best la..Oke, dahla..Ade yang nak kena hempuk ngan keyboard ni asek best best jer dari tadi..

Mau BERANI MATI jugak? Sila klik SINI skang sebelum idea lain plak datang !

p/s : sorilah kalo terlebih best yerrr..abang ben yang suruh :D

Kalau BEST, sila LIKE

KEMAS RUMAH ! MAU JOIN ?

Meh tulon dla kemas rumah..heheh..ape ko x keje ke cik dla parabola??
Keje la saudara saudari..Last week kan dla kecoh2 cakap system opis ni rosak, so keje terpaksa wat manual balek..Adehhhh, tapi disebabkan system rosak, copy data then pass terus so, keje siap ngan begitu cepat sekali..Saya merasa sangat bangga..hawhawhaw..Tunggula nanti system dah baek, maw jadi panda mata dla neh ngadap skrin pc..

Jadi masa yang ada harus harus dimanfaatkan kengkawan..Benda ni dah lama nak wat rombakan, masa jer xde..Memandangkan skang memang tengah lapang, nak wat rumah tenet kesiputan plak..Benda nilah yang dla tengah kemas2 ni..
Senarai link "KISS DOPLOH KALI" ni untuk 20 orang yang selalu bagi komen kat blog ni..So, kene kiss senyap-senyap 20kali..hahaha..So, sape2 yang nak masuk list ni sile komen slalu..hehehe..Hanya 20 orang aje tempat kosongnya, cesss bajet ramai sangat la skod cni.Haaa, check sendirilah ada x link korang, kalo ada dla nak ucap bebanyak time kasih kerana dengan komen2 korang la buat dla lagi semangat nak blogging dengan gegeh sekali..heeee~~

Haaaa..ni plak untuk geng yang rajen update..Sehari mau lebih dari 5 entri..Gile rajen kan dorang ni, so dla namakan mereka2 ini sebagai "HYPERACTIVE"..Kalo nak join sile rajen2 update..

Sebenarnya banyak lagi nak wat column ni tapi penat giler nak klik2 tadi sampai lenguh dah jari-jemari ini..heheh..Setakat ni wat yang ni dulu, mungkin sambung esok ke plak..hehe..Walaupun ade blog yang x komen, baca pun belum tentu lagi, tapi memang dla suke baca maka bertuah la kamu sebab menjadi pilihan dla..Kire ni calon mak mertua la ni..ngeeee~~

Kalau ada sape2 yang nak exchange link sile bagitaw yer, ataupun tinggalkan link korang kat bahagian komen..Nanti dla akan sumbat2 secepat mungkin[kalo ade]:P

p/s : oke, nak sambung kemas rumah selow2 :D

Kalau BEST, sila LIKE

Sunday, November 28, 2010

HALF NAKED GiRL in the middle of the ROAD

Tajuk jer lam bahasa mek saleh..Isi perut maseh bahasa mak saya..Tak sampai hati nak tulis dalam BM tajuk tu..Telus giler plak kalo dalam BM kan..Nak sebut pun malu..Kalo dalam bahasa mek saleh rasa berani lak nak tulis atau sebut..

Apa tujuan dla wat tajuk camtu??Nak populariti??No no no..Ada tujuannya dan kebanyakkan en3 dla ada maksud dan berkaitan dengan hidup dla..Dah lama nak utarakan isu ni sebenarnya..Oke, siyes ni dla tanya APA AKAN KORANG BUAT BILA NAMPAK "HALF NAKED GIRL" berdiri kat tengah-tengah jalan??Dla memang tak pernah jumpa sebenarnya, tapi nak tanya korang apa yang korang akan buat??

1 ~ cepat2 amik henpon canggih korang, snap sampai full memory..
2 ~ amik video then publish kat u tube, my tube or ape2 jerlah..
3 ~ kol kawan2, jiran2 supaya sume datang tengok free show ni
4 ~ Keluar dari kereta dan usik2 sambey jerit pheewitt2..
5 ~ Mengutuk-ngutuk atau ketawa guling-guling..
6 ~ Tak layan dan meneruskan perjalanan.
7 ~ Telefon polis.

Oke, ape jawapan korang? Dalam pekse SPM xde ni soklan camni..Dla nasihatkan korang la kalau2 la berdepan ngan situasi macam ni pelis2 la amik langkah yang 
KE-7..Cuba korang bayangkan kalau2 benda ni berlaku kat family korang atau kawan2 korang??Korang x sedih ke kalau ada yang amik kesempatan amik gambar atau amik video camtu, nak2 korang kenal.Macam kes aritu, ramai yang tengok jer, nasib baik ada abang polis lalu..Kesian kan :(

Yap, benda ni terjadi kat kawan dla, beliau memang sakit..Walaupun kitorang x rapat sangat tapi tetap terasa sedih bile sakit beliau datang  sebab memang teruk sampai beliau akan bertindak di luar kawalan..Contohnya macam tajuk kat atas tu, bukan sekali malah sepanjang dla hampir 3 tahun kat sini dah lebih 2kali kot benda camtu terjadi..Ekceli tengahari tadi dla pergi rumah dia, ada makan2..Memang beliau x sihat lagi, dapat tengok dari cara dia bercakap yang tak benti2 seolah-olah mesin..Tapi kitorang memang layan jerlah dia..Dalam hati rasa sedih taw..Dulu dla xtaw beliau ni sakit sebab memang dia nampak oke, peramah dan dla pernah MAIN FUTSAL dulu ngan dia, itulah kali pertama dla main futsal..Beliau sebenarnya sangat bijak malah mempunyai DEGREE, sebab tu bile dla taw yang beliau ni sakit camni, terkejut sangat2.Sejak 2menjak ni memang acap sangat sakit dia tu datang..Kitorang sume x leh wat apa2 taw..Tapi yang sedihnya bile ada gelak2 bila terjadi benda camni..Siap main2 lagi, hey taw tak kita semua berisiko terkena sakit mental ni taw sebab semua bermula dari STRESS !

Kita yang iman senipis kulit limau ni rajin2lah berdoa kepada Allah supaya kuatkan iman kita, lapangkan dada, tenangkan jiwa kita..Memandangkan hidup skang ni penuh dengan dugaan, godaan, asek nak enjoy jer..itulah dugaan untuk menguji sekuat mana iman kita..Sayang menyayangilah kamu, jangan ada hasad dengki, jauhi fitnah, jauhi umpat-umpatan, keji mengeji kerana semua ini boleh merosakkan hati..Bile ada kawan yang sakit, dekatilah dia, curahkan kasih sayang, temanilah dia kerana mungkin dia perlukan perhatian kita, 
mungkin ketika itu jiwa dia sangat sunyi..
pic pakcik g00gle
Doakanlah kawan dla tu sihat..Dla pun doakan korang2 sume sihat selalu taw..Jauhi stress, kadang2 kene enjoy juga, jangan straight sangat hidup ni..Macam2 cara nak hilangkan stress ni antranya bersukan, memasak, shopping [sekali sekala kene beli hadiah untuk diri sendiri sebgai ganjaran ], blogging, camwhoring, bersembang ngan kengkawan ke..oke sume, samat berhujung minggu :D

p/s : arini en3 skema ketas pekse yer kengkawan..
dla sayang korang sume..muah muah :P

Kalau BEST, sila LIKE

Saturday, November 27, 2010

MALAS MANDi


Gegegege...sejuk maaaaa....
Skang ni kat sini salji air turun dengan begitu lebat sekali...Tak tahan dla ni dibuatnya..Sampai berlaga-laga gigi ni menahan ketar babe! Haip, camni punya sejuk pun dah tak tahan ker??Ko bajet dok obesi hape??

Korang dah mandi??Haha, pe punya soklan daa petang2 gini tanya..Bape kali sari korang mandi ekkk??? Dla siyes gtaw, kalo weekend gini, x kuar mane2 ngan salji air yang x benti2 maw skali jer mandi..Hawhaw..tapi i tetap rasa wangiiiiii :D Shower heater dla rosak [ padahal setat pindah cni memang dah xleh pakai :P ], hiasan semata-mata lam bilik air tu..Tingat zaman skul dulu, pagi2 bertapa dulu dalam bilik air, termenung kemain lama sebab sejuk maaa...Last2 akak jerit suruh mandi barula amik cebok simbah2 air tu pun kat kaki dulu.Tapi kalo abang dla lagilaaa, kene mak dla jerang air baru beliau mandi...Lagi giler penyejuk beliau tuh..
Terfikir dla ni camne ALEXA ngan ML kat MOSCOW tu yer??Hiiii, dua orang ni jer kawan alam maya dok obesi yang kitorang saling ketuk2 pintu..Sane memang tengah lebat giler salji..Yang paling tak tahan, asek nak ke tandas jer..Arini dah dekat 20 kali masuk tandas..penat dah ulang alik masuk tandas..Hehehe..Ni baru kat Malaysia, dah rase beku sampai ke tulang sumsum der..Nak melumpat tinggi-tinggi la camni biar panas sket..

p/s : cane nak gi obesi tahun depan ni?Lalala :P

Kalau BEST, sila LIKE

Friday, November 26, 2010

NAK PELUK CiUM ADAM !!

Errkkk..ekceli tenet dla dah limit ni, kesiannnn...Sangat selow taw, GPRS jer naik..Dasat gak dla gune tenet sampai limit sudah..Ouh patutla, dla kan tengah gegeh menyedut drama MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO sampai dla x off lappy time tdo punyela nak bagi cepat abes download :D..Naseb baik ada post yang belum dipublish, so edit sikit2 jer..Rase lain jer kalo x post en3 sari..Dla prasan ada yang baru follow dla, sori sangat dla xley terjah n follow korang, tunggu nanti dla masuk opis yer..hee~~jangan lari taw ;)

Geramnya..Bile leh jumpe ni?? Kalo jumpe memang siapla dla peluk cium sampai lebam..Haha..Ni dia mak sedara paling ekstrem di abad ini..Rilex..rilex...dla geram nak peluk cium baby baru yang bakal menyerikan keluarga dla ni..Memperkenalkan, cucu baru mak ayah dla..hehe..
ADAM ASRAF !!
Wahhhh...jap nak kira bape orang dah anak buah dla..Campur tolak darab bahagi....jeng jeng jeng...20 ORANG SUDAH !!! Wahhhhh...Kakak dla pun tengah pregnant skang ni..Tahun depan sile sediakan bajet lebih yer untuk duit raya..
Ka-ching !!!
Ini anak abang dla, kakak ipar dla tengah berpantang kat rumah mak beliau kat PAHANG skang ni..Mak dla pun tak gi tengok lagi..Rasenye minggu depan kot ma ayah dla pergi, tunggu baby ni bawak balik MELAKA, senang sikit ma ayah leh tinggal lama sikit..Jeles..jeles..Ma ayah dla ni pantang cuti skolah, mesti panjang jer kaki pergi jalan2..Dorang ajak dla gi tapi next week dla ada keje pastu cuti pun tinggal bape ari jer..Tunggu nanti hujung tahun la dorang nak bawak balik KELANTAN..Leh dla peluk cium ADAM ni puas2..gerammmmmmm sangat2 !!
Tengok ADAM ni senyum2 kat korang plak..Mesti mimpi jumpe maksu beliau ni..haha..Muka chinese look kan, mebi ikut muka mak dia kot..Family dla mata bulat2, kecuali kakak dla jer cam amoi..
Alaaa Adam ni termenung masa depan ker??Tunggu yer, nanti maksu bagi hadiah..Nak cari hadiah kat Adam ni, xtaw nak beli apa..
Bile besar, jadi good boy taw :D

p/s : bile nak ada anak sendiri ni? :P

Kalau BEST, sila LIKE

Thursday, November 25, 2010

MY GiRLFRiEND iS A GUMiHO

ANNYONGHASEYO !!
Dah makan sayur??Haha..Kalo dah intro sebut sayur sayur ni pepaham la yer..Ni dia aweks koya datang nak jual sayur terbaik dari ladang ! Sudah ready sume??? Mempersembahkan sayur terbaru [terbaru ke?], 
MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO !!

Gumiho?? Kamu sume2 taw x Gumiho tu ape?? Menurut kamus dewan bahasa KOREA, GUMIHO kalo dalam bahasa mek salleh adalah FOX.Apabila diterjemahkan ke dalam bahasa Malaysia plak FOX adalah MUSANG ! Jadi, adakah MEGAN FOX itu ada hubungan dengan musang?? Itu kena tanya dengan encek musang..Musang jadian maybe??.*itu yang dla taw, rupe2nye salah..hawhaw..naseb bek ade orang tegur..kalo xm ni dapat markah separuh :P..TQ FAEZA tulon translate..Sebenarnya GUMIHO ni GU=9, MIHO=FOX..Jadi GUMIHO ni adalah MUSANG yang ada 9 ekor..betul dah ni kot sambey tunduk malu2 :P *

MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO @ AWEK SAYA ADALAH MUSANG BEREKOR 9 !! Haw..haw..naseb rrr dapat awek musang..Tapi musang ni musang yang cantek woooo..Ekceli dla tengah gegeh menyedut drama ni, baru suku siap babe..Siyes x sabar nak tunggu siap, nak marathon sampai lebam..Menurut my pren, kalo sape amik estero pakej beyond dapat tengok cenel ONE..Beliau la yang pomot cite ni abes-abesan kat dinding fesbuk dla..Menci tol, mentang2 la telebisen dla 15inch jer, xley pakai la pakej beyond ni..Hampagas tol! Save bajet i :D Alaaa kat cenel 391 pom dla x abes nak layan...Maka sebagai anak yang mendengar kata, dengan segera dla cari drama ni kat ASIATORRENTS. Perghhhh, naseb baek dah ada taw..So, skang ni tunggu abes download la dulu baru leh layan..x sabar x sabar..

Para pelakonnya memang pemes bagi pemenat sejati sayur iaitu :

LEE SEUNG KI [hero drama "BRILLIANT LEGACY"]
SHIN MIN AH [heroin drama "A LOVE 2 KILL, THE DEVIL..]

SYPNOSIS
"Cha Dae Woong accidentally releases a gumiho, a legendary fox with nine tails that eats the livers of humans. When he finds out that she is a gumiho, he ends up doing crazy things to prevent the girl from eating his liver."

awek comey ade 9 ekor..huhu..

Shin Min Ah..muda dari dla..x caye rase..

2-2 pakai baju kotak2..so sweet la :P

Mata gumiho dah macam kuntilanak..geget dia..haw haw..

Paling suke pic ni..so fantasy..

Comey kan?

credit to : KOREANDRAMA

Skang layan video lak..kalo nak nyanyi pun bley, sebab ade subtitle woo..
Hebat kan kawan-kawan..Enjoy :D





p/s : orang korea ni romentik dan penyayang kan..x caye tgk sports players dorang..sweet giler tengok ;) saranghae..

Kalau BEST, sila LIKE

Wednesday, November 24, 2010

P.M.S dan KENA RASUK !

Skarang pukul 1 pagi lebih lebih..Kejadah la wa nak update blog taim gini..Wa dah tdo tadi..Wa kene PMS..Taw x PMS tu ape..Yang gugurl mesti taw kan..Kalo wa dah bahasakan wa ni konpem angin wa ke utara selatan ni..Wa memang camni, tiap bulan akan lalui benda yang sama..Wa x kisah, dah nasib wa, lagipun bukan wa sorang, ramai yang kena PMS..
PMS = PERUT MEK SAKET !!!
Camtula keadaan wa semalam, sambey pegang perut mata wa layan cite anime "XXXHOLIC"..Walaupun petang tu wa dah telan ubat tapi saket maseh datang menepek di perut wa..Wa terima..Last last wa tertido depan telebisen 15inch wa ni.. FYI, ari2 wa memang tdo kat ruang tamu..Bukan wa xde bilik, wa bayar sewa sama jer..Wa ada katil. Tilam wa sangat empuk dan bilik wa sangat comey..Tapi wa punya kipas angin tu sangat segan nak berputar, jadi keadaan sangat peluh2 so wa mengambil langkah yang bijak, bentang je toto depan tv dan meneruskan aktiviti kuak lentang juga depan tv..

Sedang wa asyik melayan perasaan tido wa tiba2 telinga wa terdengar suara2 garau, gemersik, parau dan seksi juga memekik melolong..Wa dah taw dah, ni mesti keje budak2 kolej ni..Wa x paam tol la budak2 ni, nape dorang x balik kampung, hsemate wa cakap budak2 poli beliau dah setat cuti..Hsemate wa tu lecturer dan dia kate budak2  kolej tu pun patut dah cuti sebelum raya haji lagi..Camne watak2 mereka itu masih ada di sini??Mereka tak taw ke yang kami tak perlukan mereka sume???
Wa bajet camnilah rupe mereka ketika sedang berpesta di bawah..Atas kepala tu tanduk sebab orang xkan buat perkara camtu kecuali dah kene rasuk oleh setan2..Kalo korang dengar tadi, sangat hot temper taw..Wa yang tengah PMS ni lagi bertambah sakit..Nak2 wa dah tdo taim tu..Disebabkan mood wa tengah berterabur, wa dah terlepas cakap sambey tdo pejam mata..Wa cakap "budak2 ni nak kene ade sorang jatuh tangga golek2 sampai koma x sedar diri baru insaf agaknya !"Wa xtaw sama ada doa wa dimakbulkan ke tak..Siyesly wa dan seisi taman perumahan ini sume bengkerk..Ekceli acara pekik melolong ni setat dari waktu Maghrib lagi.Nape time setan tengah berpesta korang pergi raikan birthday kawan korang??Otak korang ada kat mana??Pale lutut??Ke taim raya aji banyak sangat makan otak lembu sampai jadi biol sangat??Dorang nyanyi lagu samat ari jadi taim pukul 7 lebih2..Tapi wa dah dengar budak lelaki sebelah tu dah marah dorang sebab bising yang amat..Tapi dorang dah kena rasuk, tinge pun lupe letak mana agaknya..

Lepas wa terdoa tadi, wa sambung aktiviti kuak lentang balik..Sampailah pukul 12 bunyi bising gile baboon lagi..Siyes bising, wa xtaw nak describe camne, sore masing2 lebih dari 5 oktaf..wa x sempat nak rakam tadi..Sampai satu tahap ni wa dah berdoa camni "YA ALLAH YA TUHANKU, KAU SELAMATKANLAH BUDAK2 NI"..Sampai dah xreti dah nak sound camne..Tadi pun jiran2 lain dah sound sound tapi dorang memang banyak kesan degil..Wa terus bangun, xleh tdo..Wa xtawla nak wat camne skang ni??Keadaan dorang ni sangat2 melampau..

Haruskah wa berjumpa ngan ketua taman perumahan wa ni???Atau direct ke pengetua kolej dorang??Memang x tahan dah, dahla bising pastu asek dating jer kejenya..Wa x jeles tapi aksi2 dorang tu sangat meloyakan perut wa ni..Semalam wa nampak dorang duduk mencangkung, muka mengadap pasangan pastu main sentuh2 dagu..YA RABBI...pe kejadahnya dorang ni???

Dulu wa penah wat aduan rakyat kat blog kesayangan wa ni..
Haaa, bacalah baru taw dorang ni degil x degil !
Klik sini --> "KENA SIMBAH!"
Dorang ni memang x serik2 kan..adik2 dalam blog ni sume good2 kan...

p/s : time kasih la sebab beri idea kat wa tuk menulis blog !

Kalau BEST, sila LIKE

Tuesday, November 23, 2010

HOKI ~ MALAYSIA KE FINAL

ALHAMDULILLAH...
Baru saja tadi tamat perlawanan HOKI INDIA vs MALAYSIA..Selepas habis separuh masa kedua tadi Malaysia terikat 3 sama dengan India..

Selepas diberi masa tambahan kot, dla pun tak sure tapi macam sudden death sebab selepas Malaysia score gol ke-4 terus tamat perlawanan sekaligus mengesahkan Malaysia akan ke Final untuk merebut pingat emas..
Hip hip hoyeee :D 

KEPUTUSAN
INDIA - [3], MALAYSIA- [4]

Pingat perak sudah pasti, namun pingat emas yang dikejar..
Malaysia harus tingkatkan lagi prestasi memandangkan lawan di final nanti bukan calang-calangnya..Jadi di final nanti MALAYSIA bakal berentap dengan PAKISTAN !! InsyaAllah, emas menjadi milik kita..YAKIN BOLEH MALAYSIA !!

~ SEKIAN, BERITA SUKAN..dLA melaporkan dari guangzhou, tganu :P ~

p/s : jum makan nasik !

Kalau BEST, sila LIKE

KALAU BERPACARAN VERSi CIK SHiDA

HAHAHAHA..
Hari ni mari layan miming CIK SHIDA neh...
Beliau ni memang pakar miming kat Malaysia..hehehe :P
Xyah fikir bukan2, just enjoy jer video miming beliau yang terbaru ni..
KALAU BERPACARAN...JANGAN TUNGGU LAMA-LAMA...LALALA..


Adeh...beliau ni dem x malu kan..hehe..memang selambe giler..
Dla memang malu la nak wat camni, tapi enjoy jer la tengok..
Layannnn jer...Mungkin itu cara dia nak hilangkan stress..
So, jangan amik siyes sangat yer..

p/s : tahniah 14 lagu yang terpilih ke AJL..bravo2..

Kalau BEST, sila LIKE

Monday, November 22, 2010

TEKNOLOGI KADANGKALA MENYUSAHKAN !!!

YUHUUU !!!
Hebat tak saya bleh update blog time ni dikala orang2 lain sebok mengadap tugasan..Ini bukan salah dla oke, sile marah kat encek2 server yang telah pengsan sejak pagi tadi lagi !! Seronok ke bila xleh buat keje?? Seronok la jugak mula2, rase nak lumpat tinggi-tinggi!Tapi bila dah masuk 3jam still x baek2 lagi, 
terus rase nak tdo bawah meja 8)


Itu yang best lah, tapi keje still masuk taw, once system dah oke, mula lah juling mata ni nak siapkan keje2 yang dah nak due..Hipertensi mak neh dibuatnya.. Sejujurnya keje ni kalo sume pakai komputer boleh menyusahkan hidup gak taw !! Memang la keje kita lebih sistematik..Tapi kalo dalam sebulan 2,3 kali down maw muntah hijau taw..Nak2 kalo time beliau tu pengsan kene tunggu berminggu-minggu baru recover memang la  rasa nak jer balik kampung ngadap ayam itik !!

Masa mula2 setat keje sini dla sempatla keje secara manual lebih kurang setahun la, pastu baru dorang install program yang memang bagus la tapi kalo mende ni guna server bermakna kalo server rosak alamak xleh wat keje la...Arini siap blackout lagi tadi nasib baik x lame..Fenin fenin..

PROSES MANUAL
1 ~ kene selalu bangun duduk <--bagus taw, secara x langsung ia adalah senaman !
2 ~ charting pakai tangan jer <--tangan menjadi lebih berseni..kononla...
3 ~ Mata menjadi lebih fokus sebab kene cari sendiri kedudukan lot..
4 ~ Kurang mengantuk kerana selalu bergerak..
5 ~ Kelemahan --> proses keje agak lambat !

PROSES KLIK2
1 ~ duduk jer atas kusi tu, xyah bangun2 dah <--patutla aku makin belon !
2 ~ type jer lot, trus kuar, kalo kene charting pun just klik2 jer..senang !
3 ~ Mudah ngantuk kerana mata mudah letih akibat terlalu lama mengadap skrin pc.
4 ~ Cepat dan hasil keje nampak pro..

So, mana yang best?? Tapi siyesly sejak sume pakai mesin ni, dla mudah sangat ngantuk kalo dulu dla jarang ngantuk kat opis, asek segar memanjang..Lately memang mudah sangat nak pengsan depan pc walaupun banyak acara iklan macam bukak blog ker, racing kete ke..Ni pun rase nak tdo jer..hoho..

Sebab itulah dla kene bersukan gak atleast sekali seminggu kalo x memang lemau tahap siput la..Bila peluh keluar, asid2 dalam badan pun keluar barulah rasa segar badan ni..Kalo x, urat tersimpul rapi jer.

p/s : jum kite race nak?

Kalau BEST, sila LIKE

Sunday, November 21, 2010

1 DISEMBER DAPAT 500 !

PENGUMUMAN PENGUMUMAN !!!
Dengar sini wahai orang-orang kampung sekalian :D

BANTUAN KHAS KEWANGAN KEDUA 2010 sebanyak 500 akan dibayar pada 
1 DISEMBER 2010 !!Hoyeeeee..Saya merasa sangat gembira..hehe..

Sile check PEKELILING PERKHIDMATAN BIL 11/2010 untuk lebih lanjut usia oke..
Gua dah bling2 ni..haw haw haw !!!

pic pakcik g00gle..

p/s : jangan boros2 sangat taw..beli ikut kemampuan oke..

Kalau BEST, sila LIKE

SUNDAY BLUES...

Hantukkan kepala anda..Arghhhh siyes ngantok ni...
3,4 ari lepas best jer rase golek2 atas katil...Yerrrrr...dla dah keje arini..
Sile sedar diri wahai cik dla..wekap wekap !!!

Asal ahad jer camni..hampagas tol !
*bibir kalah anita sarawak tu..haw haw haw..*

Tempat lain asek MONDAY BLUES, tapi bagi dla yang keje kat kawasan Pantai Timur ni, ari ahad la paling liat sekali mata ni nak bukak ! Pagi2 bangun dah rasa pening2 lalat..Banyak makan daging ker..Hek hek..Tulon !!! Kene wat something ni biar semangat balik..Tengah taip pun rase nak terkatup mata neh..Huwaaaaaa...So, pagi2 camni elakkan makan nasi lemak oke, kalo x konpom ade yang bergulung bawah meja..Jadi mulakan hari anda dengan NESCAFE !!! Heeee...pomot pomot :P

Mata pun dah jadi cam garfield ni  ^_____^
Oke, dla minum dulu !! Jap g ada perhimpunan plak..Ape ingat dak skolah jer ada perhimpunan :P..Best rrr dak skolah dah cuti yer, tadi taim nak g keje, kosong jer jalan, dah x jam kat kawasan skolah tu..Samat bercuti la adeq2ku sekalian yer..Jangan wat benda x senonoh taw, blogging xpe :D

Oke, dah boleh wat keje, eh gi perhimpunana dulu la..
Samat berkerja keras sume :D

p/s : yeay..dah bleh bw laju2..siap kamu dla serang abes-abesan nanti :D

Kalau BEST, sila LIKE

Saturday, November 20, 2010

TERLEPAS EMAS KE-4


Huwaaaaaaaaa !!!!!
Frust giler weh..terlepas lagi emas bagi acara BADMINTON REGU LELAKI AKHIR !! Ingatkan dapat la emas ke-4 malam ni..huhu..Tapi memang kedua-dua dah mempamerkan aksi yang cukup cemerlang..Memang sangat dramatik..perghhhh..dla plak yang dub dab dub dab tadi..Tapi akhirnya memihak kepada Indonesia..Argggghhhh!!! tensen !

KEPUTUSAN
KOO KIEN KIAT & TAN BOON HEONG [MAS]
vs
MARKIS KIDO & HENDA SETIAWAN [INA]

21-16, 24-26, 19-21

Agaknya tercapai tak target Malaysia untuk menggapai 9 EMAS ??? Nampak agak susah sikit kan, esok plak DATUK LEE CHONG WEI bertemu LIN DAN, harap2 China kasi can la plak kat Malaysia, korang dah banyak emas..haw haw haw...

p/s : esok dah setat keje..huhu..cam malas jer..ngaaa :D

Kalau BEST, sila LIKE

BADMINTON ~ LEE CHONG WEi KE FiNAL

Hai semua !!
Berita sukan bersama cik dla..Sorilah, dla baru sampai ni ekceli dari kampung..Terus ngadap telebisen.Bukak2 jer, datuk LCW dah hip hip hoyeee menang menentang CHEN JIN dari CHINA..Kalu mengikut rekod sememangnya memihak kepada LCW..Syabas datuk LCW..go baby go..hehe :P


KEPUTUSAN
LEE CHONG WEI [MAS]
vs
CHEN JIN [CHINA]

14-21, 21-15 & 21-7

Nampaknya, set pertama dimenangi oleh CHEN JIN tetapi LCW terus mara di set ke-2 dan ke-3..Cayalah..So, sape yang bakal ke final juga yer bersama-sama LCW, LIN DAN @ PARK SUNG HWAN...Memang harap2 dapat jumpe Park Sung Hwan tapi rase macam xde harapan..

Akhirnya memang LIN DAN pun menang..haha..So, final nanti LEE CHONG WEI bakal bertemu musuh tradisinya x lain x bukan abang LIN DAN untuk merebut pingat emas esok..Aiseyman...Jangan risau abang LEE CHONG WEI, makan beskut tiger banyak2 nanti yer cicah ngan air milo :D

KEPUTUSAN
PARK SUNG HWAN [KOREA]
vs
LIN DAN [CHINA]

14-21, 10-21

Saya mesti menang punyala..chaiyok2 !
Jangan lupe saksikan yer dorang ni main pada malam esok :D

p/s : skang pokes final tuk men's doubles lak..go Malaysia go :P


Kalau BEST, sila LIKE

Friday, November 19, 2010

BADMINTON ~ MALAYSIA vs INDONESIA

~belas ehsan pakcik g00gle~

Perlawanan BADMINTON REGU LELAKI SEPARUH AKHIR antara MALAYSIA menentang INDONESIA bagi menempah tiket ke FINAL akhirnya memihak kepada MALAYSIA !!!! Hip hip hoyeeeee...Ternyata bukan senang tadi, sangat sengit dan masing2 bergilir mata..Apapun syabas kerana mempamerkan persembahan yang memukau tadi :D

KEPUTUSAN
KOO KIEN KIAT & TAN BOON HEONG [MAS]
VS
MOHAMAD AHSAN & YULIANTO CHANDRA [INA]

21-19, 21-16

Tahniah diucapkan, semoga kita dapat membawa pulang pingat emas nanti..
Final nanti MALAYSIA bakal bertemu dengan pasukan INDONESIA juga iaitu
MARKIS KIDO & SETIAWAN
CHAIYOK CHAIYOK KOO-TAN !!

p/s : tulonlah amik minah ni jadi pengulas sukan

Kalau BEST, sila LIKE
There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥