APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Sunday, October 31, 2010

MiERA HASSAN + FARHAH

Sape mereka berdua ni??Ape hubungan mereka berdua?
Apa pula hubungan mereka dengan lady_dyla???
Hahaha..ko propa jer lebih dla..
Malas nak bermukaddimah pepanjang jap lagi layan la 
bebelan yang panjang kat bawah ni !
Miera Hassan dan Farhah ni telah mengetag dla sebenarnya..
Disebabkan tag yang sama leh la dla wat sekaligus ya..jimat masa..hehe..
Dla mintak maap la yer sebab lewat jawab tag ni :D

Ini kata2 hikmah dari dorang berdua !

"once you have been tagged , you are supposed to write a note with 25 random , facts , habits ,  or goal about you? at the end. choose 25 people to be tagged. you have to tagged a person who tagged you.. if i tag you , its because i want to know about you."

jomlah layan 25 benda sal dla..hentam jerla yer..mood x bape stabil arini..
1 - dla x suka bagi nama penuh dla sebab sah2 korang x ingat punye..haha..nama dla berbelit skit so xyah gtaw la..hahaharun !

2 - nama panggilan dla sangat banyak oke..Antaranye paling pemes ----->
~DLA /LA..majoriti gune nama ni..
~FARRA [bos kedai henset panggil]..
~BABY[ni my sis jer panggil, nmpk manje kan tp beliau ngengade  jer tu pnggil dla baby]..
~kadang2 beliau panggil dla KEBBI...BI..BOLA ADIGUN [lupe la camne leh dpt nama ni]...
~MAK SU LA..geng bas skolah
~E-TEK [baca n0.4]...
~ALIEN [yg ni kjp jer naseb bek taw..xnak cite sebab sumpah malu..haha]..
~DILLA VILLA [ni taim WC bebaru ni]..
~panggilan hangit terbaru sangat2 x suke, bile bos baru dla panggil "SITI @ TI"..ouh dem..x suke tapi gua redha..

3 - dla xde gambar taim kecik sebab dla nakal, sume pic yang ade gmbr dla, dla koyakkan sebab x suke tengok..hoho..skang ni sumpah nyesal !

4 - Masa darjah 2 pernah masuk pertandingan bercerita, dapat no.2..tajuk cite 'ANAK ITIK HODOH' pastu abes budak2 ni panggil dla itik..panggilan hangit itu lekat sampai form bape ntah..giler ahhh..tp dla x marah pun malah berbangge..miahaha :D

5 - dla n family sangat sayangkan kucing..kalo kucing tu dah meninggal, kitorang akan nangis sama2 biasanya dla n my sis la berkabung sambil tengok gambar kucing..huhu..emo sket bab2 kucen ni..

6 - Masa darjah 5 pernah berlaku kejadian pelik, dla jatuh dalam lombong tapi sempat berpaut pada tepi lombong..xtaw camne dla leh naik sendiri sebab taim tu tengah hujan, ofkos la licin kan..kalo dla jatuh konpom mati lemas punye..kejadian ni dla x gtaw kat mak dla smpai skang..naseb bek la mak aku x pandai blog2 ni.

7 - masa form 1, pernah jatuh terlentang tepi makmal sains, taim tu tengah bawak air milo lam plastik..abes kene baju skolah..lebih memalukan dalam makmal tu ade abang2 senior..dla lari laju2 sebab lewat nak masuk kelas last2 baik punye lentang..giler tragis keadaan dla taim tu..

8 - dlu nak jadi doktor, tapi tersesat masuk bidang kejuruteraan..sampai jumpe kaunselor sebab tengah krisis kerjaya, jawab2 soalan memang terarah ke perubatan tapi dah terlewat nak tukar kelas..naseb bek gak la dla ni minat melukis..adehhhh...

9 - dla ni x rajin sangat blaja, kuat termenung, result pun cukup2 makan aje..suke sakat cikgu2 terutama skali SIR PHANG..haha..sebab beliau slalu kutuk kitorang yang kuat sembang ni, malas wat keje..ouh..dla bukan student yang baek taw..hoho..

10 - Pertama kali berjauhan ngan family lepas SPM wat diploma kat Kuantan..Dorang kate dla ni kuat semangat sebab x nangis masa berpisah ngan family..kene nangis yer..hehe..

11 - bagi dla, tinggal di Kuantan adalah momen paling indah, xtawla dla memang suke stay kat Kuantan [sape2 orang Kuantan@Pahang sile berbangga]..siyes taw, dla suke ngan suasananya, orang2nya, makanannya..memang jatuh cinta ngan negeri Pahang tu..sebab tu dla suke bercuti kat Kuantan..

12 - lepas abes blaja dla keje kat kedai henset selama 5 tahun beb..lame giler kan..xtaw la, yang pasti dla giler enjoy keje kat situ..bos yang baik, suasana yang selesa..rindu plak..huhu

13 - tahun 2007 dla dapat keje gomen kat P.T.G kuantan..siyes suke giler..hehe..tapi kontrak jer..tapi sempat keje 6 bulan jer pastu dapat tetap kat JPPH T'ganu..Meraung xnak benti keje kat Kuantan..hehe..giler  kan..sebab masa kat P.T.G dla banyak out station, dla suke la kalo bab2 ukur jalan ni.Amik masa gak tuk stabil perasaan kat cni sampai family risau..menyusahkan orang tua tol la dla ni.

14 - dla memang suke main badminton dan suke tengok cenel sukan..kalo bley nak encek suami yang pandai bersukan..hehe..kalo terer main badminton lagi best, leh partner ngan i :D

15 - tingin giler nak gi KOREA..bilelah dapat pergi sana yer..hoho..

16 - dla ni memang SUSAH NANGIS tapi once dah nangis susah nak benti..So, jangan wat dla sedih2 taw..haha..

17 -  suke baju ladies tapi x suke pakai sebab rase cam x comey jer dla pakai..

18 - sangat2 suke baca novel karya RAMLEE AWANG MURSHID..memang terbaekkk...

19 - jatuh sawan tengok mini cooper @ vw beetle..tapi kalo jazz pun dah suke sukiyaki..

20 - suke baju branded sebab rase lebih bermutu walaupun mahal sikit, tapi kalo nak beli baju murah dla beli kat kedai bundle terus..tapi tetap pilih yang branded tu..hehe

21 - x reti nak diet..cakap jer nak kurus tapi makan x ikut taim..asal lapar i sumbat jer tanpa segan silu..sangat suke makan nasi kerabu, ikan patin masak tempoyak, ikan keli, ikan perkasam..yum yum..

22 - tingin nak reka sendiri rumah..nak design rumah lain dari yang lain..heheh..

23 - dla nak sangat daki gunung kinabalu..sape2 kalo ade wat program ke sana ajak dla yer..kalo dla free sure2 dla gedik2 nak join gak..


24 - dla ni bley dikategorikan budak ganas gak la namun begitu cheewahhhh beliau sangat2lah menjaga hati kengkawannnya walaupun beliau x kisah pun kawan2 dia jaga hati beliau ke x.

25 - walaupun saya dah tua saya x kisah kalo kamu2 yang adik2 dari saya panggil nama jer x bahasakan kakak..bukan sebab dla ni bajet nak muda aje tapi xnak ada perasaan jurang..ngerti kamu?kalo nak bahasakan aku ngko pun dla x kisah..dla sangat2 x selesa kalo ade yang terlalu menghormati dla tp sangat2 geram kalo yang suka pijak2 atas pale dla @ buli2 dla..siaplah, dla akan buli balek.hahahahaha...


oke..skang dla tag kepada :


 
[ xnak wat pom xpe, x kene penjara pun..hehe..tapi kalo buat kamu memang hensem lagi macho lagi cun malah sangat bergaya dan sopan lagi]

wahhhhh....berjaya siap..kagumnye 8)


p/s : sangat sunyi sepi skang...hurmmm

Kalau BEST, sila LIKE

j0d0H bELiAU...

Gulpppp..arini dah 31 OKTOBER !!!
Lagi 2 bulan 2010 akan meninggalkan kita..
Maka umur beliau pun bakal meningkat jugak..
Maka beliau pun risau risau risau..
Jom nyanyi lagu risau risau, tah hape tah tajuknye, plik tol lagu skang..
Lagu risau itu ditujukan khas tuk beliau yang tengah risau !

pic by mr.google

Beliau ni betul2 risau ke buat2 risau ni..
Teringat masa hari pertama WORLD CUP tahun ni..
Hari tu, abang beliau bertunang..
Balik dari majlis dah malam, ngan perasaan penat2 manje beliau layan world cup,
taim tu beliau ingat lagi AFRIKA SELATAN vs MEXICO !
Tengah2 layan bola beliau tertido..
Pastu tetibe beliau rase ade lembaga berdiri depan mata..
Beliau bukak mata..
JENG JENG JENG..
Tetiba lembaga pengarah itu menghulurkan sesuatu kepada beliau..

Beliau kaget, kerana benda itu adalah
|
|
|
|
|
|
|
V

pic by mr.google

SIREH maaaa !!!
Lembaga itu adalah mak beliau sendiri! 
Mak beliau suruh kunyah sireh itu..
Naseb baek la beliau ni skolah gak dah faham sangat dah maknanye tu..
orang tua2 kata, kalo nak jodoh datang kunyah la sireh, sireh junjung tuk orang kawen tu.

Beliau pun dalam keadaan demam bola jawab,
'xyah kunyah sirehla, ade la nanti jodohnya tu'.
Sian mak beliau tu kan,
memang mak beliau tu risau sebenarnya ngan anak pompuan dia ni.
Tapi beliau ni memang, jiwa kering sket..
Tapi bile dah nak abis tahun 2010, pandai lak beliau risau.

Semalam ada orang tolong rekemen sorang lelaki,
bujang tapi dah berumur 43 tahun..
Desperate sangat ke beliau nak kene terima ???
Kawan beliau kata, lelaki tua ni matured..
Kakak beliau kata, tengok DR.M, still hensem kan walaupun...
Kakak beliau pesan lagi, check kesihatan beliau dulu..hahhh??
Beliau blur blur tudung beliau..

Lelaki itu nak cari gadis yang biasa aje, tak keje pun xpe..
Haishhh..beliau ni x reti dok diam, camne nak soping kalo x keje..
Sebab lelaki itu selalu travel merata-rata, beliau nak bawak sekali orang rumah beliau sebab tu beliau xnak cari isteri yang sibuk bekerja..
Tapi beliau ni selalu bawak balek keje kat rumah..
Lelaki itu kata, boleh masak sikit2..
Arghhh..nak masak banyak2 pun xpe..sebab beliau ni kan kuat makan :D
Pastu kalo boleh kene jaga mak lelaki itu..
Mak beliau sendiri camne??
Kusutnye pale otak beliau skang ni..
TERDESAKKAHHHH BELIAU???

Apakah kerana beliau melihat ramai kawan2 beliau sudah berkeluarga, post pic anak2 di fesbuk maka beliau terase risau??Kadang kesian gak kat beliau ni..kalo balek kampong, ramai betol yang amik berat akan beliau ni..Bile nak kawen, bile nak makan nasi minyak..Beliau senang jer jawab, 'tahun depan saya kawen makcik'..Walaupun makcik2 kat stesen bas kata beliau ni cam budak skolah tapi kalo tengok ic konpom makcik tu terpesona ngan umo beliau..Beliau bukan budak skolah makcik..beliau dah layak kawen, ade hubby, anak..Kadang2 beliau sedapkan ati, MANUSIA KAN DIJADIKAN BERPASANG-PASANGAN, kalo xde jodoh di dunia, InsyaAllah di akhirat sana akan ketemu.

Kakak beliau pesan lagi, buatlah SOLAT ISTIKHARAH..
InsyaAllah dapat petunjuk :D

p/s : slalu jer camni..kite nak kat org tu, orang tu xnak kat kita..bile kita xnak kat orang tu, orang tu lak nak kat kita kan..

Kalau BEST, sila LIKE

TAHNIAH...AHAD KELANTAN CUTI !


Terfikir tadi nak update ke x..
Budak ni memang taw, kalo sukan tempatan kemain liat nak update..
Update jugakla..hehehe..gelak2 manje..

Tahniah Kelantan !
Korang memang layak..
Walaupun ketika separuh masa pertama dikuasai oleh Negeri 9, taim tu dla pun tengok2 jer dorang main..Nak2 plak dapat sepakan penalti, ouh dem dem..Kire redha la, kalo kalah tu anggap xde rezeki..Tangan pun laju jer buat keje skolah..
Sebenarnya sungguh spoil arini..
Sampai jer rumah sewa, on telebisen yang kecik molek ni..
Aikkk, mane estero ni x memunculkan diri..
Aigooo, bil estero x bayar lagi..haishhh..dem lagi!
Ekceli, kalo x pasang estero, signal kat cni sangatlah kelam kabut..snowy oke.
Nama jer kat bandaraya, opsss..xde niat nak kutuk..
Pihak berkenaan sila amik tindakan..haha..
So, harus pasang estero, alang2 dah pasang, cenel sukan ofkos la beb..hehe..
Jadi, arini layan bola kat TV1 la, sampai dla tercari-cari bola sebab x clear..
Jadi semangat sikit menurun bukit tadi..
Tetapi semasa separuh masa kedua, Kelantan bangkit dari tidur..
Dla pun pelagi, tutup keje skolah..pokus2..
Abang Aidil lak injured, cian beliau..huhu..
Gua minat taw ngan aidil n zakuan ni..normal la tu kan..
Taim nilah pasukan THE RED WARRIORS mula mengganas..yiibaa yiibaa andre andre !

Keadaan taman perumahanku mula bergegar 
[ramai rupe2nye rakyat kelate kat taman ni] 
apabila gol pertama Kelantan dijaringkan oleh 
Hairuddin Omar A.K.A HAI-O pada minit ke 60lebih x silap 
[ ni mesti banyak minum air bio aura ni.]..
Selang beberapa minit, Kelantan mengukuhkan lagi kedudukan dengan jaringan gol ke-2 hasil dari Badri Radzi..hoyeeee..

KEPUTUSAN PENUH : KELANTAN MENANG !
KELANTAN [2] NEGERI SEMBILAN [1]

Apapun tahniah buat kedua-dua pasukan yang mempamerkan aksi2 yang cemerlang!
Tahniah gak tuk rakyat Kelantan & rakyat negeri lain tetapi bekerja di Kelantan kerana esok dapat cuti peristiwa..
Miss DLA??? Tetap keje...sebab dla kan keje kat negeri lain..hahaharun..

Selamat bercutilah kamu2 yang bercuti esok ya !!
Dah, dla nak sambung wat keje skolah lak 8)
Sekian berita dari STADIUM ATAS TOTO !

p/s : tingin nak main futsal..

Kalau BEST, sila LIKE

Saturday, October 30, 2010

WC SHOOT WiTH X3 !

Bukan water closet taw..hehe..
Petang semalam selepas penat melayan tetamu, tetibe m00d gedix datang :D
Aritu kan dla wat kecoh2 nak beli henset baru..
Niatnye nak sambar si HOT PINK C3..
Tapi sume kedai xde stok :(
Baru jer terase nak jadi hot pinky girl, haishh..

Pastu dla mintak nak tengok X3 dan X3 TnT ..
X3 TnT memang oke tapi x cun..haha..
Memandangkan rege X3 beza sket je ngan C3, jadiiiii..amik X3 !

My X3..ade theme transformers..suke suke..
trus lari mood pink..haha..

ekceli x suke sangat hp sliding ni, 
tp suke tengok orang gune nampak stylo jer.hiii

muah muah muah X3 !!!

murah jer ni..yang ni set ori dari zitron taw ;)
pelas i ade kad THE ONE, dapat diskaun 10%.
best best best :D

oppa..saranghae..

oke..bye..nak g wc lak..

Pagi tadi dapat berita hepi, kakak ipar dla dah selamat bersalin..
Dapat baby boy, skang kat spital Melaka :D
Tahun depan angpow bertambah oke ;)

p/s : glory glory TRW !

Kalau BEST, sila LIKE

Friday, October 29, 2010

TARA S4 - iVAN dan HiLDA TERSiNGKiR

pic from mr.g00gle

Ehem..ehem..dla selamat sampai ke tanah air pada pukul 7 petang tadi..
eksen cam dok oversea jer minah ni..

Line tenet super tenat tapi bleh lagi update, 
nak "bw" jer terkehel mata tunggu abes loading..
Malam ni dla nak update tentang 'reality game show' - T.A.R.A S4 
yang sudah pun memasuki minggu ke 6 !
Malam tadi menyaksikan pasukan Malaysia tersingkir iaitu pasangan suami isteri 
IVAN n HILDA [lihat gambar di atas]!
[ ayat skema kertas peperiksaan oke 8) ]
Terus terang, dla x frust pun..hehe..

Oke, perjalanan kali ini ialah ke NEW ZEALAND wehh..walawehh..sonot tuh :D
Tahun depan nak masuk T.A.R.A gak la camni, leh travel2, untung dapat adiah lagi.
Sape nak jadi pasangan dla sile lompat 40 kali skang !
Sambung balik, minah ni bukan leh layan sangat, 
merapu, meraban, mengabang telipot jer kejenya.
Task pertama ialah mencari uncle yang sedang memancing..
Siyes lawa la tempat ni..meleleh air hidung gua..
Setelah semua berjaya jumpe pakcik fisherman tu,
 tugasan kedua adalah kena gergaji pokok..

Taim ni pasangan Malaysia Khairie n Ethan yang sampai dulu tapi shayangggg, 
taim tu dah tamat waktu operasi, so terpaksalah tunggu pagi esok..
Maka sume2 dapat bersaing semula la pagi esoknye.
taim ni memang super klakar tengok gelagat dorang gergaji, macam2 gaya..
X silap dla, pasangan The Riches siap dulu diikuti Khairie n Ethan..

Tapi tah mane silapnye, Khairie n Ethan leh lewat sampai tuk wat task seterusnya 
iaitu sama ada BUNGEE JUMPING @ SWING !
Pasangan dari India SUNAINA n DIMPLE dikenakan U TURN oleh pasangan dari Singapore iaitu Claire n Michelle.
Jadi selepas dorang pilih untuk terjunan lelabah, dorang terpaksa naik buai lak..
Bagi dla, naik buai xlah segayat bungee jumping sebab yang swing tu naik berdua,
 leh puluk2 kalo gayat..
Di sinilah bermulalah kesah tragis pasangan Ivan n Hilda..Si Hilda ni memang fobia ketinggian, tapi dorang pilih nak wat bungee.Bile Ivan dah siap terjun, Hilda dah nangis2 xnak terjun siap nak amik penalti 4 jam.Kendian, Ivan suggest tukar task wat Swing lak..Naseb bek la swing ni naik berdua leh peluk2..

Task seterusnya adalah bermain ragbi..
Final task, semua ke Queenstown tuk dapatkan task terakhir ke pit stop.
Pit stop minggu ini adalah di Coronet peak, Queenstown..
Sangat sejuk dan cantik ma kawasan pergunungan ni..

Kedudukan kerusi seperti di bawah ini yer :

1st to arrive - THE RICHES [PHI]
2 - HUSSEIN n NATASHA [INA ~ saspek la uncle hussein ni, cool jer]
3 - CLAIRE n MICHELLE - [S'PORE]
4 - JESS n LANI [PHI]
5 - ETHAN n KHAIRIE [MAS]
6 - SUNAINA n DIMPLE [INDIA]
Last to arrive - IVAN n HILDA [MAS ~ ELIMINATED]

Kekadang tak sanggup tengok Hilda yang selalu mengeluh, kurang energy dan banyak task Ivan yang setel..Ivan memang sangat cool la beb..So, it's okelah dorang terkeluar lagipun masa minggu ke 2, dorang yang 1st sampai, 
dah dapat hadiah awal2 lagi..
 kalo x silap lappy vaio n money money money..kaching !
Skang, Malaysia berharap kepada Ethan n Khairie..
Pada pengamatan mataku yang redup ni dorang memang mampu untuk ke final dan pesaing yang terdekat ofkos la THE RICHES !
Apapun, semua mampu untuk ke final, 
kadang2 silap percaturan sikit jer dah boleh merubah kedudukan..

ETHAN n KHAIRIE !!! GOOD LUCK GUYS :D
MALAYSIA BOLEH ;)

p/s : esok pagi menu nasi kerabu lagi..hoyeee :D

Kalau BEST, sila LIKE

Thursday, October 28, 2010

I'M SORRY...

Yuhuuuu..
Sori sume, dla agak menyibuk sikit minggu ni..
X sempat nak BW giler2, yang mana sempat jer..
Siyesly bz, so pagi2 ni curik masa sket nak post entry gak..

Semalam pun xdan nak BW, sebab ade lawan futsal..
Wahhh..dla maen futsal ker..haha..
Tidak yer kengkawan, dla ni jaguh badminton jer..
Semalam i tukang tepuk dan tukang sebok aje tepi court.

Sebelum g tengok futsal, dla g usha henset dan berjaye beli..hoyeee..
So, pic kat bawah ni sume hasil henset baru ni..
Henset biase jer dla beli, cikai2 jer..
Nak yang canggih kene tunggu tahun depan oke..
cam biase team opis saye menang..hoyeee !!

jatuh cinta ngan iris..comey comey comey..

Lepas balik semalam dok sebok godek2 henset baru la..haha..
Niatnye nak siapkan pelan tapi, xleh tahan dah gelora ini nak menjalani edisi siasat lam henset ni..Pagi ni mulalah kelam kabut nak siapkan keje..padan muke..


Petang ni, dla nak balek kampung..
Dla x pasti line oke ke x kat kampung..
Biasenye memang lembab cam siput..
Aritu dah g hantar borang streamyx  nak pasang line kat rumah..
Tapi rasenye sampai skang dorang x pasang lagi..haishhhh !!
arini ari khamis..
budak ni malas pakai batik.haha..
So, dla mintak sori la yer kat sume2 kalo dla x sempat nak BW, reply comments..
Kalo line oke, dla laju2 skodeng korang :D

p/s: pakcik bas hati2 drive..saye ni x kawen lagi :D

Kalau BEST, sila LIKE

Wednesday, October 27, 2010

BABY SAYA MENANG CONTEST !!!

Assalamualaikum sume..
Syukur ke hadrat Ilahi, terima kasih mak ayah yang membesarkan badan saya..
Kepada pemenat-pemenat saya [ sambey menahan sebak ]
Anugerah ini untuk kamu !!!

Haha..minah ni berangan artis !
Oke, saya serius nak bagitaw..
DLA MENANG CONTEST BERSAMA SIKECIL taw!!
Contest CIK GAYAH tu..
Ekceli kan bukanlah menang hadiah utama, over jer lebih..
Dla pun x sangka GAYAH ade wat pemenang tuk 
KATEGORI BABY PALING TEMBAM !
So u ol tengok sendiri la ketembaman pipi beliau ni..tembam kan :D

AMSYAR ni bukan baby dla ekceli, propa jer lebih..
Ni anak kawan dla la, dla kan masih cik lagi.
Dah lame x jumpe Amsyar, rindu lak nak cubit2 pipi beliau :(
Gayah ni memang best taw, siap ade sijil penyertaan lagi..

So, sape2 yang join walaupun x menang konpem2 dapat sijil dari beliau..
Hebat kan :D

sijil dari gayahspears.com

Ni lak banner sume peserta..Tapi rasenye x semua kot yang hantar email kat cik gayah, so rugila sape x hantar xleh masuk dalam ini banner yang vouge terbaboom !
Sebahagian peserta yang join dari 192 peserta..comey kan design ni...

ni la cik gayah bersama anak sedare beliau

So, dikesempatan ini dla nak ucapkan terima kasih la kepada cik gayah yang pilih dla ni jadi pemenang, aku ker yang menang?hehe..Dan yang patut dla ucapkan berjuta-juta lemon terima kasih ofkos la ka AANIE sebab beliau yang tag dla. Kalo beliau x tag dla agaknye memang dla x join kot contest ni..
Yang bestnye, AANIE pun menang gak, dapat hadiah cabutan bertuah..
Kami berdua menang la..hoyeeee ;)
Tahniah juge tuk semua2 yang menang, 
yang x menang jangan berputus angsa..usaha lagi !

Cik gayah nanti wat lagi contest yang best2 lagi yer.
Aanie lak jangan serik2 tag aku taw..hehe
I LUV U OL LAH..muah..muah..muah ;)

p/s : paul dah xde..sedih lak rase :(
takziah buat mangsa2 gempa bumi d Sumatera..Al-Fatihah :(

Kalau BEST, sila LIKE
There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥