APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Saturday, October 23, 2010

SELERA GADIS KAMPUNG !

Adeh, kalo balik kampung ni, senang jer bangun pagi mak dah masak ataupun mak siapkan sume bahan2 dla tolong makan..
eh masak la, saya kam perempuan..miahaha :D

Arini kan rasa nak masak jer, walaupun tinggal berdua jer, 
rumet dla balik kampung tapi nak masak gak..
Dla lapar nasi..Dalam fridge ada nugget, sosej tapi dla xnak western food..
Nak nasi gak..Nak nasi yang lauk ala2 selera kampung jer..
Ni mungkin petanda kot next week kene balik kampung..heee~~

Dengan semangat kesukanannye, dla mula menjalankan operasi di dapur..
Taw nak masak ape??
IKAN SARDIN jer..haha..
Kan dah kata tekak ni ngidam masakan2 cam gitu jer..
Mari kite saksikan keganasan beliau di dapur !!!


Oke, bahan2 asas dah bersedia nampaknya tuk dikerjakan..
Klung klang klung kleng..
Ting...Ting...Ting...
SIAP !!!

TADAAA ;)

ikan sardin spesel..spesel apenye kalo dah ikan sardin jer :P


sayur itu menu wajib !!
SAYUR GORENG jer tapi bestt :P
[puji diri sendiri, x tahan tol]


Yang ni paling dla suke !!!
IKAN PERKASAM :P
Mabeles, my peberet..kamu kamu sume suke x??
Dulu siyes x  suke, siap tutup idung lagi kalo mak goreng, 
pastu blaja makan ngan member dla kat Kuantan..
Skang ni HANTU IKAN PERKASAM !
Ni jerlah menu dla arini, ingat nak taruk budu tapi bile fikirkan yang ikan perkasam tu dah super masin, next time la budu tu ;)
Kang ado yang kono daroh tinggi !

Errr..sorilah kengkawan pic cam gempa bumi sket, siyesly camera ni tunggu mase jer nak disemadikan..DSLR DSLR..ouhhh 8)

p/s : burppp..Alhamdulillah..dah kenyang :D

Kalau BEST, sila LIKE

12 ORANG MENYAMPUK:

ardinihumaira said...

fuhh sedapnya :D

d_LA said...

dni : mskn paling simple, membujang camnila :P

Nabilah said...

hurmmm , lapar .....

d_LA said...

nabilah : lpr ker??cpt g skodeng dpur..hehe

Tomato Gurl's Life said...

nampak sedap..nak sikit~

d_LA said...

cik tom : sedaplah jugak smpai abes dh..haha..

g0m0k9enDek said...

ohhh.. kenapa buat saya lapa???

d_LA said...

g0m0k9enDek : haha..ni baru sardin x tom yam lg..hehe..nt dla wat tomyam lak..lalala

alexa yussida said...

rajen2...:D sedapp ape sardin..hee:)

d_LA said...

alexa : kan..sape kate x sedap meh cni rase..hehe

asrul amanda said...

nak jugak.

d_LA said...

asrul : dah selamat dihadam sudah..hahaha

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥