APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Tuesday, August 31, 2010

MERDEKAKAH ?


SAMAT ARI MERDEKA DARI CIK DYLA..
PEACE NO WAR !!

Ekceli cam x bape ade m00d jer nak ketuk2 keyb0ard..
Tapi disebabkan arini ari MERDEKA, i mengem00dkan diri jugaklah..
Camne nak ade m00d merdeka, k0rang teng0k sendiri la, ari2 ade citer x best kat berita kan..
MERDEKA just kite ni bebas dari penjajahan jer.
Tapi hakikatnye minda anak bangsa kite masih lagi dijajah dengan perkara2 yang tidak bermoral.

Dunia makin canggih, prangai pun makin canggih..
Sedih kadang2 teng0k berita ade jer kes buang bayi la, r0g0l la, bunuh la, tangkap khalwat la yang mane kebanyakkannye adalah anak melayu..

Pada aku banyak lagi yang perlu kita merdekakan..
pikir2 la sendiri..

Tapi aku tetap bersyukur negara kite xde perang2,kemudahan sangatla banyak..
Pendek kate rakyat Malaysia x akan kebulur kecuali MALAS kerja..
Walaupun minyak naik, gula naik, r0k0k naik tapi tetap leh sh0pping dengan bahagianye, tetap leh makan di h0tel dan paling tidak pun di rest0ran fast f00d..
Ingatkan kal0 dah harga barang naik leh turun berat tapi same jer malah makin naik termasuk la aku ni..



Pepun, ari merdeka kene raikan jugak demi mengingati perjuangan atuk2 kita dulu..MALAYSIA tetap terbaek :D
jum nyanyi lagu neh ngan penuh semangat yer =)

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka


pic ni aku snap 4tahun lepas, depan kedai henset bos aku..
sangat x clear sbb guna henp0n jer..
memang pakcik neh semangat patriotik der !

SELAMAT HARI MERDEKA !

p/s: es0k leh td0 lame sket..yawww!

Kalau BEST, sila LIKE

11 ORANG MENYAMPUK:

Atsuko Ichirou said...

patriotik....

d_LA said...

atsuko: ini entry siyes cik dyla..bkn senang neh cik dyla nak sesiyes camni taw;p

Malwanaz said...

hum2~ selamat menyambut ulang tahun kemerdekaan sumer, raya pula menanti jap lagi.. ^^

d_LA said...

yup malwanaz, samat ari merdeka..
dah nak raye dh kite yer..hoyeee =)

suzie rahman said...

salam sis.semagat toi.berselimut bendera lagi.yeaw! tu dh bgun lom..hihi

d_LA said...

semangat msti ade..walaupun guling2 atas katil jer arini..hehe..

dunspeak♥ said...

merdeka !!! hehe

Bella Enveeus said...

Selamat Hari Merdeka to you! Semoga rakyat Malaysia lebih matang dan elok dari sekarang.. :)

d_LA said...

dunspeak: merdeka ! merdeka !
bella : hp merdeka 2 u 2..same2 kite d0akan..Aminnn =)

huϟna™ said...

slmt ari merdeka!!!!
hee..

d_LA said...

husna, samat ari merdeka gak =)

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥