Awan...Kalau dapat kucapai...


Rendu sangat...
Raya ke2 aku berada di Jitra..
Jitra tu my sis nye rumah mak mertua..
Lame bebenor x jumpe depa..
Windu sesangat dah kat anak buah A.K.A anak menakan.
Abang ipar aku 2 keje kat Langkawi so dorang biase kalo raye haji mesti raye kat Jitra.
Tak puas rase sembang ngan Atiq n Amni,
wapun jarang jumpe tp dorang cpt mesra,
2 yang best x hengat 2..


Dorang berdua ni kene pakse, muka x basuh lagi, baru bgn tdo..
mate bengkerk lg


'AWAN...KALAU DAPAT KUCAPAI, MAKA SAKTILAH HAMBA'
Tu petikan dari novel 'Bagaikan Puteri'- Ramlee Awang Murshid..
Aku ni jangan harap la nak wat kate2 cam gitu..

Alang2 dah sampai Jitra, kitorang singgah la kat Padang Besar, Perlis lak..
Dah lame x soping kat sane..
Tapi mase otw ke Padang Besar, kat Chuping x silap,
aku sgt2 la tertarik tengok awan2 kat sane..
Rase nak capai2 jer, ceh bajet dekat jer..
Tp memang mcm dekat jer, maybe kat situ langit dia rendah kot
sebab munurut my brO,
Chuping adalah kawasan paling panas d Malaysia.

U ol tengok la pic2 kat bawah, rase cam nak sentuh jer kan..
Santek sangat, awannye pun banyak.

Jom perabih duit !!!

cam sejengkal jer jarak










Wif my sis in law

Comments

Putra Al-Maliki said…
canteknyer awan2 tue.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.
d_LA said…
To PutraAl-Maliki : Kebesaran Allah, mmg kagum tengok..kalo ade camera yg lebey canggih mesti gmbr lg lawa..rase cam nak sentuh jer kan..
syaf said…
cantik nyer awan
d_LA said…
santek kan mcm gule2 kapas
«♪Ruff♪» said…
wah cntik pic awan tuh...windu nyew nk jalan2 kat ladang tebu tuh.ngeee
d_LA said…
Ruff,x byk cam dulu dah ladang tebu, ade FELDA amik tnm pokok getah plak