APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Wednesday, July 14, 2010

dah lama x sePANAS arini !?@#!!??



Hangin tol la aku arini..
pe??? ko ingat ko tu pegawai sng2 jer nak arah org itu ini..
siap nak ugut2 plak..
hei.. ko silap org la, kang x psl2 kene taekwondo..
mmg panas rrr gua arini..

Nape???Dtg bulan la ni..
Mmg yer pun, tp sape srh pangai kurang ajar sgt ngan haku..
Aku ni dh dikira staff yg cool taw..
Dtg opis wat keje jer, xde mase nak ngumpat hal org..
Hal artis pon mls nak gossip..
Kalo cite psl sukan@korea jer aku laju..hehe..

Ekceli aku ni yg position draughtsman jer bley dikatakan bz la gak..
Setiap org akan dpt pelan..
Rotate rrr, unit pelan de 5 org..
Bile dpt pelan x kesah rr pegawai mane pun tp ikut turn la..
Kalo dh mmg turn org tu, dia la yg kene wat
kecuali mc ke, cuti ke leh la pass kat org len dlu.

Yang pegawai sorg ni mmg giler cerewet n budget best..
Mmg ramai x puas ati ngan beliau ni,
tp rmai gak yg x brani lwn ckp dia.
Kalo pegawai lain bile ade pelan nk kene wat, dia akan dtg tmpt kitorg pastu tnya turn sape n baru cite details nak camni camni..
Tp minah sorg ni [cerewet jer msti pmpuan, nape yer??]
kol unit pelan kul 2.30 td.
Pastu yg jwb kol minah C tu, encik M..
Dia tnya la turn sape, encik M jwb rrr turn encik Z..
Encik Z ni plg otai kat opis kitorg tp bile dh otai ni kdg2 keje yg dia wat tu x perfect sgt la tp bkn dia xleh wat, cuma dia wat simple la sket dr org len..

Pastu encik M ni pass la phone kat encik Z trus sng..
Minah C ni plak gtaw kat encik Z yg dia nak cpt pelan tu, nak esok..
Pe ke sengal la minah ni pun..dahla tghari bru bg..
So, encik Z pon pelagi xnak wat la dia kata x smpat..
Minah C tu plak sng jer tnya aku ade ke x.
Encik Z ni pun 1, time jerlah pelan dia sng2 jer tolak.

Lps tu Encik M ni gtaw yg Minah C nak jmpe haku..
Hello, aku ni byk keje taw, ko yg perlukan aku, dtg rrr cni.
Lgpun mgu ni aku dh wat 2 pelan..
Kes pun byk x siap..

Aku mmg nekad mls nk trn tp aku kol la gtaw..
Maka setatla perbualan hangit antara aku dan dia..
Aku hello jer, trus dia kata,
'dyla, dtg blk sy skang!'
Aku tnya la psl pe..nak bg pelan ker..
Dia kata lg, trnla dlu ada hal..
Aku pun berkeras lg tp suara menten cool..
Sorila cik C, kalo psl pelan sy mmg xleh wat la..
Keje sy byk ni..
Pastu setatla dia meninggikan sore kat aku..
Sy pun byk keje gak ni..
Awak trn la dulu..
Sy ckp elok2 ni
Kang sy report kat Encik A kang..
siap gelak2 nganjing mcm nak soh aku takot..

Encik A tu bos kitorg lerrr..
Hamboi minah ni men ugut2 plak..
Aku jwb lg..
Laaa, sy pun elok2 la ni ckp..
Tu bkn mslhnye, mslhnye skang ni bkn turn sy..
Sy dh buat lebih dh pelan, kes plak byk..

Dia jwb lg..
Sikit jer, sume dah ade, scan jer..
Aku jwb, kalo dah skit jer bg jerla kat Encik Z, dah mmg turn dia.
Dia x puas ati lg pastu sound lg, eh awak trn la dlu jmpe sy..
Aku ni kalo dah ckp cam nak tengking2 lg la aku mls nak tlg.

Yg dia tu xleh ke dtg jmpe aku, slow talk ckp ade pelan urgent nak mintak tlg wat..
ni sesedap rase jer pakse pastu siap ugut nak ngadu kat bos.
woiii..kalo ko ngadu kat bos pun mmg ko yg slh..
bos dh gtaw pelan mmg kene rotate..
bkn psl mls ni..
Ni mslhnye ko ni terlalu memilih org..
Dahla cerewet giler, muka x penah tenang..
Serabut minda jer tgk..
Ko mmg hampeh la minah C !!

Pastu dgr plak org cite Minah C tu nangis..
Pehal ko nangis, bhsa kurang ajar sgt..
X reti nak respect org.
Dgn encik Z takut plak nk bertegas..
Mentang2 aku baru 2thn, sng jer nk arah itu ini..
Dan aku plg benci yg sket2 nak ngadu kat bos.
Bos pon xkan bodoh rr nak sblh ko.
Mmg kaki ampu..

Mintak2la ko kene pndah negeri laen nt..
Aman sket opis..
Tp geng unit pelan terkejut gak aku brani lwn td..
Maybe aku tgh dtg bulan tu yg mood lari bertaburan tu..
Kalo aku x lwn td, lps ni konpom dia pksa2 lg org wat keje dia.
Pasni dia akan pk la sndiri, bkn sume org leh dgr ckp dia..

Puas ati aku td, x ikut arahan dia.
Kita ade hak tuk bersuara, lgpun aku ckp benda yg benar.
Aku x berkira soal kerja tp biarla dgn cara yg betol.
Kalo sekadar nak bos puji watpe.
Keje biar ikhlas la beb.
sket2 nak ampu..

Korang rs camne??
Patotke aku berkeras td??
Lepas luah kat blog ni rs lega sket..
Risaw gak kot2 dia dtg serang td, tp rupenye siap nangis lg kat bwh..huhu





Kalau BEST, sila LIKE

6 ORANG MENYAMPUK:

n@m@n said...

kena ais kacang masa panas² ni best kan?

sabor je la..hehe

Entri terbaru chekgu

nak header percuma tak?

d_LA said...

huishhh..best tuh ais kcg..jap g cari..
bkn pe, pgwai ni kdg2 mmg eksen sket.hehe..kdg2 kite kene bertegas..tol x

diraja22 said...

berani kerana benar,
takut kerana salah..

d_LA said...

diraja22: betol betol betol..
jgn biarkan diri anda dipijak sesuka ati..

ishika si amoi ting-ting said...

saya suka cara akak..kita pon manusia..tp apa ah kita nk lawan pgwai atsan..tah mcm mana ah diowng leh dapat jawatan tu hehe

saya pon alami hehe

d_LA said...

ishika si amoi ting ting: ye laa, kite pun de prasaan gak..camne kite nk respek kalo pangai cam gitu kan..nak ikut angin dia jer..mn bley..miss no good tol la beliau tuh

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥