APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Tuesday, February 16, 2010

CARiLAH KESERONOKAN

Arghhh..
1, 2, 3, 4 minggu..Lebih sebulan kot x update blog..
Keterujaan terhadap sesuatu yg baru maybe membuatkan aku terlupa terhadap dunia blog..
Biasalah, aku ni kalo dpt benda baru mmg xcited terlebey..

Anda stress??
Bosan?
Boring?
Hidop anda x happening??
Sila taip ON STRESS dan htrkan ke mana2 yg anda suke..



GEGET DIERRRR...

Pada pandangan mataku yg agak2 kabur ni kan..
Sume orang pernah rase stress kan??
Rase bosan, xnak idupla, nak matilaa[bajet dah byk wat amal kot],
dan mcm2 benda yang negatif filem.
Tapi stress tu kekadang sesuatu yg bagus, itu maknanya kite concern terhadap benda tu..
Let's say, kite dah nekad nak pakai kete gak tahun ni walaupun belen gaji just tinggal 500 jer..
Stressnye, nak pakai kete duit x cukup..
Tapi kalo kite stress dan kite bertindak untuk mencari jalan, itu sesuatu yang bagus..

Stress yang menjadi sgt stress bile kite stress tapi kita tak taw jalan penyelesaiannya dan langsung tak berusaha tuk cari jln..
Dahla stress, lepas tu, pikir 24 seven, tapi x cari jalan pun..
Orang lain tgk pun stress kan??

Ini nak bagi tips sket..Sebab keje aku pun bikin stress jugak..
Giler keje sampai xnak balik rumah..hehe..
Ekceli kite boleh cari keseronokan...
Keje kat mana2 pun mesti ada masalah kan, walaupun pangkat tinggi sampai xleh bilang gaji brape..Punyela bahagia org tgk ketinggian pangkat kite, kejayaan kite tapi ttp ade mslh..
Selagi kite berpijak di muka bumi ni, selagi tu dugaan akan datang..

So, camne nak bagi reda stress??
Ini aku punye cara la..
Jangan bawak masalah pejabat ke rumah..
Jangan bawak masalah rumah ke pejabat..
Abes tu, nak bawak ke mana sume mslh 2???
Bawak la ke tepi pantai, padang bola, shopping mall..hehe
Betul la, kekadang mslh sm jer, still nak bejatkan otak lg..
Lepas balik keje kul 5, pegila joging ke, men badminton ke, bola ker..
Konpem, otak kite leh refresh..
Jangan plak g cari pasal kat pdg bola..
Main pun jgnla terlalu serius seolah-olah men untuk olimpik plak..

Kalo korang ske main bowling, cube bygkan pin-pin tu sbgai mslh yg perlu diselesaikan..
Bile dpt strike, giler best kan??
Tapi, kalo xleh strike, jgn g amuk kat ctu plak..
Main bowling ni kekadang berkait ngan emo kite gak..
Kene cool, jgn kalut, kalo x, bola pun lari ke longkang..ntah2 msk ke lane sblh..

Kalo rase malas nak kluar, syg nak cairkan lemak korang, layan jer cite lawak..
Contohnye, nak promote ni...Cite KOREA..
Cite Korea ni kan byk yang hepi2, hero ensem2, heroin comey, tmpat yang lawa..
Cite die pun ringan2 jer, xde watak yang jahat berjangkit..Kalo ade pun amat kecil peratusannye..Cite yg penuh semangat perjuangan harmoni..Aza Aza !!
Aku sebagai peminat cite2 Korea, mengalu-alukan korang supaya rajin2 layan cite Korea..
Bleh hilang stress, serius aku cakap..
INI SERiUS...
Kalo x minat cite Korea pun, carila cite yg hp ending, x kisahla dari ceruk mane pun, janji otak kite leh relax..

Korang kene cari la sesuatu something yang bley membuatkan korang, seronok..
Blogging ker, bagus tuk curahkan idea disamping tu leh berkongsi mslh, pendapat, pendapatan, kesempatan, kesempitan dan rambutan.

SAY NO TO STRESS

Bagi aku, penawar bagi segala penawar masalah =>
Jangan tinggal Solat, banyak2kan berdoa.
Jangan taim susah baru sebok nak cari tikar sembahyang..
Jangan mudah berburuk sangka, slalu pk positif..
InsyaAllah, datang ape saje dugaan, tohmahan, kumbahan, cacian, cacing, korang bley hadapi dengan senyuman..



SENYUM SOKMO =)

Kalau BEST, sila LIKE

3 ORANG MENYAMPUK:

luna_e said...

ye saye setuju...

raffizalrizal said...

apelah kamu ni...xde isu lain ke..asyik stress aje..naik stress aku membacanye..heheheh:>>

d_LA said...

doh bdk ofis kt rmai sgt yg stress..aku pun stress tgk..haha..mu jgn stress rizal, nt aku yg pening kn lyn stress mu..

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥