APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Sunday, October 31, 2010

MiERA HASSAN + FARHAH

Sape mereka berdua ni??Ape hubungan mereka berdua?
Apa pula hubungan mereka dengan lady_dyla???
Hahaha..ko propa jer lebih dla..
Malas nak bermukaddimah pepanjang jap lagi layan la 
bebelan yang panjang kat bawah ni !
Miera Hassan dan Farhah ni telah mengetag dla sebenarnya..
Disebabkan tag yang sama leh la dla wat sekaligus ya..jimat masa..hehe..
Dla mintak maap la yer sebab lewat jawab tag ni :D

Ini kata2 hikmah dari dorang berdua !

"once you have been tagged , you are supposed to write a note with 25 random , facts , habits ,  or goal about you? at the end. choose 25 people to be tagged. you have to tagged a person who tagged you.. if i tag you , its because i want to know about you."

jomlah layan 25 benda sal dla..hentam jerla yer..mood x bape stabil arini..
1 - dla x suka bagi nama penuh dla sebab sah2 korang x ingat punye..haha..nama dla berbelit skit so xyah gtaw la..hahaharun !

2 - nama panggilan dla sangat banyak oke..Antaranye paling pemes ----->
~DLA /LA..majoriti gune nama ni..
~FARRA [bos kedai henset panggil]..
~BABY[ni my sis jer panggil, nmpk manje kan tp beliau ngengade  jer tu pnggil dla baby]..
~kadang2 beliau panggil dla KEBBI...BI..BOLA ADIGUN [lupe la camne leh dpt nama ni]...
~MAK SU LA..geng bas skolah
~E-TEK [baca n0.4]...
~ALIEN [yg ni kjp jer naseb bek taw..xnak cite sebab sumpah malu..haha]..
~DILLA VILLA [ni taim WC bebaru ni]..
~panggilan hangit terbaru sangat2 x suke, bile bos baru dla panggil "SITI @ TI"..ouh dem..x suke tapi gua redha..

3 - dla xde gambar taim kecik sebab dla nakal, sume pic yang ade gmbr dla, dla koyakkan sebab x suke tengok..hoho..skang ni sumpah nyesal !

4 - Masa darjah 2 pernah masuk pertandingan bercerita, dapat no.2..tajuk cite 'ANAK ITIK HODOH' pastu abes budak2 ni panggil dla itik..panggilan hangit itu lekat sampai form bape ntah..giler ahhh..tp dla x marah pun malah berbangge..miahaha :D

5 - dla n family sangat sayangkan kucing..kalo kucing tu dah meninggal, kitorang akan nangis sama2 biasanya dla n my sis la berkabung sambil tengok gambar kucing..huhu..emo sket bab2 kucen ni..

6 - Masa darjah 5 pernah berlaku kejadian pelik, dla jatuh dalam lombong tapi sempat berpaut pada tepi lombong..xtaw camne dla leh naik sendiri sebab taim tu tengah hujan, ofkos la licin kan..kalo dla jatuh konpom mati lemas punye..kejadian ni dla x gtaw kat mak dla smpai skang..naseb bek la mak aku x pandai blog2 ni.

7 - masa form 1, pernah jatuh terlentang tepi makmal sains, taim tu tengah bawak air milo lam plastik..abes kene baju skolah..lebih memalukan dalam makmal tu ade abang2 senior..dla lari laju2 sebab lewat nak masuk kelas last2 baik punye lentang..giler tragis keadaan dla taim tu..

8 - dlu nak jadi doktor, tapi tersesat masuk bidang kejuruteraan..sampai jumpe kaunselor sebab tengah krisis kerjaya, jawab2 soalan memang terarah ke perubatan tapi dah terlewat nak tukar kelas..naseb bek gak la dla ni minat melukis..adehhhh...

9 - dla ni x rajin sangat blaja, kuat termenung, result pun cukup2 makan aje..suke sakat cikgu2 terutama skali SIR PHANG..haha..sebab beliau slalu kutuk kitorang yang kuat sembang ni, malas wat keje..ouh..dla bukan student yang baek taw..hoho..

10 - Pertama kali berjauhan ngan family lepas SPM wat diploma kat Kuantan..Dorang kate dla ni kuat semangat sebab x nangis masa berpisah ngan family..kene nangis yer..hehe..

11 - bagi dla, tinggal di Kuantan adalah momen paling indah, xtawla dla memang suke stay kat Kuantan [sape2 orang Kuantan@Pahang sile berbangga]..siyes taw, dla suke ngan suasananya, orang2nya, makanannya..memang jatuh cinta ngan negeri Pahang tu..sebab tu dla suke bercuti kat Kuantan..

12 - lepas abes blaja dla keje kat kedai henset selama 5 tahun beb..lame giler kan..xtaw la, yang pasti dla giler enjoy keje kat situ..bos yang baik, suasana yang selesa..rindu plak..huhu

13 - tahun 2007 dla dapat keje gomen kat P.T.G kuantan..siyes suke giler..hehe..tapi kontrak jer..tapi sempat keje 6 bulan jer pastu dapat tetap kat JPPH T'ganu..Meraung xnak benti keje kat Kuantan..hehe..giler  kan..sebab masa kat P.T.G dla banyak out station, dla suke la kalo bab2 ukur jalan ni.Amik masa gak tuk stabil perasaan kat cni sampai family risau..menyusahkan orang tua tol la dla ni.

14 - dla memang suke main badminton dan suke tengok cenel sukan..kalo bley nak encek suami yang pandai bersukan..hehe..kalo terer main badminton lagi best, leh partner ngan i :D

15 - tingin giler nak gi KOREA..bilelah dapat pergi sana yer..hoho..

16 - dla ni memang SUSAH NANGIS tapi once dah nangis susah nak benti..So, jangan wat dla sedih2 taw..haha..

17 -  suke baju ladies tapi x suke pakai sebab rase cam x comey jer dla pakai..

18 - sangat2 suke baca novel karya RAMLEE AWANG MURSHID..memang terbaekkk...

19 - jatuh sawan tengok mini cooper @ vw beetle..tapi kalo jazz pun dah suke sukiyaki..

20 - suke baju branded sebab rase lebih bermutu walaupun mahal sikit, tapi kalo nak beli baju murah dla beli kat kedai bundle terus..tapi tetap pilih yang branded tu..hehe

21 - x reti nak diet..cakap jer nak kurus tapi makan x ikut taim..asal lapar i sumbat jer tanpa segan silu..sangat suke makan nasi kerabu, ikan patin masak tempoyak, ikan keli, ikan perkasam..yum yum..

22 - tingin nak reka sendiri rumah..nak design rumah lain dari yang lain..heheh..

23 - dla nak sangat daki gunung kinabalu..sape2 kalo ade wat program ke sana ajak dla yer..kalo dla free sure2 dla gedik2 nak join gak..


24 - dla ni bley dikategorikan budak ganas gak la namun begitu cheewahhhh beliau sangat2lah menjaga hati kengkawannnya walaupun beliau x kisah pun kawan2 dia jaga hati beliau ke x.

25 - walaupun saya dah tua saya x kisah kalo kamu2 yang adik2 dari saya panggil nama jer x bahasakan kakak..bukan sebab dla ni bajet nak muda aje tapi xnak ada perasaan jurang..ngerti kamu?kalo nak bahasakan aku ngko pun dla x kisah..dla sangat2 x selesa kalo ade yang terlalu menghormati dla tp sangat2 geram kalo yang suka pijak2 atas pale dla @ buli2 dla..siaplah, dla akan buli balek.hahahahaha...


oke..skang dla tag kepada :


 
[ xnak wat pom xpe, x kene penjara pun..hehe..tapi kalo buat kamu memang hensem lagi macho lagi cun malah sangat bergaya dan sopan lagi]

wahhhhh....berjaya siap..kagumnye 8)


p/s : sangat sunyi sepi skang...hurmmm

Kalau BEST, sila LIKE

16 ORANG MENYAMPUK:

Farhah Zaidah said...

wah...tima kasih...terkjut tgok ada nama sy kat tjuk entry akak...heee... ingatkan wanted apa...mesti pengalaman pahit yg jatuh lombong tuh kan....

d_LA said...

farhah : pomot nama farhah..hehe..lepas jatuh tu trus balek rmh, otw tu kelu lidah ni sbb terkejut sgt..tulah, nakal sgt

chentamiera said...

hihi....suka mini cooper, tp xcam kamo..hihi
sweet sgt sebab berkabung biler kucing mati.. =)

thanks jawab tag ni..sekarang saya dah kenal kamo cikit... =)

Fello Ariza said...

huh?

alien?

ni yg wat tertanye2 nih..haha

d_LA said...

miera : hehe..samat berkenalan :D

fell : aiyakkkk..xnak cite..siyes malu..haha

Yanie J said...

dla thx dear..yanie da wt tag ni tp tape dear t yanie link name dla skali kt tag yanie da wt tu ye;) maseh byk2 yeee

cacing said...

tag ni cacing tak terbuat pun lagi... ehhehe... bnyk nak kena isi.. kalah report final year..

Tomato Gurl's Life said...

novel ramlee awang murshid mmg best...dyla..ciktom penah buat dah tag ni..nati ciktom update je nama dyla kat entry tue ek..tenkiu tag tau..lain kali kalau sudi tag lg ;)

http://tomatogurlslife.blogspot.com/2010/10/pleasa-jangan-tag-saya-lagi.html

Syamnuriezmil said...

nama den ade.. nama husband den pun ade.. erkkk!

alexa yussida said...

dLA..alexa tidaklah serajin dan sekental kamu...hehehe...cuba la tgk alexa nyer..kat sini
http://iammemaself.blogspot.com/2010/10/dvatsat-piyat-twenty-five.html


..suwi sbb da buat awl2:p kehkeh..nak taw pape tanye je taw...:D

miszlullaby said...

hihihi..ML kene tag..Ngeee...Nanti Ml buat k.=D

p[A]n[A]d[O]L said...

yuhuuu dyla..
thanx 4 de tag yer tpkn panadol da wat tag nie..
smpi kering otak nie d kerjakn..hehehe
apapun, thanx.. ;)

FiqaSaleh said...

wahhhhhh... camne nak tulis nii.. byk nyeeee... hehehehe... :D :p

singgah berambeh "halooooooweeeeeen"

FiqaSaleh said...

i dah buat dah..meh le baca klu nak kenal2... :p

singgah berambeh "25 perkara"

ZaCKiR said...

ada la nm sy, adeh2, sori byk2 x bls blk, besa la sebok skit

ZaCKiR said...

ada la nm sy, adeh2, sori byk2 x bls blk, besa la sebok skit

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥