APO?! : tuan blog ni kejap ade kejap xde..harap maklong ye^^

Thursday, December 17, 2009

SARANGHAE

Aku tingat first time aku bli vcd cite bersiri dulu..

METEOR GARDEN!!

Meteor Garden ni asalnye dari manga jepun 'Hana Yori Dango[HYD]'.

Aku giler layan la cite tu..

Setat dari tu aku giler cite bersiri, tp koleksi aku banyak cite korea la..

Mase tu aku tgk ngan akak aku, time tu bliau x kawen lagi...

Syok giler, dengan pelakon2 nye, lagu2nye..

Yang paling best jalan cite die yang CHAIYOK CHAIYOK !!

Haritu kat estero ade tayang cite Boys Over Flowers yang juga diadaptasi dr

manga jepun HYD.

Semalam lak setat tayang episode pertama kat 8tv..

Sape2 yg belum layan leh layan mlm ni kat 8tv..

Hero die giler2 ensom weh..Lee Min Ho !!! Saranghae !!

Aku dah beli pon dvd nye..heheh..

Ade yang tanya x membazir ker beli, tp pd aku tgk kemampuan la,

mmg ler agak mahal sket, tp kalo cite die best, berbaloi-baloi beb.

Yang paling aku ske cite yang happy ending laaa..

Xmaw sedey sedey ending...

Ade yang tanye ape yang best sangat cite Korea tu..

Oke, pes skali aku tgk storyline, ade gak yang aku x layan..

Perbezaan cite korea ni, kalo korang tgk, pelakon2 dia..

Wow !! Bukan stakat ensem, tp berbakat..Kalo part nakal, mmg nakal, time sedey dorang mmg feel giler arrr...Yang bestnye dorang jarang gune pelakon yang sama. Maknenye akan slalu ada muka2 baru yang kekadang aku terpikir, ramai tol mamat ensem n jambu air kat korea ni ropenye...Tp aku ske tgk watak hero yang ala2 jahat n nakal tp giler sayang kat awek dorang.. Cair beb..haha..Mulela berangan ..Muahahaha..

Latest dvd yang aku layan, Boys Over Flowers la, lambat sket la bli, kumpul dana dlu..heheh..Dah 3x tengok, still x jemu..Bagus cite ni, hepi, semngat giler2, kekeluargaan, persahabatan, percintaan, banyak yg positif la..

Setiap kali lepas aku layan cite korea, tetibe semangat aku menuju puncak sampai ke puncak Himalaya..

Xdela sampai layan cite ni, x ingat wat keje..

Bile dah agak2 bontot ni rase kematu, tibe2 x rase ape2, stop la..

Time tu aku merajinkan diri la, membasuh, memasak, baca paper[wajib neh baca], makan.Solat tu sudah kewajipan yaa..

Kuhitung-hitung banyak gak dah aku bli, cd, dvd, filem Korea n Taiwan..

Hong Kong pun ade..[Filem Daniel Wu menjadi pilihan - kegilaan aku n hsemate aku]

Ni antara koleksi2 yang aku sayang x hengat, x lame lg leh bukak galeri..



~METEOR GARDEN I & II~


~ALL ABOUT EVE~


~WINTER SONATA~


~HOTELIER~


~MY LOVE PATZZI~


~LOVE STORY IN HARVARD~


~FULL HOUSE~


~PRINCESS HOURS~


~THE DEVIL~


~COFFEE PRINCE~


~WHY WHY LOVE~


~BOYS OVER FLOWERS~


Kalo yang filem, x terkire banyaknye..Agak2 kalo jual dapat riban2 kot..


~LEE MIN HO A.K.A GOO JUN PYO~

~JD MODEL DUNKIN DONUTS~

~SEMATNYE BELIAU~

~JANDI & JUNPYO~


~ALMOST PARADISE~

AZA AZA FIGHTING

Kalau BEST, sila LIKE

3 ORANG MENYAMPUK:

ishika si amoi ting-ting said...

aniyo...wah suka entry ni hana dori love it..cm dia x keluar kat mlaysia..hehehe..x sabar tunggu boys over flower 2..so exited huhu

d_LA said...

ishika: dah tgk cite HYD..hehe..tp pelakon2 best tgk yg korea rrr..
tp yg taiwan ske tgk san chai...
pendek kate sume bestla =)
BOF ade smbgn ker?? bestnye

kyia said...

wahhhh.....like2...^^
nk pnjam leh x,.,,suke2,,,

There was an error in this gadget

Tetamu2 Beliau

~ TERIMA KASIH..DATANG LAGI ~

~  TERIMA KASIH..DATANG LAGI  ~
♥ ♥ ♥ LAdy_dyLA ♥ ♥ ♥