APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Wednesday, September 22, 2010

JANGAN INGAT MAKAN JE !


Woiii...k0 neh dyla x berenti yer makan !! Sapa mereka2 di sekelilingku..
Bawak2 la bersenam, berkebun ker, bertukang ker..Neh asek berbel0g jer, jari jer kurus nanti..Pesanan ini ditujukan untuk cik dyla @ sape2 yang terasa cam aku..

Jangan risaw, cik dyla tidak akan lupe diri..hilang ingatan taim makan jer jap, tapi bile nak s0ping baju2 yang santek mulela menetes air hid0ng tanda keinsafan..Bile dah xleh nak pakai baju kiut miut, r0p0l2 bagai, mule la rasa nak sedut jer lemak neh gune straw ABC !

Oleh itu, setelah berjaya mensetel nasi lemak sebanyak dua bungkus pagi semalam, ditambah plak berjaya memenuhi undangan raya, saye dengan ini telah membuat satu langkah yang bijak..Dengan banggenye nak bagitau kat sume2, petang semalam cik dyla telah melelehkan air peluh dengan melimpah ruah sekali...

|
|
|
|
V


heeee..ini bukan beg balek kampung, ini adalah beg raket cik dyla tuk menebas lalat2 di court badmint0n..Yessss, semalam saye berjaya pulun selepas sebulan lebih bercuti dari melelehkan air peluh..walaupun ramai yang x datang tapi kal0 dah nak ni x kira dah, nak main jugak !


ini bukan saye yer, saye x sekurus ini :(

u see u see, court sebelah k0song ajer..masing2 maseh semangat beraya nampaknya..
Korang jangan lupe bersenam taw, baek tuk kesehatan..Bawakla pergi j0ging ker, dahla kat opis guyang kaki jer, mata jer letih ngadap pc..

Tetapi, sebabkan dah lame x bersenam, malam tu dah rase urat2 mengeras semacam jer..Risaw gak nak main 0ver2, tapi tulah kekadang x sedar diri dah..Hentam sehabis daye..Datuk Lee Chong Wei leh cramp, leh back pain, ni plak haku yang amatur neh..


Naseb bek ade cream sapu neh..Disponser oleh my br0, taim raya beliau wat balek ubat2 farmasi, aku rembat..hehe..Memang cepat bertindak, sape2 yang ade masalah ketegangan urat sile2 berkunjung ke farmasi berdekatan yer, harganya murah jer lam 6henggit ajer..Wahhh, cam salesgirl plak gayenye..

Kalo x sapu ubat harus mengengkang cik dyla neh mengewalk..
cam pic di bawah neh

|
|
|
|
V

dah jadi king k0ng walk !! x sanggup derrr :D


Kalau BEST, sila LIKE

7 ORANG MENYAMPUK:

~cik tiram~ said...

dyla...makan la...makan la...makan la...haha...:D

d_LA said...

yerrr..saya makan..n0m n0m..
haishhh..pe nak jd ngan minah nie..

Nur Hawa Mohd Zin said...

tuntutan kesibukan harian membuatkan awe tak pkr makan dan tak pkr bersenam..hehee

d_LA said...

wahhh..pat0tla badan selim ! sy pon bz gak tp makan tetap makan walaupun makan depan pc tetap laju..hee~~

hazman aka species1980 said...

bersukan dan bersenam memang bagus untuk kesihatan....

kisahsensasi said...

memang kena sabar kalau nak turunkan berat badan nie

d_LA said...

hazman, yerr saye menc0kong !
kisahsensasi, betul betul betul, mmg kene k0ntr0l nafsu neh kal0 x fail la diet :D

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥