APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Tuesday, October 12, 2010

KAWASAN KEMALANGAN !

Depan rumah dyla ni dah boleh dicop sebagai KAWASAN KEMALANGAN tau !
Bayangkanlah dalam tempoh hampir 3tahun dyla menyewa kat cni, dah berapa kali accident kat situ, lebih dari 5kali kot..
Di tempat yang sama, betul2 dekat simpang nak masuk ke taman dyla ni..Kawan & housemate dyla pun pernah accident kat situ jugak..

Dan semalam, dalam pukul 10 lebih, taim tu dyla tengah suke suki blogwalking, tetiba giler kuat tau bunyi brek pastu dummmm !!!! Taim tu ingatkan bunyi brek lori pastu terlanggar apa2 ke, sebab memang kuat sangat bunyi dia. Bila bangun pergi tengok, Ya Allah motor rupa-rupanya..
Serius kuat sangat bunyi dia..

Tapi yang peliknye, xtau camne beliau tu leh terbalik sebab dia jatuh sorang2 jer, yang mengerikan lagi masa dia jatuh tu terus senyap, langsung x gerak apa2 badan, macam pitam ke apa xtawla..Pastu orang2 ramai yang benti terus angkat mangsa tu ke tepi jalan..yela nak g tengok tapi cik rumet i x berani plak nak g tengok dekat, so i snap dari atas jerlah pic, dahla camera ni kene lap2 dulu dia punye lens baru nampak..Ala2 selsema la camera ni..huhu..Tapi masa dia terbaring keras tu, xdan nak snap, serius takut tengok bile dia senyap x gerak geri langsung..

Biasanya kan kalo terbalik ngan sendiri ni bleh bangun ni tak, trus terbaring atas jalan, nasib baik la xde kereta kat belakang, kalo x xtaw la apa nasib budak tu..Atau mungkin mangsa tengah pening ke, sakit jantung ke, kita xtaw kan..Terfikir dyla ni, motor sebuah pun dah kuat giler bunyi dia, kalo yang tragedi 10.10.10 tu xtawla camne bunyinya..


Terpaksa tunggu ambulans datang amik sebab maybe ada patah kat mana2 kot 2 yang dorang x berani nak hantar ke hospital..Harap mangsa xde ape2 la, sian tengok beliau terbaring kaku camtu..



Kalau BEST, sila LIKE

10 ORANG MENYAMPUK:

ardinihumaira said...

seram kalo lalu kawasan kemalangan sebab teringat2 kat kemalangan2 yang dah berlaku kat stu..huhu

d_LA said...

dni: tp ari2 mmg terpakse lalu, sbb tol2 dpn rumah..padahal jln straight jer tp xtaw nape slalu sgt accident..

nurdani said...

wo...sama jugak dengan tempat dani. kat 1 traffic light ni kawasan maut.

banyak pnunggang motor jadi mangsa.
ada kena gilis lori.hancur kepala. berterabur kat tengah jalan

ada kena hempap lori.macam2

punca tak pakai helmet and bawak laju

d_LA said...

Dani : siyes ngeri dengar..Tapi naseb bek kat cni x pnh lg kemalangan jiwa, kalo x mmg seram la nak lalu..itula mangsa kebanyakkannye penunggang motor, sbb bwk laju sgt xdan nak brek..ngeri2

asmaroro said...

eee ngerinye!
yg pelik tu..cane motor tu leh accident sorang2 die kan!

d_LA said...

asmoro : mmg konpius sgt..my hsemate pun cam2 gak, die bley x npk kete kat dpn, tup2 terlanggar padahal taim petang..mmg misteri sket tmpt tu..huhu

Wan Gerrard said...

huhu menakotkan la bila ada accident ni, harap2 dijauhkan la benda camni..jalan tu dah banyak kemalangankan? tapi tak ada orang complain ke, tambah trafik light ke, cermin ke..

d_LA said...

gerrard : traffic light dah ade dpn & belakang..jln tu straight jer, tp still slalu accident gak..tp kwsn tu ekceli tanah perkuburan dolu2..huhu

nur said...

harap2 dijauhkan

ALL IN ONE

d_LA said...

nur : yup..mintak dijauhkan sgt2..Amin...

There was an error in this gadget

PENCEROBOH-PENCEROBOH BLOG INI !!!

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥