APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Friday, December 31, 2010

MASiH ADA MASA LAGi...

Tik..tik..tik..waktu berdetak...Suke lagu tu, sore beliau best! Alhamdulillah, dla selamat berada di Kuantan skang ni, sampai pukul 2 lebih pastu trus gi shopping sampai tak ingat nak check in..Muahaha..Sebenarnya dla nak bagitau ni yang GA pertama kitorang hasil gabungan dla dan MAMA ADAM A.K.A AANIE bakal berakhir lebih kurang beberapa jam lagi..Serius rasa lama giler nak abis..Lepas ni xnak dah wat lama2, penat tunggu..hehe..Korang yang join lagi la kan rasa lama giler.


Sebenarnya tugas dla x besar sangat sebab dla ni macam pengurus jer <--perghhhh PENGURUS tu..Lantaklah, nak juga guna title tu..Dla tukang wat banner kanak-kanak riang, tukang cari hadiah tapi tak semua la..Ada gak yang dibeli oleh AANIE..Kebanyakan hadiah2 cikai tu sume hasil dari dla ke sana ke sini..Dla kan RATU BERDERAT! U know berderat??Tak taw??Berderat ni macam kaki jalan la..Ole-ole Dalam Malaysia jer....Ingat nak mintak akak tolong beli ole2 dari Langkawi, tapi takleh la beliau tengah alahan..Jom tengok sebahagian ole2 yang bakal korang miliki..
Ole2 dari Bukit Tinggi..2 Xmas ornaments!!
Tak banyak sebab dla x plan masuk sini..

2 Keychain dari BUKIT GAMBANG WATERPARK..

2 Fridge Magnet dari KELANTAN..

5 Keychain dari KELANTAN..

dan 5 pasu dari KELANTAN gak..


Amacam???Terliur tak??InsyaAllah hadiah akan bertambah lagiii..Tunggu update dari AANIE ye sebab dla tengah bercuti skang ni, x sempat nak update laju2..Ouhhh, ada yang baru nak join GA ni ke??Cepat join sebelum 11.59 malam ni..
Nak join? KLIK --> SINI ![last promo]


p/s : SELAMAT TAHUN BARU 2011, nanti abes cuti dla BW oke..tata :D
Kalau BEST, sila LIKE

Thursday, December 30, 2010

2 JAN 2011 CUTI UMUM bagi negeri Terengganu

PERHATIAN
Hari Ahad 2 Januari 2011 adalah hari CUTI UMUM bagi negeri Terengganu.


Biasa kan kitorang bekerja pada hari Ahad..Sebagai rakyat yang menumpang di bumi TERENGGANU, dla rasa sangat bersyukur ni..rasa nak lompat2..
TERIMA KASIH KERAJAAN TERENGGANU..LEBIU...MUAHAHA :D
Syukur Alhamdulillah..save cuti dla sehari :P

P/S : mungkin dorang dengar kot rintihan dla..hawhawhaw..

Kalau BEST, sila LIKE

BEN ASHAARI PROMOTE BLOG SAYA? PENGSAN !!!

SALAM..Sume sihat?? 1st sekali, ini bukan en3 menunjuk-nunjuk..Not nice tau menunjuk-nunjuk..Rasanya semalam la paling acap sekali dla komen blog BA tu..
BA=BEN ASHAARI..Jangan wat tak taw pulak maksud BA tu..Nak wat camne, dla ni super busy sikit..bila ade masa sikit dla akan laju2 meredah hutan menerokai blog korang walaupun tenet dla ayu2 tumpang lalu.

BA lak super xpress mengupdate, dla lak tengah mood nak ngorat BA..Nak ngorat en3 beliau la, dahla banyak segmen beliau dla terlepas..Macam qada la gitu..Alih2 dla perasan kat SHOUTBOX dla ada mesej dari QILA gitau yang dla antara 3 BLOGGER KENTAL SEMANGAT BEN ASHAARI...Hohhhh???KENTAL??Kalo KENTANG GORENG peberet tu..Tanpa melengahkan masa, saya terus ngorat entry beliau lagi dan lagi..

Sebenarnya masa tu dla baru jer publish entry LEPAS GERAM..Tapi taklah marah2 sangat just x puas hati jer sikit...Bila taw telah dipromote oleh BA, hilang terus perasaan marah dan geram tu.Serius!!Awak buat ape kat saya ni, sampai saya lemah longlai terkedu dibuatnya..Tu tak review lagi tu, just letak link dah longlai-longlai lutut..BA, awak buat saya terharuuuu..Bukan apa, dla nak gitaw betapa besarnya OTOT KUASA BA sampai dalam masa beberapa jam dah berpuluh-puluh orang follow dla..Mungkin kecik2 dulu beliau suke tengok otomen kot.Padahal,masa beliau letak link dla tu time tu dah ramai yang pengsan agaknya so dla bajet tak ramai kot yang perasan..tapi serius dla tak sangka, ramai gak yang insomnia macam dla ni..Susah-susah jer korang ni taw, saje wat hati i menangis..TQ sume yang follow dla..InsyaAllah nanti dla laju2 ngorat korang balik taw..Jangan lariiii, dla kejar sampai pengsan nanti..Hawhawhaw !!!

eksen kamen yang terkejut mak kau !


ABANG BENNNNNNNNNNNNNNNNN !!
THANX A LOT !!! KAMSAHAMNIDA...ARIGATO..XIE XIE..GRACIASS!!!

p/s : terima kasih la PM bagi cuti umum esok walaupun...
Kalau BEST, sila LIKE

NAK MARAH Niii..GRRRRR !!!

Kalau nak marah, ma saya pesan pegi amik wudhu'...Tapi kadang-kadang kena luahkan jugak nanti meletopsss!!! Bukan nak marah tapi macam taw, macam tak puas hati..Dahla penyakit insomnia datang balik..Bile nak gi serang hendap blog orang lain sume cakap pasal HARI JUMAAT CUTI UMUM sebab MENANG BOLA!!!!Semua dah macam hepi jer!
Mau tak tersentap hati ini..Takkanlah tak taw kan??Ada negeri yang yang memang tak keje ari Jumaat..Mustahil la tak tahu..Dla sebenarnya TAK KISAH PUN NAK BAGI CUTI KE TAK..Tak bagi pun takpe tapi kalau nak bagi tu biarlah adil dan saksama..Barulah xde munyi-munyi macam dla ni..Entry ni ditulis bukan bertujuan untuk menyalahkan mana-mana pihak tapi peringatan supaya nanti bile nak umukan sesuatu kene fikir dulu kesan kepada orang lain..Dla kalau rasa geram memang bahasa jadi skema, sebab nak jaga hati sume pihak kunun..Kalo marah style rock memang ada yang kena saman..hehehahahuhu..
rock 1 kaliiiiii !!!!
Suke rrrr korang yang dapat cuti ari jumaat..Hepi rrrr...Nasib baik new year jatuh ari SABTU, kalo tak ari ahad lagi la panjang cuti korang yer..Takpelah, member punye pasal, TAHNIAH la korang dapat cuti ari Jumaat ni..Manfaatkanlah cuti korang yer..
SELAMAT BERCUTI <--dengan nada jeles!

p/s : cool..cool aje dehhh :P

Kalau BEST, sila LIKE

Wednesday, December 29, 2010

Esok cuti !!! YEAY !!!

Esok cuti !! YEAY !!! Bestnye kalo cuti esok..Bayangkanlah, dla yang keje kat kawasan pantai timur weekend ari jumaat dan sabtu..Kalo esok cuti, tak ke direct tuhh 3 hari..Weeweee...Dahla hari ahad dla amik cuti tahunan sebab nak hantar anak gi sekolah! Pangggg! Bile ko ada anak??Anak tekak ada la..hawhawhaw..Tak dapat cuti yer esok??Sikit-sikit nak cuti kan, x sedar keje berlambak-lambak kat opis tu..

Pecah rekod babe, masuk tahun baru dah apply cuti..Huhuhu..Oke, nak wat review gak la pasal PIALA AFF neh, dla rasa best player malam ni tak lain tak bukan adalah PENJAGA GOL MALAYSIA iaitu KHAIRUL FAHMIE walaupun FIRMAN yang dapat..GRRRR, x puas ati!!Korang bayangkanlah berapa banyak peluang untuk Indonesia dapat mata tadi..Nak-nak masa Indonesia dapat PENALTI gara-gara tangan SAFEE SALI terkena bola..Kalau dapat masuk tadi tak ke jadi 3-1 kan..Dan banyak lagi la peluang-peluang yang berjaya dihalang oleh Khairul fahmie..Wa saspek la lu derrr..Nanti dla banje nasik kerabu yer..muahaha..Apapun tahniah buat MALAYSIA!!Semua memang bermain dengan baik malam ni..BRAVO BRAVO!

I LOVE MALAYSIA !!!

p/s : bilelah malaysia dapat masuk wc ni?? pastu main plak kat cni..kalo dapat main cni memanglah layak secara atomatik kan..hehe..dapat lak jumpe debid viya, fabregas ke, messi ke, sneidjer ker..muahaha..ramai pulok :D

Kalau BEST, sila LIKE

SOTONG PAULA PiLiH MALAYSiA

Amboi-amboi suke suki jer SOTONG GUDEL tu pilih INDONESIA yang menang malam ni..Nak kene goreng agaknye sotong tu..Hahaha..Bukak METRO kat bahagian GLOBAL M/S 31 skang! Sotong di akuarium SEA WORLD ANCOL akhirnya memilih Indonesia untuk memenangi perlawanan akhir kedua PIALA SUZUKI AFF hari ini..Wa rasa nak gelak...

Musnah kehidupan korang..Sotong sotong sotong..Apedaaa..Ni haaa SOTONG PAULA datang..Tak mau kalah jugak..SOTONG PAULA hasil gabungan PAUL & DLA..Muahaha..
Saya vote MALAYSIA !!!

GLORY..GLORY MALAYSIA..
Takyah cakap banyak, tunggu je perlawanan malam ni, 
tapi InsyaAllah piala itu bakal menjadi milik Malaysia..Amin...

p/s : sotong celup tepung pon sodappp!
Kalau BEST, sila LIKE

BANNER CONTEST

Salam..Best betol ari ni ade 2 orang baik hati belanja dla makan..Mana tak semangat badan ni..NASI DAGANG sebungkus, NASI KERABU sebungkus..Rezeki mane bleh tolak kan..So, sambil makan nasi, sambey update la..Makan depan pc jer arini..

Skang nak setel hutang dari DAK KECIK yang kiyut, dah lama sebenarnya beliau tag..Biaselah dla memang lambat sikit lagipun weekend ni dla gi KUANTAN maybe tak berupdate kot sepanjang di sana sebab malas nak bawak lappy..So, cepat2 update arini.Beliau dengan selamba telah mengetag dla tuk join BANNER CONTEST yang dianjurkan oleh LAKSAM BERLIPAT..Laksam pun sedap..hawhawhaw..Mula2 dla x faham, ingatkan banner contest aje rupe2nye terlibat sume sekali, HEADER, TEMPLATE..Maka dla tanpa segan silunye nakjoin jugaklah, kasi meriah sikit contest beliau lagipun dla baru jer cat baru rumah ni..Dla rasa lebih ringan dan kemas sikit rumah ni..Ye takk?Kalu nak join gak cepat klik BANNER kat bawah ni yer.. 
TARIKH TUTUP : 2 JANUARI 2011 [lambat lagi, tahun depan!]
Pemenang akan diumukan pada 22 JANUARI 2011..

3 MANGSA BERTUAH ADALAH :


Lantaklah korang nak join ke tak..haha..Mana taw korang menang nanti kan, join jer..
Oke, sambung makan!

p/s : glory2 harimau malaya!!!

Kalau BEST, sila LIKE

Tuesday, December 28, 2010

LEMAK JENIS APA NI???

Pagi tadi bukak blog CIK EPAL, beliau cite pasal jumpe fashionista bloggers yang femes, yang hot meletup dan cun yawww <---ini ayat beliau..Kalau dah FASHIONISTA tu faham2la yer camne gaya sorang-sorang..Nganga mak neh..nganga babe tengok pesen dorang yang meletops !

Maka di sudut hati kecil ini berbisik merdu, SAYA NAK PAKAI CAMTU GAK BOLEH? Kemudian perut saya teros memaki hamun, SILA SEDAR DIRI SIKIT...Lihat perutmu, sangat maju kan??Huwaaaaaaaa...Nak bunuh nyamuk rrrr camni...Kenape??kenape x boleh??Apa salah saya?? Salah ke saya makan nasi lauk ikan keli besar punye tadi???Oke, fine..Serius tak taw la nape??Dla bukan makan banyak sangat, sekali@ 2 kali sari jer nasi..Saya juga bukan kaki tido..Malah saya selalu bersenam..Ape jenis lemak ni yang bersarang dalam perut aku ni?? Mungkin lemak cheezy wedges extra cheese pelissss kot !!

Apakah kerana saya selalu hepi??Mungkin kot..Banyak masalah pun makan tetap makan..hawhawhaw..Hidup makan !! Tetibeee..Dah..dah...NI dia haaa AWEK LIN DAN bersiap-siap nak gi berperang kat dewan CHUN HWA WEI SIN skang !! Seranggggg !Errr, korang kalo ade tips share2 la ngan dla tapi saya xnak diet makan..muahaha..
cermin ni siyes menipu..saye sungguh kelihatan tinggi malah sangat langsing!Dla pun terpegun tadi kejap..Haha..Hakikatnye bonjol sana, bonjol cni..Memang straight la body ni..Betollll!!Korang nampak macam kurus kan..Jangan caya...

p/s : apapun saya tetap bersyukur taw..tak salah kan kalo kita berusaha nak menjadi yang lebih baik kan kawan-kawan..jangan paksa diri sampai tak makan sudah..
Kalau BEST, sila LIKE

Serius dah lama tak post status kat FB !

Wahhhaaa..tajuk sangat panjang duh!Wahai roomate kesayanganku.Tergamak yer kamu tido? Terkebil-kebil daku ni xleh tido dek penangan nescafe paling kaw buatan kusendiri.Minum nescafe sampai hilang migrain, tadi serius xleh nak bukak mata sebab pening. Pelik kan, ada dadah ker dalam nescafe?Nanti kita xplore kaw2 oke.Tadi beliau kata nak layan cite GUMIHO lagi last2 ape cer, sesedap jer beliau tido.xpe2 dla cool jer :D

Rasa bosan, dla bukak fesbuk, tiba-tiba gatal nak post status..Serius dah lama giler taw x update..Last update pada 24 NOV tupun shared link dari blog HAFISM pasal FAKTA TENTANG KENTUT !Punyelahhh sombong dengan fb skang ni...Tapi dla kenal ngan dunia blog dulu ekceli pastu baru wat account FB..Lepas ada FB, sombong dengan blog plak sebab time tu dla ni pemalu nak bermesra ngan bloggers..Ketagih la jap ngan FB ni..Skang dah bosan ngan FB, serius balik ngan BLOG pulak..Aigooo..
Status terbaru : 

 ‎"2010 yang penuh dengan kepahitan bakal berlalu beberapa hari lagi..Tuhan saje yang tau perasaan ini..Arghhhh..shohhh..shohhh..Hope 2011 lebih baik dari 2010..Amin...[wahhhh..dah lame giler rupenye aku x post status kat FB ni..ada lg ke peminat aku?]Hai sume..tetibe rasa x reti giler nak post status..dem!"

Muahaha..serius memang rasa x reti duh!!! Status serius taw!!! Rupenye ada gak yang x tido lagi..hehe...Layan la jap..Tapi yang dla perasan mula-mula betullah komen pasal status tu..Tunggulah bile dah main balas-balas, abes lari topik sebenar...Selalu memang camtu kan..Tu yang kadang-kadang sampai berpuluh-puluh komen yang dapat..

Korang punya status agak-agak paling banyak berape dapat komen??Kalo artis stendet r kan, status GOOD NIGHT pun dah dapat beratus kan feedback..Ni masa zaman kegemilangan dla sebagai fesbuker..haha..Sile lihat gambar rajah di bawah !

Hamik kauuuu ! Komen sampai 238 ! Sebab dla tagged kat kengkawan pic tu tapi tak sume balas..Hehe..Sebagai rakyat jelata yang biasa-biasa harus merasa gembira dengan pencapaian itu..Status pasal BILE NAK REUNION..InsyaAllah tahun baru ni, jumpe kat KUANTAN..Memang rindu tahap gaban  dah kat dorang sume..

Ada sesape nak add FB dla tak?? Ni email dla "kertaslukisan@gmail.com". Tapi serius xde ape2 pun sebab pic dla sume dah diprivatekan..Kenape??Biarlah rahsia..Wahhaaa, xleh blah..Saje jer nak private semua..Bukak FB pun sebab takut ada orang post kat wall dla...Ehhh, apesal lak takut kan..Cam tak kene jer ayat tuhh..Pedulikan! Kalau nak add silalah yer..Oke, nak tido!Korang dah sampai Africa, dla baru nak naik flight..Babai !

p/s : serius risau dengan berat badan yang semakin bersemangat neh..SERIUS!

Kalau BEST, sila LIKE

Monday, December 27, 2010

KENAPA AKU JARANG BALIK KAMPUNG ?

Salam...Nahhhh..Amik kuih ni sorang 1..Ole-ole dari kampung...Jangan tanya nama kuih ni sebab dla xtaw dalam bahasa stendet nama beliau, kang nanti dla gitaw lam bahasa dla korang bantai gelak pulak..Hahaharun!

Huhuhu..Skang dah back to normal, mengadap segala jenis file, kes, pelan..Terus penyakit migrain datang..hoho..Syok taw balik kampung tapi kejap lak plak rasa 3 hari tuh..Aigooo..Dah taw syok balik kampung tapi jarang gak balik, sebulan sekali aje..Padahal xlah jauh sangat dalam 3 jam setengah jer..Dla dah  buat kajian selama 3 tahun kenapa dan mengapa dla harus kontrol nafsu untuk selalu balik kampung..

1~ Nafsu makan yang meluap-luap..maw 4kali sari makan nasi..Nasi penuh lagi ! Kalo kat rumah sewa sekali sari jer..Bedaaa tu..bedah!

2~ Mak masak sume  makanan peberet ku..Adehhhh..Dlaaa??ngadap lappy..not nice!

3~ Dla akan seharian ngadap tv korea..Cian kat ma n ayah dla xleh tengok cite gerak khas[ade lagi ker?].

4~ Malas nak bersenam..asek ngadap tv, makan, sembang, tido...blablabla..

5~ Orang kampung yang terlalu mengambil berat..Dla ni kalo dapat baby memang dok main ngan baby la, alih2 orang kampung pun tanyala, Dla bile nak kawen??Bile nak ada anak??Tahun depan makcik..

6~ Line tenet selow tahap siput khinzir, x dapat ler nak nak skodeng korang laju-laju..muahaha..


7~ Bagi can la kat mak ayah dla honeymoon lagi..hee~~siyes skang ni tinggal mak ayah dla jer kat rumah..masing2 dah bawak diri ke hulu ke hilir..

So, pendek kata..better dla dok jauh dan jarang balik..Barulah ade rindu2 ngan ayam itik sume..Skang sesi tunjuk menunjuk pulak oke..Ni gambar masa akikah anak buah dla yang terbaru time ari jumaat bebaru ni...

Ini kerja dla..Dla ni suke wat kerja lelaki..Bab2 dapur agak kureng, bukan i x reti masak taw tapi bile ramai2 dla jadi blur..haha..So, dla suke angkat pinggan, basuh membasuh dan kemas mengemas serta makan memakan :P

Ini adalah KEPALA !! Kepala kambeng daaa..

Menu hari itu...Kambing 2 ekor, itik 7 ekor dan ayam 10 ekor..Tapi dla amik lauk ayam dan ikan kering jer..Tak suke kambing..Sebab beliau takut mandi..haha, x senonoh taw mengata kambing belakang2..

Untuk para tetamu...

Ni haaaa beliau, budak baru yang muncul dalam family dla..Adam Asyraff, abah dia suke sangat dengan imam muda Asyraff tu sebab tu letak nama Asyraff..

Apa tengok-tengok?? Nampak tak muscle kat lengan i ni??Rindu beliau ni..Tak taw bile la bleh jumpe lagi sebab beliau dah balik Melaka dah...Cayang mucuk-mucuk..

p/s : kalo x kawin, i nak amik anak angkat..sape xnak anak bagi kat dla cepat!

Kalau BEST, sila LIKE

Sunday, December 26, 2010

PIALA AFF AKHIR 1 ~ TAHNIAH MALAYSIA

TAHNIAH buat pasukan bola sepak Malaysia kerana berjaya mendahului pihak lawan dengan 3-0 !!! Cayalahhhh..tadi dla baru sampai agak penat sebenarnya tapi kerana Malaysia, celikkan jugak mata ni luas2..Berbaloi-baloi la..hehe..

Walaupun insiden penjaga gol Indonesia MARKUS yang terkena sinaran laser agak mengganggu, namun Malaysia terus terus bangkit..Dengan bantuan dari Nor Shahrul Idlan, Safee berjaya menyumbangkan gol sulong buat negara pada malam ini.. syabas..syabas..Shahrul memang player terbaik la malam ni, real assist ! tol tak ayat aku tuh??heee~~~ cayalah abam sharul ni dah juga safee dan juge sume2 la..Kuat gak dla ngan rumet tadi jerit-jerit, sebab masa 1st half tu memang boring giler kan rasa nak tukar tengok channel zee je..Lepas insiden laser baru sume sedar diri..heh, sedap mulut ko jer dla yerr..Apapun saya merasa amat bangga duh !


Jadi keputusan penuh bagi AKHIR PERTAMA :

MALAYSIA [3], INDONESIA[0]

Jangan lupa nanti saksikan perlawanan akhir kedua di Indonesia pula pada hari rabu ini ye sume..Dla, bentang toto depan tv jerlah bersama jajan double decker..
Semoga piala ini menjadi milik Malaysia..InsyaAllah...
MALAYSIA BOLEH !

p/s : tak puas la balik kampung..wuwuuuu..

Kalau BEST, sila LIKE

LiTTLE FiNGERS APPRECiATiON AWARDS

Eksklusif ! Eksklusif ! Ini adalah antara award yang very exclusive taw! Sebabbbb, award ni xyah pass kat sape2..Muahaha...Walaupun sangat eksklusif dla kene mintak maaf gak ni, kemain lama baru buat en3..Dapat masa awal bulan 12 lagi..hehe..Nak wat camne, dla kene la ikut turn award sape yang bagi dulu :D

Mari kita berkenalan dengan tuan punya award ni..Seorang wanita yang anggun tapi jangan ngade2 nak ngushar oke...beliau sudah bersuami dan juga juga sudah bergelar seorang ibu..Beliau adalah MAMA AERISH @ lebih dikenali sebagai EB..Blognya sangat comey dan beliau sangat suka snap pic sana sini..Tengok award ni pun dah taw kan :)
Cantik tak???Apalagi, jom kita serbu blog beliau yang cantek itu..Semoga EB terus berjaya menjadi seorang ibu, surirumah, designer, blogger oke..
Thanx EB 4 diz lovely award ! Muah..muah..muah..

p/s : jangan lupe tengok bola malam kang oke..Malaysia boleh !!!

Kalau BEST, sila LIKE

Saturday, December 25, 2010

Dah 5 tahun, KES BELUM SELESAI !

Hohoho..Merry Xmas kepada yang merayakannya terutama buat MUMMY NEMO[ELLEN]...Semoga hepi2 yer bersama family..Oke, dla nak cite kisah 5 tahun yang lalu ni..Kalo tibe jer xmas mesti dla tingat punye kes itu..So, maaf kalo entry ni panjang..ni kan kisah sepanjang 5 tahun..hee~~

5 Tahun lalu, dla keje kat kedai henset..Disebabkan dla ni kununnye very setia dan boleh dipercayai maka segala urusan bukak tutup kedai, wat akaun sume dla yang uruskan..Pendek kata bos dla x risau la kalo beliau tu bercuti..Banyak kali jugakla bos dla selamba jer bercuti tapi biasa beliau akan selalu la kol tanya pasal sales sume2..So, masa xmas 5 tahun lalu bos dla balik ipoh..Maka tinggallah dla dan sorang lagi staf.

Kejadian lepas waktu zohor..Siyesly customer x ramai, yelah time cuti..Kedai pun banyak tutup..Kat area kedai dla just 3,4 kedai jer bukak, maka sangat2 sunyi la keadaan kawasan tu..Kemudian datang 2 ORANG LELAKI siap berhelmet tapi dla x syak ape2 la then mintak nak tengok henset model ape dah dla pun lupe rasanya Nokia 6300 kot dan ade sebijik lagi yang dia tu nak tengok..Time tu market price dalam RM 1400 so kalo darab 2 total lebih kurang RM 3000..Macam-macam la dia tanya function sume..Sebagai seorang salesgirl yang peramah lagi mesra pelanggan dla pun bercerita la itu ini begitu begini..Budak tu tanya lagi last price dapat berape..Kemudian dla tengok price list dan bagi harga yang terbest la.Pastu dia suruh member dia gi amik duit kat ATM..Lepas je member dia kuar konon nak amik duit, budak ni pun macam terhendap-hendap la konon tunggu member dia amik duit, last2 dengan pantasnya beliau tu amik HANDPHONE trus BAWAK LARI !!! Rupa-rupanya member dia tu dah standby kat motor..Siyuttt tol, patutla dorang x bukak helmet..Maka PERKARA PERTAMA yang kitorang buat ialah CALL POLIS !
Naseb baik jugak dla kenal beberapa orang polis kat situ jadi senang sikit kerja..Kemudian kol boss kitorang pastu baru kol BIG BOSS kitorang..Menggegel gak pale lutut masa nak cite kat boss kitorang naseb bek x meraung sambey meroyan-royan..Bila polis sampai, cite sikit2 pastu tutup kedai kemudian ikut dorang gi balai untuk wat report..Masa kitorang kat bilik siasatan kot, tiba-tiba dla terbau wangi kemudian dengar suara jantan di belakang.."KENAPA NI, APE MASALAH?" Bile kitorang toleh belakang, walawehhhhhh...Hensem giler ! Serius dla x tipu ! Dalam keadaan tertekan camni dla masih sempat pikir benda camtu..Hahaha..Ingatkan dla jer pikir camtu rupa-rupanya kawan dla pon sama..Sengal tol pemikiran kami berdua ketika itu..So, dipendekkan cite beliau la yang incharge kes kitorang..hehe..


Esoknya tu, sedang dla enak2 golek2 atas katil lepas balik dari kerja, kawan dla call cakap nampak mangkuk 2 orang yang bawak lari henset tu..kawan dla dah gegel2 dah cakap..Dla suruh dia make sure betol2, yeke budak berdua tu..Setelah beliau pasti dla cepat2 kol polis kemudian dla terus ke tempat kawan dla berada..Polis tu x bagi kitorang ada dekat ngan budak2 tu, takut dorang nampak nanti x pasal2 cabut..Maka kitorang skodeng celah2 tiang telefon, nampak la budak 2 orang tu kene follow polis..Yess!! Kat situ gak kitorang berpelukan sebab hepi giler..Kalau tak tertangkap, kitorang yang kene tanggung sume kos kecurian tu taw sebab macam kecuaian kitorang la yang x alert time tu..Wuwuwu..


Esoknye lagi, kitorang kena gi balai untuk PROSES PENGECAMAN ! Ramai gak taw abam-abam polis ni panggil orang awam tuk sesi pengecaman..Dorang atur budak2 lelaki dalam 15 orang kot pastu dla kena tunjuk 2 orang suspek yang curik henset tu..Time tu xleh cakap apa2 just jalan depan dorang pastu tunjuk sape yang menjadi suspek ! Sejibik macam dalam drama der..Sebenarnya kitorang macam lucky la sebab mangkuk 2 orang tu dah ngaku kira kes kitorang macam senang nak setel..Tapi kene pergi jugak ke mahkamah untuk dengar pengakuan dorang..


Beberapa hari lepas tu, kitorang pergi ke mahkamah untuk dengar pengakuan budak berdua tu..Alhamdulillah dorang mengaku bersalah, tetapi hukuman dorang berat jugaklah sebab dorang melakukan kes jenayah di dalam bangunan, kalo dla x silap maksimum hukuman adalah 10 TAHUN PENJARA di bawah akta 380K ! Denda dla x sure ada ke tak, rasa macam ada tapi x sure..Kalau silap sori yer, maklumlah dah 5 tahun babe, bukan dla blaja law2 ni..hehe..Sebenarnya dla kesian gak sebab dorang masih muda, umo dalam 20 kot tapi nak wat camne, dorang yang pilih jalan tu..


Tapiiiii..rupa2nya x abis lagi la kes tu sebab lepas dorang buat pengakuan, family dorang x puas ati, dorang jumpa hakim tuk wat semula pengakuan..Maka bile buat pengakuan sekali lagi, budak berdua tu terpaksa cakap yang dorang ni x bersalah ! Dla ingat lagi masa family budak tu datang kedai kitorang, ekceli family dia biasa jer tapi ade la ahli keluarga dia tu yang macam orang besar sket n dapat pulak menantu chinese..So, menantu dia la yang kow tim ngan bos dla..Bos dla kan chinese...Ya Allah, dorang punya cakap sikit xde manners, bleh plak tanya dla ni anak sape??Dah kawen ke belum??Bleh buat menantu la...Hello, ape ingat nak suruh dla senang2 tutup kes??Pastu siap gitau lagi, budak2 ni main2 jer curik, saje jer tu, tunjuk style..Hampeh ko pakcik, gua rase nak jolok2 jer hidong pakcik tu dengan penyapu !


Maka, kitorang terpaksalah menghadapi perbicaraan yang panjang ! Arghhhhhhh..Tensen maaaa..Tiap kali ada perbicaraan dla mesti x sihat, xtaw nape tapi terpaksa attend gak..Yang paling berdebar masa kitorang terpaksa bercakap dalam court, berdebat dengan encek LAWYER yang agak loyer..Urghhhhh, geram sangat2 bile suara dia agak keras semasa soal dla..Dahla pekak badak marah pulak cakap  bahasa dla tak jelas..Padahal tuan majistet faham ape yang dla cakap! Sengal! Walaupun masa mula-mula dla macam ketar2 gak nak cakap tapi bila tengok loyer tu cam sengal jer apa lagi dla jadi macam superwoman tetibe, sungguh berkeyakinan membidas soklan2 beliau..hehe..kita x salah maaaa, ape yang perlu ditakutkan..


Ingatkan benda ni kejap jer setel, selalu gak la dla naik turun mahkamah, rasa macam artis pun ade, time tu rase nak pakai spek hitam dah..hahaha..giler! Padahal x syok langsung gi court ni, bosan taw sebab bukan kes kita jer, ramai weh sebab tu dla ketar2 gak masa kene buat statement kat depan.takut tersalah bagi maklumat! Kemudian lepas dla dapat kerja kat Kuantan dan skang kat Terengganu pulak, dorang dah tak panggil2 dah.Apa nama tu SAPINA rasanya, kalo dulu nampak jer polis datang mesti nak bagi sapina ni tuk pergi court.So, kes ni sampai skang belum setel lagi dan xtaw ape progressnye, dah tutup ke atau wat senyap atau pihak atasan dah kene bayar!Dla pun xde masa nak gi tanya, dah hepi dengan kehidupan sekarang, x payah turun naik court.Harap2 budak berdua tu insaflah, kesian kat kehidupan orang lain taw! Sayanglah sket kat masa depan korang tu, jangan ikut nafsu sangat nak itu ini..oke! take care sume :)


p/s : ape cite la abam inspektor yg ensem tuh..heee~~~


Kalau BEST, sila LIKE

Thursday, December 23, 2010

Kalau hari-hari macam ni...

Hoy hoy !!! Alhamdulillah dla dah selamat berada di kampung..Pening-pening lalat lagi..Dla rasa arini la paling superbusy sekali..yeke paling busy??Bukan ke kalo time nak balik kampung selalu macam ni??Ini bukan rungutan oke cuma munyi-munyi jer..kekeke...Taktaw la dla asal time nak balik balik kampung mesti keje masyuk giler2..Siap budak2 unit dla cakap kalo keje banyak masuk dorang dah taw dah, mesti sebab dla nak balik kampung..Busuk punye ketiak !

Lantas dla terfikir, kalau ari2 macam ni maw berhabuk blog ni..Perasan kan seminggu dua ni setiap ari 1 entry jer, tupun kadang-kadang time malam baru sempat update...Serius busy skang ni kat opis..Nak-nak tadi sampai x sempat makan nasi sebab dla makan laksam..Hamik kaw kalau x kurus-kurus gak memang kene gi sedut lemak la nampaknye..hawhaw!Kadang-kadang bengkerk gak, kite dah siap print baru cakap nak detail camni camtu..Saya hanya mampu bersabar jer, dalam keadaan camni nak bertekak pun xde masa taw, last2 angguk2, oke saya tambah lagi..Bla..bla..bla..Dla kalo x sebab nak balik kampung dla x kesah nak stayback sampai lebam, bleh update blog skali..heiii, tenet kat opis dla heaven laju taw ! Serius best! Tapi shayanggggg, dla memang xleh main2 sangat seminggu dua ni, keje keje keje lebih penting..Serius kan saya bekerja..hee~~

Sebenarnya dla eksaited giler nak balik kampung arini sebab ANAK BUAH KE 20 dla dah ade kat kampung, sampai semalam lagi dari Melaka..yang ke-20 taw, maw x kecoh rumah ni kalo time kenduri dan raya..Dla x tengok lagi baby baru ni, eksaited sangat2..Sampai2, terus peluk cium, dodoi2 atas pangku sampai tertido dibuatnye..

Suke budak kecik ni..hee~~

Esok kat rumah dla nak wat akikah..Jemput ke rumah ye..Oke sume, dla penat la, rase nak pengsan awal kot..Kepada yang komen2 dla, InsyaAllah dla balas..Kat kampung ni line x laju sangat..Cukup2 makan jer..Jangan risau, nanti dla jenguk kamu2 sume yer..Doa-doakanlah keje2 kat opis dla surut sket minggu depan..muahaha ;)

p/s : xde cop mohor tuk en3 ni, penat tunggu loading..hee~~
Kalau BEST, sila LIKE

Wednesday, December 22, 2010

SAYA TELAH BERTUKAR !!!

Muahahaha..finally ! Perasan tak? perasan tak? Rasa baru je 2 ari lepas dla kecoh2 nak tukar template dan header baru..Time tu cakap nak tunggu tahun depan..Sebenarnya dla sayang kat nuffnang, orang kata time dapat BE jangan tukar template..Tapi xleh la, dah nak muntah dah tengok..Alaaa..duit bukan segalanya..perghhh! Tapi segala-galanya memerlukan duit! Tol tak? ~Angkat-angkat kening~Dla nak yang lebih simple, x suke kaler banyak2 ni..Tanpa membuang masa saya terus menukarkan kulit beliau ini..heeee~~

Oke, ni template asal !
Sebenarnya suke template ni tapi tepi2 dia banyak sangat kaler..Nak muntah bile lame ngendap ! Skang ni dla nak background kaler putih je..Sempena nak masuk tahun baru ni, kulit blog pun harus tukar taw! Oke tak ? Oke tak ? Muahahaha..Tapi skang ni xde BUTTON TOP ! Yang lame memang dah ada..Kene gi godek-godek la nampaknya..

Okelah, sebenarnya dla sangat busy skang ni, curik time rehat jer jap..Siyes kes dan pelan sangat banyak perlu disetelkan akhir-akhir tahun ni..Naseb la dla ni memang x kuar rehat..Bagus tak saya ni ?? hehe..Oke, have a nice day sume..BYE !

p/s : cop mohor maseh yang dulu ni..nak tukar ke ?? nak ke tak??
nak ke tak ?? nak ke tak??

Kalau BEST, sila LIKE

Tuesday, December 21, 2010

CAKAP-CAKAP LELAKI...

DLA rasa ramai lagi tak tau kot yang dla ni bekerja dengan KUMBANG2 means dalam unit dla ni dla jer GADIS BUNGA kununnye.Walaupun unit dla ni tak besar sangat tapi bilik kitorang terasing ngan unit lain menyebabkan dla terpaksa melayan jer cakap2 lelaki-lelaki itu...Dla jarang gi sembang2 ngan girls sebab keje banyakla nak buat, kalo dan setat menyembang susah lak nak stop..Sebenarnya ada baik buruknya bekerja dengan lelaki ni..Mari dla story yang baik-baik dulu yer..

bayangkan macam ni laaa..haha

1~ Tak cerewet pasal kerja...kire cool la dorang ni.
2~ Tak suke gossip, dla memang x suke gossip2 ni..
3~ Tak peduli kite pakai macam mana..baju kaler biru pastu kasut kaler hijau dorang tak kisah..Tawla kan kalo perempuan ni dok ramai2 sume nak jadi pengkritik fesyen !
4~ Ade geng nak berdebat pasal sukan..dla sukeeee !
5~ Takde orang kacau dla nak blogging ke fb ker, karok ker..hehe

Apa lagi yer yang baik?? Tu jer kot..cam sikit jer kebaikannnye..Meh nak cite yang tak bestnye yang bleh wat dla kadang2 nak taekwondo laju2 !

1~ mencarut ! mengarut ! mengabang telipot! Siyes dorang x malu langsung ngan dla ni cakap pasal tut tuttt..So, dla kalo bukak blog HAMZAH IAN, selamba jer dla baca..harharhar<--gelak amjah! Takdelah macam terencat mahupun parkinson bile baca blog beliau tuh..Kadang2 dla sound gak pakcik2 ni, dla ni dahla x kawin lagi main direct selling jer cite pasal luar dalam..haishhhhh !siyes dla memang lampi la sikit bab2 kuning biru ni tapi lepas bekerja ngan dorang ni, dla rase otak dla ni dah menanah dah sikit kot..hoh!dla ingat masa mula2 keje, dorang suruh dla sebut laju2 perkataan "TEKO", kunun kalo nak cepat blaja cakap ganu kene blaja lembut lidah dulu..kejam!tapi skang dla xpert ooo skiping tganu! dok nawok siket!

2~ bukan setakat mencarut malah sangat busuk ! Bukan dorang ni tak mandi, tapi soklan2 dorang ni sikit punye busuk..Adelah sorang bapak budak ni sari kalo x tanya dla soklan busuk memang beliau resah gelisah xleh tido agaknya...Antara soklan yang ditanya :

a) taim paling kemuncak waktu dla tengah makan ! Soklannye --> Dla, awak dah BERAK arini??? tu baru permulaan taw !

b) Dla, awak pernah tak cirit lam seluar?? dla rasa nak lenyek jer ngan kusi !

c) Dla, nape T*ik kadang2 timbul..ade angin ker?? wehhh, xde mase la nak kaji benda2 camni, gi tanye amjah la tapi kadang-kadang menjawab gak tengok pada kerja kalo tengah bizi memang free2 kene cepuk!

d) dla, saya tengok nafsu awak besar ! gulp! saya tengok nafsu makan awak besar la dla..hampagas tol la...saje nak uji kekulan aku !

e) dla, saya ni busuk ker???see see, maw tanya lagi kerr??

3~ taim dorang ni karok memang x kontrol langsung walaupun sampai nak pecah meja melalak!gua layan jerlaaa..
4~ boring kadang2 sebab yerlah dah sume lelaki :(
5~ yang paling tak bestnye dla sangat terdedah dengan gossip.. contoh gossip ade kat SINI.memang kene sabar sangat2..

Mungkin tak sume lelaki suke cakap2 busuk ni kan, ni pengalaman dla la selama 3 tahun bekerja ngan dorang..kalau tak tahan sangat dla sumbat jer tinge ni dengan headphone kasi lagu metallica ke soad ke..Sebenarnya banyak lagi gossip@fitnah yang lebih pahit sampai kadang2 rasa nak lari taw..Nanti la dla cite kalo rasa nak cite..Dla kalo bleh yang sedih2 ni nak buang lam tong sampah terus ! Anggap jer tu sume asam garam kehidupan..TQ kalo korang baca karangan ni sampai abes..
Sayang korang ketat-ketat..heee~~~

p/s : UMUR SEMAKIN BERTAMBAH maka HIDUP SEMAKIN PENDEK !

Kalau BEST, sila LIKE

Monday, December 20, 2010

KEPALA BARU !

Hoy..hoy..hoy..hehe..sape layan cite MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO akan faham maksud tu..Siyes dla tengah mabuk layan gumiho..Cite dia memang best macam makan nasik ! Sampai dla ngan rumet dla termimpi-mimpi tengok cite tu..Aigoo..aigoo ! Bek korang tengok..haha..pakse !

Eh, perasan tak dla tak wat lagi entry untuk arini<--bajet ade orang rindu jer.erkkk..heheh..Bizi tadi kat opis, banyak pelan reban ayam nak kena buat so tadi just gi sergah blog-blog orang jer..Ekceli kan dla dah nak muntah tengok template n header blog dla ni..BORING ! BORING ! Korang x mabuk ker tengok kaler warna warni ni?? Sile jawab dengan jujur ! Tapi dla sayang ngan nuff yang tengah super active tu..tunggu tahun depan, beliau nak lari ke, nak majuk ke dla x kira..nak tukar jugak! So petang tadi sambey layan ngantuk dla bukak PHOTOSCAPE, main2 terai wat header dan inilah hasilnye...dla kalo setat main2 benda alah ni mulalah xnak benti..Maka terhasillah 3 JENIS HEADER..heee~~~

Ni pestaim wat header gune photoscape..ni 1st DESIGN ! nampak too simple kan..

Kemudian ubah lagi..kaler masih sama..kenape pink??ntahla..layan jerlah...
taruk kete beetle n ayat sikit2..

Pastu rase bosan ngan kaler pink wat pulak kaler biru..So, korang rase mana better?? Tapi kang-kang nak design yang lain plak kot..heee~~~ Dla nak kuar town lak jap lagi..Perghhh..mementang dapat gaji arini..Bukan bukan nak gi soping, dla nak gi bayar duit sewa rumah ni haaa..Tapi kalo ade yang berkenan mebi YES kot..haha..kalau dah perempuan :P

Sebenarnya dla nak say thanx kat CIK BELOG sebab dla blaja kat blog beliau la wat header guna PHOTOSCAPE ! Tibe2 rase syok giler ni sampai xnak benti makan tadi.hee~~ Header beliau memang siyes cun, dla x mampu la nak design secantik header beliau tu..Takpe..xpe..blaja lagi, arini baru setat buat, esok2 lagi bertambah baek la kan kan kan..Oke, BYE!

p/s : walaupun dah dapat gaji saya makan roti jer balik tadi sebab saya nak simpan duit untuk beli baju, kasut, shawls..miahahaha

Kalau BEST, sila LIKE

Sunday, December 19, 2010

SAYA DAPAT BANNER DARI AYEEM !

Haritu kan dla menang tempat kedua CONTEST MAKAN AYAM..Maka antara hadiah yang dla dapat ialah voucher KFC untuk seumur hidup ! Tulah korang xnak masuk, tengok dla dah naik muscle kat perut sebab banyak sangat makan ayam..Nak-nak kat bahagian kepak dan paha tu memang bahagia la ngap sesorang!

Tolong jangan percaya !!! Ekceli dla dapat FLASH BANNER yang dihasilkan oleh AYEEM..Dla ni ngada2 sikit, nak wat camni nak camtu, nak gerak2 la..Kesian ayeem melayan kehendak perut dla ni..Tapi hasilnya memang boombastic chopstick beefsteak..Seriously dla amat berpuas hati dengan hasil tangan AYEEM ni..Kejap lak tu..Tak sampai sehari dah siap...Part paling suke masa kete beetle tu gerak-gerak..Memang dla suruh beliau letak kete VW BEETLE tu sebab suke giler ngan kete tu..Seharian dla senyum sorang2 tengok banner ni :D


<embed allowscriptaccess="always" height="125" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" quality="high" src="http://swfbiz.webs.com/ladydyla.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="125"></embed>
Jadi dla menyeru kepada semua yang singgah sini xkirala singgah sahur ke, singgah tido ker, SILA CURIK BANNER DLA ni skang...Kalo ade yang nak exchange sile bagitaw yer..Kita main sistem barter oke..Selain itu dla dapat TOPUP 10 HENGGIT..Alhamdulillah, dah selamat dihabiskan dengan jayanya..
So, TQ AYEEM, jasamu kukenang..Ayammu kumakanG !

p/s : persetankan kotak yang tak center tu sebab beliau memang x bape center arini..bizibodi derrrrr[padahal puas ejas tak center2..haha]

Kalau BEST, sila LIKE

TAHNiAH HANiS ZALiKHA

Morning ! Bangun sume baca METRO harini..Sebenarnya memang dah heboh kan benda ni tapi baru je digembar gemburkan..Tapi tetap rasa nak kecoh-kecoh..Sebab ape?? Sebab dla pun blogger jugak, tumpang bangga gak taw ngan kejayaan beliau..Bukan senang taw, hanya dengan blogging, tapi yerlah beliau ni model gak dan berlakon sket2 kan..Tapi model tu picisan jer kalo nak banding ngan model2 lain ramai lagi yang pemes taw..So kesimpulannya beliau ni famous amos sebab ada BLOG !

Dla setat follow HANIS ZALIKHA pada hujung tahun lepas, masa tu follower beliau dalam 2K++ tak silap..Skang follower dah lebih 15K taw !Taw pasal blog beliau bila tengok rancangan ape ntah kat TV9, masa tu memang dla dah ada blog tapi tak aktif..Bile taw pasal blog beliau ni dla terus follow dan taim tu memang eksaited la baca entry2 beliau ni walaupun just silent reader.Kadang2 jer komen sebab suke sangat baca hasil bahasa penulisan beliau yang sempoi gitu..Pengaruh beliau ni sampai dla follow sekali blog kawan-kawan beliau contohnya blog NABIL AIZAT yang skang further study kat GERMANY sampai exchange link <--tetibe gitaw !

comey kan beliau ni..memang fashionista la ;)
dah mintak izin nak amik pic ni, harap beliau bagi :P

SUMBER DARI METRO !!!
10 INDIVIDU PALING DICARI DALAM GOOGLE MALAYSIA !

1~ MAHER ZAIN [suke beliau ni]
2~ JUSTIN BIEBER
3~ LUNA MAYA
4~ DIN BERAMBOI
5~ LADY GAGA
6~ HANIS ZALIKHA
7~ LEE MIN HO [pakwe dla! dla yang search banyak2 ni]
8~ ADAM LAMBERT
9~ DATUK SITI NURHALIZA
10~ PAUL TAN [blogger juga]

Tengok, datuk CT pun xleh lawan taw..Kuat tak kuatnye penangan blog ni..Harini dla keje, tetibe rasa semangat giler plak arini..Pakai pulak shawl baru..hahaha..Sampai xleh tido semalam :P oke, nak turun pegi perhimpunan pulak, nak tunjuk shawl baru..ngeeee..

p/s : happy sunday ;)

Kalau BEST, sila LIKE
There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥