TARA S4 - iVAN dan HiLDA TERSiNGKiR

pic from mr.g00gle

Ehem..ehem..dla selamat sampai ke tanah air pada pukul 7 petang tadi..
eksen cam dok oversea jer minah ni..

Line tenet super tenat tapi bleh lagi update, 
nak "bw" jer terkehel mata tunggu abes loading..
Malam ni dla nak update tentang 'reality game show' - T.A.R.A S4 
yang sudah pun memasuki minggu ke 6 !
Malam tadi menyaksikan pasukan Malaysia tersingkir iaitu pasangan suami isteri 
IVAN n HILDA [lihat gambar di atas]!
[ ayat skema kertas peperiksaan oke 8) ]
Terus terang, dla x frust pun..hehe..

Oke, perjalanan kali ini ialah ke NEW ZEALAND wehh..walawehh..sonot tuh :D
Tahun depan nak masuk T.A.R.A gak la camni, leh travel2, untung dapat adiah lagi.
Sape nak jadi pasangan dla sile lompat 40 kali skang !
Sambung balik, minah ni bukan leh layan sangat, 
merapu, meraban, mengabang telipot jer kejenya.
Task pertama ialah mencari uncle yang sedang memancing..
Siyes lawa la tempat ni..meleleh air hidung gua..
Setelah semua berjaya jumpe pakcik fisherman tu,
 tugasan kedua adalah kena gergaji pokok..

Taim ni pasangan Malaysia Khairie n Ethan yang sampai dulu tapi shayangggg, 
taim tu dah tamat waktu operasi, so terpaksalah tunggu pagi esok..
Maka sume2 dapat bersaing semula la pagi esoknye.
taim ni memang super klakar tengok gelagat dorang gergaji, macam2 gaya..
X silap dla, pasangan The Riches siap dulu diikuti Khairie n Ethan..

Tapi tah mane silapnye, Khairie n Ethan leh lewat sampai tuk wat task seterusnya 
iaitu sama ada BUNGEE JUMPING @ SWING !
Pasangan dari India SUNAINA n DIMPLE dikenakan U TURN oleh pasangan dari Singapore iaitu Claire n Michelle.
Jadi selepas dorang pilih untuk terjunan lelabah, dorang terpaksa naik buai lak..
Bagi dla, naik buai xlah segayat bungee jumping sebab yang swing tu naik berdua,
 leh puluk2 kalo gayat..
Di sinilah bermulalah kesah tragis pasangan Ivan n Hilda..Si Hilda ni memang fobia ketinggian, tapi dorang pilih nak wat bungee.Bile Ivan dah siap terjun, Hilda dah nangis2 xnak terjun siap nak amik penalti 4 jam.Kendian, Ivan suggest tukar task wat Swing lak..Naseb bek la swing ni naik berdua leh peluk2..

Task seterusnya adalah bermain ragbi..
Final task, semua ke Queenstown tuk dapatkan task terakhir ke pit stop.
Pit stop minggu ini adalah di Coronet peak, Queenstown..
Sangat sejuk dan cantik ma kawasan pergunungan ni..

Kedudukan kerusi seperti di bawah ini yer :

1st to arrive - THE RICHES [PHI]
2 - HUSSEIN n NATASHA [INA ~ saspek la uncle hussein ni, cool jer]
3 - CLAIRE n MICHELLE - [S'PORE]
4 - JESS n LANI [PHI]
5 - ETHAN n KHAIRIE [MAS]
6 - SUNAINA n DIMPLE [INDIA]
Last to arrive - IVAN n HILDA [MAS ~ ELIMINATED]

Kekadang tak sanggup tengok Hilda yang selalu mengeluh, kurang energy dan banyak task Ivan yang setel..Ivan memang sangat cool la beb..So, it's okelah dorang terkeluar lagipun masa minggu ke 2, dorang yang 1st sampai, 
dah dapat hadiah awal2 lagi..
 kalo x silap lappy vaio n money money money..kaching !
Skang, Malaysia berharap kepada Ethan n Khairie..
Pada pengamatan mataku yang redup ni dorang memang mampu untuk ke final dan pesaing yang terdekat ofkos la THE RICHES !
Apapun, semua mampu untuk ke final, 
kadang2 silap percaturan sikit jer dah boleh merubah kedudukan..

ETHAN n KHAIRIE !!! GOOD LUCK GUYS :D
MALAYSIA BOLEH ;)

p/s : esok pagi menu nasi kerabu lagi..hoyeee :D

Comments

Kuman Chaos said…
kat tv tgh rerun sekarang... iritating betul tengok hilda tu ehhe Ivan mmg sabar sungguh..
Kuman "Siti Balqis tipu?" Entry
JaJa'Z said…
hai dear...jaja pun buat review TARA kali ni..jemput ke blog ek..
d_LA said…
kuman : dla lak xley sbr tgk hilda..saspek la ngan ivan tu..

jaja : dgn segera dla terjah blog jaja :D
miszlullaby said…
rancangan baru ek dyla??cambest jek..hehehe..tapi skrg susah nak tgk tv online kat sini..uuuu...
axelida said…
yeayyy.... smlm tgk half jer... walopon sokong Malaysia tp tak perlah si hilda tu kuar... mmg ke laut lah dia tu... sibbek hubby dia cool jer!

go go ethan & hairie.. hope ur in top 3..
d_LA said…
ML : ni dah masuk season 4..rncgn ni ala2 xplorace tp yg ni lg jauh la travel..mmg best..

axelida : ramai yg skg si hilda tu out..manja sgt..naseb bek la ivan tu penyabar kan..