APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Thursday, October 14, 2010

TAHNIAH SKUAD BADMINTON NEGARA !


PHEEWITTTT !!!
Tahniah skuad badminton negara berjaya menambah 3 pingat emas untuk 
hari terakhir SUKAN KOMANWEL di New Delhi ini 8)

Selepas REGU CAMPURAN berjaya mengalahkan pasukan England,
22-20, 21-12, 
DATUK LEE CHONG WEI juga turut mendapat pingat emas bagi acara 
perseorangan lelaki dengan mudah menewaskan 
pemain dari England iaitu OUSEPH RAJIV
21-10, 21-8

Sekali lagi Malaysia berjaya mengharumkan nama negara di dalam acara 
REGU LELAKI..
KOO KIEN KIAT & TAN BOON HEONG berjaya mengalahkan 
pasukan ENGLAND juga iaitu ROBERTSON NATHAN & CLARK ANTHONY 
21-19, 21-14..

Pertembungan yang paling mendebarkan tentunya bagi pemain perseorangan wanita Malaysia iaitu WONG MEW CHOO yang bakal bertembung dengan pemain dari INDIA iaitu NEHWAL SAINA.Rekod pertemuan mereka ternyata menyebelahi pemain dari India dan nampaknya Wong Mew Choo akhirnya gagal menghalang Nehwal Saina bagi mendapatkan emas ke-4 buat Malaysia hari ini..
Memang frust la sebab masa 2nd game sepatutnya Mew Choo boleh menang. Bile dah masuk game ke-3 memang jelas kelihatan yang Mew Choo sangat2 kepenatan manakala Saina terus garang mengasak..
Memang kagumlah tengok kecergasan Saina tu..
Geram jer lady_dyla tengok muke beliau yang penuh konpiden tu..hoho..

Keputusannya EMAS untuk INDIA, PERAK untuk MALAYSIA

19-21, 23-21 & 21-13

Apapun syabas diucapkan kepada semua kontijen Malaysia yang bersungguh-sungguh bermain sampai lady_dyla terpaksa kensel taw latihan badminton petang ni semata-mata nak beri sokongan kepada pemain Malaysia..Jadi malaysia berjaya mengumpul EMAS -12, PERAK - 10 dan GANGSA - 13. Total semua = 35 pingat

MALAYSIA BOLEH !

Kalau BEST, sila LIKE

13 ORANG MENYAMPUK:

hazman aka species1980 said...

sayangnya... team badminton pompuan KALAH .... huhuhu

kisahsensasi said...

Dan kalau tak silap... MALAYSIA dah lepas sasaran 10 pingat EMAS....

e.l.i.z.@ said...

wah lawa la blog awak...
erkkk tak follow la pulak badminton ni..tahu pasal hokey je sbb Dr sy tu couch national hokey team heheh

d_LA said...

hazman : 2la, syg giler patut ms game ke-2 tu bley menang..slalu jer kalah ngan saina tuh..haishhh

kisahsensasi : ha'ah, dh smpai dh target 10emas

eliza : tq..hehe..dyla mmg giler minat bdminton ni sbb sukan ni jer dla leh main..huhu

Faiz said...

cayalah malaysia...tp terkilan lak sikit mew choo kalah...aduyai..neway..syabas...
**HIT MY LATEST UPDATE HERE**

d_LA said...

Faiz : iyeee derr..mmg geram sgt2 td, ptut jgn bg main rubber td [mcmla mew choo nak maen rubber kan..haha]..
saina tu fizikal dia kuat btol..x nmpk letih pon

Fello Ariza said...

da mcm reporter sukan kat india jek :P

d_LA said...

hahaha..ada hrpn x jd pengulas sukan??ganti hasbullah..hehe..abes dah fell, pasni nak ulas sukan pe xtaw..

asmaroro said...

yay! malaysia boleh!

Faiz said...

p/s:thanks follow my blog..blog nie dh msuk dlm ruang blogger di blog sy...=)
**HIT MY LATEST UPDATE HERE**

d_LA said...

asmaroro : MALAYSIA BOLEH !!

faiz : tenkiu faiz =)

saya_arief said...

hebat2..malaysia memang hebat...
:D

d_LA said...

arief : hebatkam..saye berbangge..

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥